Optakt: Bakken Bears jagter vital sejr i Champions League mod førerholdet Dinamo Sassari

Bakken Bears har snart brug for at få en sejr i banken i Champions League, og derfor vil en sejr i opgøret mod gruppens førerhold Dinamo Sassari falde på et tørt sted.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I morgen aften skal Bakken Bears forsøge at tage revanche, når man gæster italienske Dinamo Sassari. Bakken Bears tabte det seneste opgør mellem de mandskaber med 84-91, da man hjemme i Aarhus tog imod italienerne fra Sardinien.

Dette var de danske mestres tredje nederlag i holdets første tre spillerunder af dette års Champions League, og derfor er Bakken mere eller mindre tvunget til at tage en sejr i Italien, hvis man stadig skal have forhåbninger om at avancere fra gruppespillet.

Omvendt kan Dinamo Sassari booke en plads til turneringens anden runde ved at besejre Bakken.

Bjørnene er imidlertid klare underdogs hos bookmakerne, og der er generelt set lagt op til en svær kamp for Bakken Bears, når de gæster Italien i morgen.

Ikke alene er man på udebane, men man møder også gruppens førerhold, der endnu har til gode at tabe. Sardinierne har blot tabt én hjemmekamp i de seneste 11 hjemmekampe i BCL, og derfor kan Dinamo Sassari blive noget af en mundfuld for Bakken Bears.

Danskerne går ind til opgøret i god form med fire sejre i den hjemlige Basketliga – senest med en storsejr på 112-59 over BK Amager.

På samme måde går det italienske hjemmehold ind til opgøret i storform, da man har taget to sejre i to mulige forsøg siden seneste BCL-kamp, hvorfor man også ligger på en femteplads i den italienske Serie A.

Siden de to holds seneste opgør har Aarhus-mandskabet forstærket sig med den danske landsholdsspiller og forward Daniel Mortensen.

Mortensen leverede 11 point, 4 rebounds og 2 assists i sin debut for Bakken Bears i weekenden, så det bliver spændende at se, hvilken indflydelse Mortensen kan få i sin Champions League-debut for sit nye hold.

Såfremt Bakken Bears skal lykkes med at skabe overraskelsen, kræver det ikke alene, at hele holdet skal spille op til sit bedste, men også at særligt QJ Peterson og Deshawn Stephens driver holdet mod sejr.

Stephens lavede 22 point og 10 rebounds i det seneste opgør mod Dinamo Sassari, og Peterson lavede 18 point og 7 rebounds.

QJ Peterson er samtidigt den spiller i BCL, der har det fjerdehøjeste pointsnit på 21,3 point pr. kamp, hvorfor der hviler et pres på amerikaneren på scoringsfronten.

De to spillere har været blandt de bedste for Bakken i indeværende sæson og er spillere, som Bakken Bears skal sætte sin lid til.

Bjørnene skal også spille sig op i forsvaret, da man står overfor flere topspillere i Champions League-regi.

Det sardinske mandskab har således to af turneringens største stjerner til rådighed i form af kroatiske Miro Bilan og italienske Marco Spissu.

De er i skrivende stund med helt fremme i Champions Leagues statistikker over henholdsvis rebounds og assists pr. kamp.

Bilan ligger således to’er på reboundlisten med et snit på 9,3 rebounds pr. kamp, og Spissu indtager også andenpladsen på listen over flest assists med et snit på 9,3 rebounds pr. kamp.

De to andre mandskaber i Gruppe A, Galatasaray og Tenerife, tørnede her til aften sammen i et opgør, som spanierne gik ud som sejrsherre i, da de slog tyrkerne på udebane med 104-89. Derfor er presset på Bakken Bears ikke blevet mindre inden morgendagens opgør.

Kampen tippes i gang kl. 20:30 og kan ses på livebasketball.tv.

Se andre spændende artikler