fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears er klar til DM-finalen efter sikker sejr

Bakken Bears er klar til DM-finalen efter en sikker sejr 74-61, efter Team FOG Næstved ellers kæmpede en brag kamp.

Her til aften skulle den sidste finaleplads uddeles til vinderen af den altafgørende kamp fem mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved. Det ville samtidig være afslutningen på en af de mest fremragende serier, der er blevet spillet i løbet af de seneste års slutspil i Basketligaen.

Efter at være kommet foran med overraskende 2-0 i serien måtte Næstved sande, at den føring var blevet formøblet, og serien skulle nu afgøres i en sidste kamp, der fandt sted i Aarhus.

Selvom det virkede som en meget svær opgave for sydsjællænderne, var der stadigvæk god tro på tingene, efter de hele sæsonen igennem havde haft et godt tage i bjørnene fra Aarhus, der samtidig har haft en hård sæson rundt i Europa, hvor det er blevet til hele 20 kampe.

Bakken tog teten

Ligesom det har været hele serien igennem, blev det en hæsblæsende start på kampen, og begge hold så ud til at være klar til at give alt for den så eftertragtede finaleplads.
For Chris Gabriel blev det måske en anelse for voldsomt, idet han tidligt i første periode humpede rundt efter et vrid i anklen.

Bakken Bears så modsat Gabriel flyvende ud og bragte sig foran 14-9 midt i første periode, anført af Darko Jukic, der scorede 14 point i løbet af de første ti minutter.

Trods en ellers god start stod det tungt til for gæsterne fra Næstved, der simpelthen ikke kunne finde bunden af kurven, og det smittede tydeligt af i den anden ende.

Bears kunne gå til en lille pause med en komfortabel føring på 28-13.

Næstved kom noget bedre ud end de sluttede første periode og så ud til at være i en langt bedre rytme efter deres snak imellem perioderne. Samtidig var det et langt mere udisciplineret Bears-hold, der spillede i anden periode, hvilket gav Næstved muligheden for at reducere føringen til kun fire point, 34-30.

Et rigtigt flot comeback af gæsterne, der ellers så ud til at være langt nede i sækken, men de kunne gå til pause kun nede med seks point, 38-32, efter at især Kazembe Abif havde fundet sit spil frem og at Bakken Bears samtidig var gået i stå offensivt.

Højintens anden halvleg

Som kampen forløb, steg spændingen proportionelt, og det blev tydeligere og tydeligere, hvad der stod på spil.

Det pres, der var på begge hold, passede umiddelbart hjemmeholdet bedst, og de øgede hurtigt forspringet til 50-37 og fik så småt fyrede op under hjemmepublikummet.

Næstved lod sig dog ikke slå ud af det run fra Bakken – i stedet gav de lidt mere fysik måske i håb om at kyse hjemmeholdet.

Trods det fysiske spil formåede Bears at holde fast i en nogenlunde sikker føring på 52-43.

Men som man så mange gange tidligere i denne sæson og denne serie har set, var Næstved ikke bare sådan lige til at slippe af med. Conner Washington kunne med en treer bringe kampen indenfor fem point, og pludselig så det ud til at blive en lige så giftig afslutning, som har kendetegnet denne serie rigtigt godt.

Bakken Bears viste sig dog for rutinerede og ramte de rigtige skud på de rigtige tidspunkter, hvorfor de også kunne begynde at lægge større og større afstand til Næstved.

Et hårdt kæmpende Næstved-mandskab måtte se sig besejret og derfor også ude af kampen om pladsen in DM-finalen, som de ellers var så tæt på.

Kampen endte 74-61 og dermed er Bakken Bears klar til den fjerde DM-finale i træk mod rivalerne fra Horsens IC.

Ksmpens topscorer blev Darko Jukic med 21 point og ni rebounds – topscorer for gæsterne blev Kazembe Abif med 13 point samt ni rebounds.

Første finale spilles torsdag aften i Forum Horsens.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Der var drama til det sidste i Skovlunde hallen, da BMS Herlev besejrede Holbæk-Stenhus i første runde i Playoff B. Efter en kamp med...

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig et godt udgangspunkt, da de fredag aften besejrede Newcastle Eagles med 87-92 i den første af to kvartfinaler i European...

Basketligaen

Svendborg Rabbits profilen, Jacob Enevold Jensen, indstiller sin professionelle basketballkarriere med øjeblikkelig virkning. Han har spillet på sydfyn siden august 2017.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Den regulære sæson blev afsluttet med at brag, da de to tophold Bakken Bears og Team FOG Næstved mødte hinanden.

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.