fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears sikrer sig førstepladsen efter historisk kapløb

Torsdag aften sejrede Bakken Bears stort over BMS Herlev og sluttede på førstepladsen i Playoff A. De skal dermed møde Horsens IC i semifinalerne.

Bakken Bears vs Randers Cimbria, basketball

Torsdag aften var en særlig aften i Vejlby-Risskov Hallen i Aarhus. Udover at der var Legends day, hvor Morten Sahlertz blev hyldet, slog Bakken Bears nemlig BMS Herlev 111-71. Dermed sikrede de sig førstepladsen i Playoff A og hjemmebanefordel i hele slutspillet. Bakken spillede noget af sæsonens bedste basket og der var aldrig tvivl om hvem der ville vinde kampen.

3-pointsfest fra første fløjt

Kampens start var præget af flot offensiv fra begge hold. Bjørnene kunne slet ikke misse bag 3-pointslinjen og bragte sig efter fem minutters spil foran 15-8 med deres allerede femte 3-pointsscoring. Herefter skiftedes holdene til at score og med to minutter igen af første periode lød stillingen 26-21. Bakken sluttede dog perioden bedst med et 8-2 run og stillingen var 34-23. I den scoringsrige første periode blev der i alt ramt ti 3-pointsskud.

Anden periode startede til gengæld med et 8-2 BMS-run der fik føringen ned på fem. Herefter havde begge hold svært ved  at få tur i den igen, og mange scoringer blev det ikke til. BMS gik med syv minutter igen af perioden helt i stå og scorede ikke i næsten seks minutter.

I mellemtiden bragteBakken Bears sig foran med 49-33 med et minut tilbage af perioden. Efter nogle layups og et par frikast gik holdende til pause til stillingen 53-39. Efter de ti 3-pointsscoringer i første periode var der ingen af holdene der formåede at ramme et 3-pointsskud i hele anden periode.

40-points ydmygelse

Tredje periode startede med et 11-3 run fra Bakken Bears og herefter var kampen så godt som afgjort. Bjørnene blev ved med at putte point på tavlen med høj effektivitet og dækkede BMS ligeså effektivt op. Perioden blev vundet 30-18 og storspillet fortsatte i fjerde periode der blev vundet 28-14. Bakken holdte altså BMS til blot 32 point i hele anden halvleg, imod deres 58 point.

Kampen endte 111-71 til Bakken Bears der endnu engang vinder på hjemmebane. Det er deres 12 sejr i streg i Bjørnehulen og deres 14 ud af 15 mulige i sæsonen. Med sejren sikrede de sig førstepladsen i Playoff A, selvom de har samme antal point som Team FOG Næstved og Randers Cimbria, der også begge vandt deres kampe. Det skyldtes indbyrdes kampe, hvor Bakken Bears har været bedre end begge.

BMS Herlev slutter sæsonen på en skuffende sjette plads med 22 point. Det har været en hård tid for BMS Herlev, der nu ikke har vundet en kamp siden d. 21. januar, altså 12 nederlag i streg.

Karrierens bedste scoringsaften

Ryan Evans tog rampelyset for sin flotte præstation. Han leverede flotte 29 point, som er en ny pointrekord for ham. Det foregik på effektiv vis med 13 ramte skud ud af 17 mulige, heriblandt tre ud af fire 3-pointsscoringer. Derudover greb den 32-årige forward også 9 rebounds, stjal bolden to gange og lavede to blokeringer. På blot 24 minutters spil havde han en +- på +36.

Elijah Childs, der efter flere gode kampe i streg fra bænken, startede kampen og leverede endnu en fin præstation. Han scorede 17 point og greb 9 rebounds på 23 minutter. Han ramte syv ud af ti forsøg fra gulvet, heriblandt en sjælden treer.

Semifinalerne

Nu er der altså bestemt hvilke hold der skal møde hinanden i slutspillet. Bakken Bears skal møde Horsens IC i semifinalen, en serie som de har hjemmebanefordel i. Team FOG Næstved tager i mod Randers Cimbria i den anden semifinale, også med hjemmebanefordel. Begge semifinaler bliver fløjtet i gang mandag d. 24 april klokken 19:15.

Skrevet af

Jeg er 22 år gammel og er bosat i Holstebro. Jeg elsker NBA og har fulgt med siden 2016.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Amerikanske Malik Parsons skifter Bakken Bears ud med Bundesliga-holdet Fraport Skyliners.

Bakken Bears

Bakken Bears har hentet den danske ungdomslandsholdsspiller Simon Schwartz til klubben på en toårig aftale.

Bakken Bears

Den højtflyvende guard Magnus Møllgaard forlader spanske Class Bàsquet Sant Antoni. Det har klubben meldt ud på Instagram.

Bakken Bears

Tobias Hemmersam vil i den kommende sæson være dobbeltlicensspiller og dermed have muligheden for at spille for både Bakken Bears og Bears Academy.

Bakken Bears

Bakken Bears-stjernen Deandre Pinckney skal i næste sæson spille for israelske Hapoel Haifa.

Bakken Bears

Bakken Bears har gaflet 33-årige Urald King, der senest spillede i Østrig.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-stjerne DeVaughn Akoon-Purcell skifter Lokomotiv Kuban ud med UNICS Kazan.

Bakken Bears

Ryan Evans forlader Bakken Bears efter seks sæsoner, oplyser aarhusianerne på Facebook.