Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears er dansk mester for femte gang i træk. Det aarhusianske mandskab slog Horsens IC i årets finaleserie med 4-2.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter de første tre kampe i årets finaleserie mellem Bakken Bears og Horsens IC, stod de aarhusianske bjørne i en ganske fordelagtig situation. De forsvarende danske mestre havde sejret i samtlige opgør, og De Gule fra Horsens var presset i bund.

Men straks som Bjørnene kunne ane den femte DM-titel i streg ude i horisonten, vågnede Horsens IC op. To kampe senere var stillingen 3-2. HIC havde fundet opskriften på at slå Bakken Bears, og pludseligt var Horsens inde i kampen om guldmedaljen igen.

I torsdagens opgør i Forum Horsens gik den dog ikke længere for Horsens IC. Efter 40 intense, spændende og underholdende minutter kunne Bakken Bears løfte pokalen og fejre klubbens 19. mesterskab. Bakken Bears besejrede Horsens IC med cifrene 87-96.

Endnu et dansk mesterskab var i hus, og Bakken kunne derfor sætte et flot punktum for en sæson, der bød på deltagelse i Basketball Champions League, en pokaltitel og nu et dansk mesterskab.

Jævnbyrdig første halvleg

I store perioder af årets finaleserie, og i særdeleshed i de seneste tre kampe, har Horsens været skarpe defensivt, mens Bakkens defensiv har været mere svingende. Den gode Horsens-defensiv fortsatte i dagens kamp, men det samme gjaldt for Bakken Bears, der ligeledes kom godt fra land i den defensive ende.

Første periode var en jævnbyrdig affære, hvor begge mandskaber ikke fik sendt de ideelle skud sendt afsted grundet den gode defensive indsats. Halvvejs inde i første periode var stillingen blot 6-7 til gæsterne. De to hold fulgtes ad i kampens første ti minutter, og kampen bølgede frem og tilbage. Første periode sluttede 16-18 i Bakkens favør.

Horsens´helt store profil David Efianayi fik aldrig gang i pointproduktionen i første periode til trods for over ni minutter på banen. Halvandet minut inde i anden periode fik den tidligere Bakken Bears-mand dog endelig åbnet sin scoringskonto.

Anden periode lignede på mange måder første. De to hold var skiftevis i front, men hvor Bakken vandt første, vandt HIC anden periode. Derfor kunne Horsens gå til pause med en føring på 38-37.

Tredje periode gjorde forskellen

Horsens IC var med en solid første halvleg fortsat med i årets finaleserie. En sejr til HIC ville forlænge finaleserien til en dramatisk og altafgørende kamp syv. Men Bakken Bears´cheftræner må have givet bjørnebanden noget af en opsang i pausen, for Bears kom ud til anden halvleg med ny energi og gav HIC kamp til stregen.

Bakken Bears spillede sublimt i tredje periode, som blev vundet med 19-28. Der var dermed skabt et lille hul til Horsens IC – et hul, som De Gule ikke formåede at lukke. Med fem minutter tilbage af kampen var Bakkens føring ellers på otte point, og kampen var ingenlunde afgjort, men Horsens IC måtte se sig besejret af et bedre hold.

Kampen sluttede 87-96. Efter kampen blev Bakken Bears´Michel Diouf kåret som Finals MVP.

Borovcanin med præstation af høj klasse

Kampens topscorer var Vedran Borovcanin, der endnu en gang leverede en pragtpræstation. HIC-profilen scorede 30 point. Borovcanin skød 5 for 9 fra distancen.

I finalens sjette kamp var der flere spillere, der udmærkede sig. Gage Davis leverede 16 point og 13 rebounds, mens Ryan Evans noterede sig for 14 point og 14 rebounds. Derudover spillede Thomas Lærke også en flot kamp. Lærke stod for 17 point og skød 5 for 6 fra treeren.

Se andre spændende artikler