Bakken Bears er finaleklar

Torsdag aften bragede Bakken Bears og Svendborg Rabbits sammen i semifinaleserien, hvor Bakken med en sejr havde mulighed for at sikre sig en finaleplads. Dette blev en realitet, da de efter en rigtig flot basketkamp, med masser af høj intensitet, vandt kampen 102-85.
Foto: Ry-Foto.dk
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Det var et Svendborg-hold, som før torsdagens opgør for alvor stod med ryggen mod muren, i serien mod Bakken Bears. De århusianske grundspilsmestre førte på forhånd serien 2-0, og gik derfor ind til kamp tre som forhåndsfavoritter.

De to foregående kampe endte begge i forholdsvis komfortable sejre til Bakken Bears. Først 106-90, og senest i Kaninhulen 101-119. På trods af de store sejre til Bears, havde Rabbits egentlig spillede ganske fornuftigt. Det var således svært at se, hvad de skulle gøre, for at slå mastodont-klubben fra Århus, der i denne sæson har en trup, der af mange anses som værende blandt de bedste dansk basket, nogensinde har set.

Efter en velspillende kamp med høj intensitet, hvor Svendborg i store dele af kampen, for alvor gav Bakken kamp til stregen, løb hjemmeholdet med sejren på 102-85, efter en rigtig flot sidste periode. De er dermed finaleklar, hvor enten Horsens IC eller Randers Cimbria venter.

 

Bakken viser kvalitetsforskel i slutningen af kampen

Opgøret åbnede i et friskt tempo, med flot offensiv basketball fra begge mandskaber. Svendborg havde tilsyneladene fået grønt lys fra træner Jimmy Moore, til bare at skyde, når muligheden opstod. Dette havde de god succes med, særligt bag trepointslinjen. Brandon Norfleet ledte an for gæsterne, med 13 point uden at brænde et skud. Samtidigt spillede Bakken Bears en solid omgang basket, med generelt flot defensiv og gode afslutninger mod kurven. De vandt således perioden 30-29.

Spændingen fortsatte igennem hele anden periode, hvor det primært var Svendborg, som var det bedst spillende hold. De var oppe og føre med syv point, men de sidste tre minutter, kom Bakken Bears stærkt igen, og kunne dermed gå til pause i front 53-50.

Endnu en gang var det gæsterne, som var bedst fra periodens start, men da først Norfleet og efterfølgende Tabb blev noterede for deres fjerde personlige fejl, gjorde det tingene lidt svære for kaninerne. Bakken Bears skabte et 13-2 scoring run, som gjorde at de i slutningen af perioden, fortsat var i front. 74-69 inden sidste og afgørende periode i Bears’ favør.

Bakken viste i fjerde periode, hvorfor de er så utroligt farlige. En kombination af en god defensiv og flot offensiv ledsaget af hjemmeholdets suveræne stjerne QJ Peterson, gjorde at det begyndte at se svært ud for gæsterne fra Sydfyn. Både Tabb og Levarity blev fejlet ud for Rabbits, og det var dødsstødet. Bakken Bears vandt kampen 102-85, og er dermed klar til finalerne.

QJ Peterson steppede op

For hjemmeholdet var det (som tilfældet ofte er), QJ Peterson som var bedste mand på gulvet. En rigtig flot fjerde periode fra hans side, gjorde at han sluttede kampen af med 18 point og 9 rebounds.

Ryan Evans gjorde det også godt med 12 point, 7 rebounds og 3 assists

Fra Svendborg Rabbits var topscoreren Brandon Norfleet, som endte på 23 point. Hvoraf 19 af dem faldt i første halvleg.

Sebastian Åris fortsatte også med at spille på meget højt niveau, da han sluttede kampen med 17 point, 8 assists og 4 rebounds.

Med sejren er Bakken Bears som nævnt tidligere, finaleklar. Her venter enten Horsens IC eller Randers Cimbria. En serie, som pt. står 2-1 til først nævnte hold. Omvendt må Svendborg forberede sig på en bronzekamp, hvor taberen af serien mellem Horsens og Randers, bliver modstanderen for kaninerne.

Se andre spændende artikler