fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears er mestre for sjette sæson i streg, efter de torsdag aften slog Svendborg Rabbits med 77-81.

Foto: FIBA Europe Cup - fiba.basketball

Der var torsdag aften lagt op til et opgør, der kunne blive sæsondefinerende for begge mandskaber. En sejr til Bakken Bears ville sende mesterskabet til Aarhus for sjette gang i streg og for 20. gang i historien, hvorimod en sejr til hjemmeholdet fra Svendborg Rabbits ville tvinge serien ud i en kamp fem i Aarhus.

Kampen endte 77-81, og det betyder at Bakken Bears kan gå på sommerferie med endnu et dansk mesterskab.

Jævnbyrdig første halvleg

Hjemme i Rise Sparekasse Arena startede Sebastian Åris kampen med en trepointsscoring, hvilket var til stor glæde for de fremmødte Svendborg-fans. Kampen startede jævnbyrdigt og i et højt tempo, hvor begge mandskaber angreb kurven med stor lyst og vilje.

Efter de første tre minutter stod det 6-7 til gæsterne fra Aarhus. Det lykkedes dog Bakken Bears at gå på et mindre run, og ved stillingen 6-16 måtte Svendborgs træner Jimmy Moore tage sin første timeout. Amerikaneren var ikke just tilfreds med det, han havde set.

Stillingen efter fem minutter var 6-18 til Bjørnene fra Aarhus, og Kaninerne fra Svendborg havde altså allerede et større comeback, der skulle laves. Efter timeouten fik Svendborg bedre styr på deres angrebsspil, men det lykkedes fortsat Bakken Bears at score i den anden ende, så forspringet blev aldrig rigtig hentet i første periode. Perioden endte med en syv-points føring til gæsterne. Perioden sluttede 17-24.

Kendetegnende for serien indtil da var, at Marvelle Harris ofte fik tilkæmpet sig straffekast, og det var præcis sådan anden periode startede. To straffekast til den amerikanske guard, der satte begge straffekast. I forbindelse med den næste Bakken Bears scoring lavede Marvelle Harris et andone spil, hvilket betød, at han skulle på linjen igen.

I den anden ende lavede Aaron Levarity et andone spil, hvor han dog brændte sit straffekast. Tyre Gathright fik den efterfølgende scoring, så i stedet for et trepointsspil blev det til et fire-pointsspil, hvilket passede hjemmebanepublikummet godt.

Halvvejs i anden periode var stillingen var 26-33 til gæsterne. Svendborg forsøgte med alt, hvad de havde, for at igangsætte et comeback, og med to minutter tilbage af første halvleg stod det 32-36. Stillingen udviklede sig ikke synderligt i de resterende to minutter, og derfor sluttede første halvleg med en to pointsføring på 34-36 til udeholdet.

Første halvlegs topscorere var Corey Silverstrom og Travis Taylor, der begge noterede sig for 12 point. Silverstrom fik skuddene til at falde og gjorde en god figur i løbet af første halvleg.

Endnu et dansk mesterskab til Aarhus

Præcis ligesom de første point i første halvleg stod Sebastian Åris også for de første point i anden halvleg, da han ramte to straffekast. Efter to minutter og 15 sekunder tog Svendborg føringen for første gang, siden de kom foran i starten af kampen ved stillingen 40-39.

Bakkens angrebsspil i starten af tredje periode bar præg af nogle mærkelige fejl, og det udnyttede Svendborg, der var kommet foran 45-41 til stor glæde for hjemmeholdets fremmødte fans. Føringen holdte dog ikke længe, og tre angreb senere stod det 45-46 til gæsterne fra Bakken Bears.

Hvad end Svendborg-træner Jimmy Moore sagde til sit Svendborg-mandskab i omklædningsrummet angående deres angrebsspil skal være usagt, men det virkede. Svendborg begyndte at ramme sine skud, men Bakken var ligeledes kommet for at spille, og efter de første seks minutter af tredje periode stod det 47-49 til gæsterne. Der var altså stadig spænding i denne finaleseries kamp fire.

Det lykkedes Bakken Bears at slå et lille hul til Svendborg, og med et minut og 30 sekunder tilbage af tredje periode var stillingen 50-57. Det lykkedes hverken Svendborg at indhente føringen eller Bakken Bears at udbygge føringen. Stillingen efter tre perioders basketball var 55-62.

Fjerde periode startede for Bakkens vedkommende stærkt ud, og de vandt det første minut med 0-5. Selvom Svendborg havde ryggen mod muren, og på et tidspunkt i fjerde periode var bagud med ti point, gav de ikke op. De kæmpede og gav alt, hvad de havde. Med en halv periode tilbage af kampen var stillingen 68-74. Bakken var derfor fem minutter fra dette års mesterskab.

Men Svendborg ville ikke smide håndklædet i ringen. Sydfynboerne fortsatte. Med halvandet minut tilbage var Bakken foran med fire point, 72-76. Den føring blev dog yderligere skåret ned til blot et enkelt point efter en stærk sekvens af Svendborgs Tyre Gathright, der gik til kurven og blev fejlet. Amerikaneren lagde to point på tavlen, men missede det ekstra straffekast.

Bakken havde da bolden, og Marvelle Harris stod med kampens skæbne i hænderne. Amerikaneren brugte sin fysisk og bragte Bakken foran med 77-79. Svendborg havde muligheden i den anden ende, men Bakken Bears´ Darko Jukic dunkede bolden i til slutstillingen 77-81.

Bakken Bears er dermed danske mestre for sjette gang i træk.

Kampens topscorer var Marvelle Harris med 22 point.

Topscorer for Svendborg var Brandon Norfleet og Corey Silverstrom, begge to med 13 point.

Mit navn er Alexander Christiansen, og jeg er journaliststudrende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor jeg går på 2. semester. Jeg har fulgt med i NBA siden 2014/15 sæsonen, og jeg følger den danske basketliga tæt, og er tit at finde til Bakken Bears' kampe i Vejlby-Risskov Hallen

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.