fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears slår ærkerivalerne på udebane

Bakken Bears hentede torsdag aften en flot sejr på udebane mod Horsens IC. Bears besejrede Horsens med cifrene 72-85.

Foto: MJ

Forum Horsens dannede torsdag rammen om braget mellem ærkerivalerne Horsens IC og Bakken Bears. De to danske giganter tørnede sammen for anden gang i sæsonen, og udfaldet blev det samme som sidst. Bakken Bears trak sig endnu en gang sejrrigt ud af topopgøret og fortsætter dermed deres ubesejrede stime i Basketligaen, mens HIC endnu har til gode at smage sejrens sødme mod deres rivaler fra Aarhus.

Hjemmeholdet fra Horsens gik ellers ind til kampen med gode chancer for at lave overraskelsen mod de sultne aarhusianske bjørne. I slutningen af sidste uge faldt der langt om længe en afgørelse på sagaen omhandlende amerikanske Siler Schneider, der i sæsonens første otte kampe har været tvunget til at varme bænken grundet komplikationer med tildeling af hans arbejdstilladelse. ´De Gule´ var til mødet med Bakken således fuldtallige for første gang i år.

Det ændrede dog ikke det store på kampens resultat, men den amerikanske HIC-debutant leverede en ganske udmærket kamp, hvor han blev topscorer for sit hold.

Knas i den ellers velsmurte pointmaskine Khalil Ahmad

Der skulle blot gå 30 sekunder, før Siler Schneider havde åbnet sin scoringskonto for Horsens-klubben til stor begejstring for de fremmødte HIC-fans. Tilskuertallet til opgøret lød på 1217. Den 26-årige amerikaner sluttede kampen med 15 point, 5 assists og 4 rebounds. Til gengæld smed han fire bolde væk og havde en +/- på -23.

Første halvleg var et godt stykke hen ad vejen en jævnbyrdig affære, der var præget af fejl, missede skud og generelt sløset spil. Efter første periode var stillingen 12-19 til Bakken.

De to mandskab fik i anden periode for alvor gang i pointproduktionen, men det var igen Bakken, der fik sat flest point på tavlen. Især Bakkens Jarred Ogungbemi-Jackson spillede en flot anden periode. HIC fik ellers halet ind på Bakken-føringen i indledningen af anden periode, men gæsterne overtog styringen over kampen og satte speederen i bund. Efter første halvleg var Bakken Bears komfortabelt foran med 27-43.

Horsens IC-offensiven haltede, og deres scoringsmaskine Khalil Ahmad var i udu – eller han havde i hvert fald en off night. Amerikaneren har i sæsonens første otte kampe været garant for point, men torsdag aften lukkede Bjørnene ned for Ahmad, der var Bakkens helt store hovedpine i de to mandskaber første indbyrdes møde. Her leverede han hele 40 point. Historien var dog en anden denne gang, hvor han konstant blev double-teamet, og åbne skud skulle han lede længe efter.

HIC kunne ikke fuldende comebacket

Horsens IC gik ind til anden halvleg med ryggen mod muren. Bakken Bears var solidt i front, men HIC formåede at indhente en smule af forspringet i tredje periode, og det gav dem blod på tanden forud for kampens sidste ti minutter, hvor den sidste del af Bakken-føringen skulle barberes af.

Og netop dette formåede Lukas Vargas tropper. Efter tre minutters spil af fjerde periode var Bakken blot foran med to point, 56-58, og kampen var atter åben. Men med fire minutter tilbage af kampen gik det galt for sidste sæsons sølvvindere. Bakken Bears igangsatte et 11-points run, som værterne ikke fik indhentet.

Bakken Bears vandt kampen med cifrene 72-85 og er endnu ubesejret med ni sejre for sæsonen.

Kampens topscorer var Bakkens Jarred Ogungbemi-Jackson med 18 point, tæt efterfulgt af Tylor Ongwae med 16 point og Ryan Evans med en double-double på 15 point og ti rebounds.

Topscorer for Horsens IC var Siler Schneider med 15 point. Andy Cleaves scorede 14 point og lavede fire imponerende blocks, flest af alle i kampen og flere end Bakken Bears som hold. Khalil Ahmad noterede sig for 13 point og skød 0 for 6 fra trepointsland.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-spiller Hayden Dalton har endnu ikke fundet fodfæste hos en klub i denne sæson. Amerikaneren startede sæsonen hos Cedevita Olimpija i...

Basketligaen

Horsens IC hentede søndag en sejr på en utrolig scoring af amerikanske Andy Cleaves. HIC vandt mod Værløse Blue Hawks med 95-92.

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte lørdag den ubesejrede stime i Basketligaen med en overbevisende sejr mod Team FOG Næstved.

Basketligaen

Der var lagt op til en yderst spændende kamp i Nørrebrohallen lørdag eftermiddag, da theView Copenhagen tog imod Bears Academy. Det stod hurtigt klart,...

Basketligaen

Med en pligtsejr over BMS Herlev, kan Randers Cimbria nu snuse til Team FOG Næstved, som lige nu ligger på tredjepladsen. Randers Cimbria vandt...

Basketligaen

Gage Davis, der i sidste sæson spillede for Horsens IC, har fundet sig en ny arbejdsgiver i Italien. Amerikaneren har skrevet under med Pistoia,...

Basketligaen

Værløse Blue Hawks revancherede sig, da de torsdag aften fik besøg af BMS Herlev. Hawks vandt med 103-87.

Bakken Bears

Bakken Bears er i live i Europa, efter at de onsdag aften besejrede London Lions med 95-80.