fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears er danske mestre for 14. gang i klubbens historie

Mandag aften kunne Bakken Bears for 14. gang i klubbens historie løfte trofæet, og kalde sig for danske mestre – Samtidigt takkede Andreas Jakobsen af som basketball spiller på højt plan.

Andreas Jakobsen - Bakken Bears

De var favoritter til at stjæle guldet endnu en gang i år, og de gjorde det igen. Det er syvende gang i træk de aarhusianske bjørne hiver guldet med hjem, og Bakken Bears konsoliderer endnu en gang deres plads som Danmarks absolut bedste basketball hold.

Kampen var samtidig den sidste kamp for Andreas Jakobsen, der i rigtig mange år har været frontfigur i Bakken Bears og været med til at bygge klubben op på banen. Den 30-årige guard valgte at takke af på live tv ved at melde at dette var slutningen på hans karriere.

Guldmedaljen var desuden Søren Eges 10 guldmedalje, hvilket tangere Jens Jensens rekord der også har 10 guldmedaljer. Søren Eges medalje gør ham dog til den mest vindende spiller i dansk basketball i og med at han har en enkelt medalje mere end Jens Jensen (sølvmedalje).

På den anden side af linien står cheftræner Ville Tuominen i sin debutsæson i dansk basket med sit første mesterskab nogensinde i karrieren og en flot sæson baseret både på resultaterne i Europa og i den hjemlige liga.

 Randers Cimbria kæmpede, men Bakken Bears var bedst

Randers Cimbria lagde gulv til DM-Finaleseriens 4. kamp, og havde ryggen mod muren eftersom bjørnene allerede havde vundet de første tre opgør. En sejr var altså nødvendigt for at kronjyderne kunne holde liv i serien.

Hjemmeholdet der var svækket allerede fra første minut idet Troy Gottselig var ude med en skade, startede rent faktisk flot i første halvleg. Efter pausen gik det dog galt.

Gæsterne tromlede derud af og vandt tredje periode sikkert med 20-8, som i sidste ende også var ensbetydende med at gulddrømmene for Randers Cimbria var forbi. Gæsterne fra Aarhus får opbygget en føring på 20 point, men spiller efterfølgende lidt for afslappet, og føringen nedbringes til 8 point. Dette var dog ikke nok til at Randers Cimbria kunne vende resultatet, og Bakken Bears vinder kampen  81-91.

Gæsterne var bedre skydende i dag især for to point, og formåede samtidigt at vinde kampen under kurven (40-49). Ligeledes fik Kronjyderne ikke lov til at spille deres spil, som vi kender det, idet Bakken Bears var gode til at lukke det hurtige spil ned. Gæsterne kæmpede i samtlige kampe, men måtte altså bøje sig for et langt bedre Bakken Bears hold der havde mere rutine at trække fra.

Finalens MVP blev Kenny Barker der var den afgørende faktor i flere omgange for Bakken Bears i denne Finale serie, og afslutter dagens kamp med 20 point, 7 rebounds og 4 assists.

Historisk resultat for kronjyderne

På trods af at Randers Cimbria tabte 4-0 samlet i Finalen skal kronjyderne dog have stort ros for først og fremmest at have kommet så langt efter en flot sæson, og samtidigt opnået et historisk flot resultat med sølvmedaljer. Ligeledes har klubben formået at opbygget et flot setup til hjemmekampene i finale serien.

Randers Cimbria har de seneste par år taget store skridt mod toppen af dansk basketball, og forhåbentligt vil andre klubber følge trop, og gøre ligaen endnu mere spændende.

(Foto: Screenshot)

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears er pokalmestre, efter de i årets pokalfinale udspillede Randers Cimbria med 82-61. Bakken Bears gjorde det onde ved rivalerne fra Randers og...

Bakken Bears

Lørdag aften skal det afgøres, hvem tager titlen i årets pokalturnering. Bliver det Bakken Bears eller Randers Cimbria, der kommer til at løfte pokalen?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus fuldendte et stort comeback og vandt fredagens opgør mod Bears Academy

Basketligaen

Det var et brag af en kamp, der blev spillet i Svendborg mandag aften. Det blev gæsterne fra Næstved, der løb med sejren. Kampen...

Basketligaen

Geof Kotila, der har været en af de mest betydningsfulde personer i dansk basketball er gået bort.

Basketligaen

Randers Cimbria Getafe vandt mandag aften med 89-99 ude mod Horsens IC og viste stor styrke inden årets pokalfinale, der finder sted i weekenden.

Bakken Bears

Bakken Bears vandt stort over BMS Herlev, som de besejrede for anden gang i denne sæson. Denne gang vandt de med hele 34 point,...

Basketligaen

BK Amager sejrede for anden gang i slutspillet, da de sikrede sig en sejr efter 40 tætte minutter mod Holbæk-Stenhus.