fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears slår ærkerivalerne på udebane

Bakken Bears hentede torsdag aften en flot sejr på udebane mod Horsens IC. Bears besejrede Horsens med cifrene 72-85.

Foto: MJ

Forum Horsens dannede torsdag rammen om braget mellem ærkerivalerne Horsens IC og Bakken Bears. De to danske giganter tørnede sammen for anden gang i sæsonen, og udfaldet blev det samme som sidst. Bakken Bears trak sig endnu en gang sejrrigt ud af topopgøret og fortsætter dermed deres ubesejrede stime i Basketligaen, mens HIC endnu har til gode at smage sejrens sødme mod deres rivaler fra Aarhus.

Hjemmeholdet fra Horsens gik ellers ind til kampen med gode chancer for at lave overraskelsen mod de sultne aarhusianske bjørne. I slutningen af sidste uge faldt der langt om længe en afgørelse på sagaen omhandlende amerikanske Siler Schneider, der i sæsonens første otte kampe har været tvunget til at varme bænken grundet komplikationer med tildeling af hans arbejdstilladelse. ´De Gule´ var til mødet med Bakken således fuldtallige for første gang i år.

Det ændrede dog ikke det store på kampens resultat, men den amerikanske HIC-debutant leverede en ganske udmærket kamp, hvor han blev topscorer for sit hold.

Knas i den ellers velsmurte pointmaskine Khalil Ahmad

Der skulle blot gå 30 sekunder, før Siler Schneider havde åbnet sin scoringskonto for Horsens-klubben til stor begejstring for de fremmødte HIC-fans. Tilskuertallet til opgøret lød på 1217. Den 26-årige amerikaner sluttede kampen med 15 point, 5 assists og 4 rebounds. Til gengæld smed han fire bolde væk og havde en +/- på -23.

Første halvleg var et godt stykke hen ad vejen en jævnbyrdig affære, der var præget af fejl, missede skud og generelt sløset spil. Efter første periode var stillingen 12-19 til Bakken.

De to mandskab fik i anden periode for alvor gang i pointproduktionen, men det var igen Bakken, der fik sat flest point på tavlen. Især Bakkens Jarred Ogungbemi-Jackson spillede en flot anden periode. HIC fik ellers halet ind på Bakken-føringen i indledningen af anden periode, men gæsterne overtog styringen over kampen og satte speederen i bund. Efter første halvleg var Bakken Bears komfortabelt foran med 27-43.

Horsens IC-offensiven haltede, og deres scoringsmaskine Khalil Ahmad var i udu – eller han havde i hvert fald en off night. Amerikaneren har i sæsonens første otte kampe været garant for point, men torsdag aften lukkede Bjørnene ned for Ahmad, der var Bakkens helt store hovedpine i de to mandskaber første indbyrdes møde. Her leverede han hele 40 point. Historien var dog en anden denne gang, hvor han konstant blev double-teamet, og åbne skud skulle han lede længe efter.

HIC kunne ikke fuldende comebacket

Horsens IC gik ind til anden halvleg med ryggen mod muren. Bakken Bears var solidt i front, men HIC formåede at indhente en smule af forspringet i tredje periode, og det gav dem blod på tanden forud for kampens sidste ti minutter, hvor den sidste del af Bakken-føringen skulle barberes af.

Og netop dette formåede Lukas Vargas tropper. Efter tre minutters spil af fjerde periode var Bakken blot foran med to point, 56-58, og kampen var atter åben. Men med fire minutter tilbage af kampen gik det galt for sidste sæsons sølvvindere. Bakken Bears igangsatte et 11-points run, som værterne ikke fik indhentet.

Bakken Bears vandt kampen med cifrene 72-85 og er endnu ubesejret med ni sejre for sæsonen.

Kampens topscorer var Bakkens Jarred Ogungbemi-Jackson med 18 point, tæt efterfulgt af Tylor Ongwae med 16 point og Ryan Evans med en double-double på 15 point og ti rebounds.

Topscorer for Horsens IC var Siler Schneider med 15 point. Andy Cleaves scorede 14 point og lavede fire imponerende blocks, flest af alle i kampen og flere end Bakken Bears som hold. Khalil Ahmad noterede sig for 13 point og skød 0 for 6 fra trepointsland.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Horsens IC har tilføjet den amerikanske point guard Chris Lykes til truppen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har hentet Tyrell Kirk til klubben og udstyret amerikaneren med en to-årig aftale.

Basketligaen

Den svenske guard, Jordan Lou, er ny Team FOG Næstved spiller. Lou, som i sidste sæson spillede for BMS Herlev, skal prøve kræfter med...

Basketligaen

Den tidligere Horsens IC-profil Khalil Ahmad er blevet kåret som Most Valuable Player i den bedste canadiske række, CEBL.

Basketligaen

Efter fem sæsoner væk fra Horsens IC, vender Esben Reinholt nu snuden hjemad til HIC, hvor han spillede i sin barndom, og senest for...

Basketligaen

Svendborg Rabbits har sikret sig amerikanske Devin Whitfield til den kommende sæson.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Randers Cimbria har landet en aftale med 25-årige Viktor Lorenzen, der kommer til Kronjylland efter en sæson i den tredjebedste italienske række.