fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears henter assistenttræner i Euroleague-klub

30-årige Florian Wedell er ny assistenttræner for Bakken Bears. Tyske Wedell erstatter David Gomez, der har fået et nyt job i Japan.

Foto: FC Bayern Basket

Efter en succesfuld sæson som en del af trænerteamet hos Bakken Bears rykkede spanske David Gomez til Japan, hvor han skal være assistenttræner for Shiga Lakestars.

Dermed skulle de forsvarende danske mestre på jagt efter en ny assistenttræner, og her er valget faldet på den 30-årige tysker Florian Wedell, der kommer til Aarhus efter at have arbejdet for det tyske storhold FC Bayern München gennem ti år. Tyskeren har skrevet under på en to-årig kontrakt.

Det skriver Bakken Bears på sin facebookside.

Wedell startede i Bayerns ungdomsafdeling, men arbejdede sig op til førsteholdet, som spiller i Euroleague, hvor han senest har stået for scouting af modstandere og individuelle spillerworkouts.

Fra Bayern München til Bakken Bears

Bakkens nye assistent kommer således fra en stor adresse, og den danske mastodont skriver på Facebook, at de ser tilknyttelsen af den tyske træner som en mulighed for at udvikle organisationen.

“Vi valgte Florian blandt et stærkt felt af kandidater, fordi han er en dygtig teknisk træner, en flittig og grundig analytiker og har god indsigt i europæisk topniveau. Vigtigere endnu, så viser han allerede stor passion for projektet og en positiv personlighed med fokus på at udvikle. Og så er det selvfølgelig en bonus at han bringer viden fra et Euroleague staff,” siger cheftræner Anders Sommer til Bakken Bears´ facebookside.

Wedell rykker fra FC Bayern München, Euroleague og den tyske Bundesliga til Bakken Bears, FIBA Europe Cup eller Basketball Champions League og Basketligaen, og tyskeren ser skiftet til Bakken Bears som en spændende mulighed:

“Bakken Bears er allerede et kraftcenter i skandinavisk basketball og har spillet nogle virkelig gode sæsoner i de europæiske konkurrencer allerede. Det er tydeligt, at det er en sund og stærk organisation, med et positivt og ambitiøst mindset og en ambition om at spille fast i Basketball Champions League. Jeg håber at blive en vital del af den fortsatte udvikling over de næste år,” siger han.

Florian Wedell flytter til Danmark i løbet af sommeren og stempler ind i Bears-trænerstaben ved træningsopstart i august.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.