I aften skal Bakken Bears holde liv i Champions League drømmen

I aften skal Bakken Bears møde Galatasaray i Champions League, hvor en sejr kan holde liv i håbet om slutspillet.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I aften klokken 20 skal Bakken Bears forsøge at holde liv i håbet om videre avancement i Champions League. De skal på hjemmebane op imod de tyrkiske kæmper fra Galatasaray, og de kan med en sejr stadig gå videre til slutspillet – om end det bliver svært.

Forstærket tyrkere

Galatasaray har indtil videre haft en skuffende sæson. Det kostede en trænerfyring på sidste kampdag mod Bakken i november, og henover julen har det også betydet udskiftninger i spillertruppen.

Alex Tyus og Alex Hamilton har begge forladt klubben, mens tre nye spillere er kommet til. Mest nævneværdig er Amile Jefferson, der tidligere har spillet to sæsoner i NBA for Orlando Magic. En anden ny amerikaner, Travis Trice, kan få mulig debut mod Bakken Bears. Begge spillere var med for det amerikanske landshold i november, og tyrkerne håber på, at de nye spillere kan være med til vende sæsonen.

I en tæt Super Ligi ligger Galatasaray på en skuffende 13. plads – kun ét point over nedrykningsstregen. Til gengæld har man også kun to point op til en slutspilsplads, hvilket fortæller lidt om, hvor tæt den tyrkiske liga er i år.

Profilen for Galatasaray forventes at blive Daryl Macon, der også har en fortid i NBA. Han snitter 18,5 point i Champions League i år.

Bakken i suveræn form

Bakken Bears må gå indtil aftenens opgør med en god portion selvtillid i bagagen. De har vundet 10 kampe i streg i Basketligaen, og vandt også deres seneste opgør i Champions League, da de slog Dinamo Sassari med 22 point – Sassari der inden kampen var ubesejret i turneringen. Noget Steffen Wich efterfølgende har kaldt klubbens største sejr nogensinde.

I denne sæson har især to spillere skilt sig ud fra et stærkt Bakken mandskab. QJ Peterson er lige nu topscorer i Basketligaen med over 22 point pr kamp, samtidig med at han også snitter over 6 rebounds og 4 assists. I Champions League har han over 18 point pr kamp i gennemsnit, hvilket også er højst for danskerne. Den anden profil er Deshawn Stephens, der i de to seneste opgør i Champions League har lavet 10+ point, 10+ rebounds og 2+ blocks. Kan han gøre det igen, så bliver han den første nogensinde i turneringens historie til at præstere dette. Han snitter 14,5 point og 8 rebounds i Champions League.

En lille bet for Bakken er dog, at Daniel Mortensen er meldt tvivlsom til kampen grundet sygdom.

Vejen til slutspillet

Bakken Bears har stadig en smal mulighed for at gå videre fra gruppen og komme i slutspillet. Det kræver først og fremmest to sejre i de to sidste kampe. Så er der to muligheder for at gå videre.

Hvis Sassari slår Tenerife i gruppens anden kamp i morgen, så skal Bakken slå Tenerife med over 25 point i den sidste kamp.

Hvis Tenerife vinder kampen, så skal Bakken slå Tenerife, mens Galatasaray skal slå Sassari i den sidste runde. Hverken Tenerife eller Galatasaray ville have noget at spille for i dette scenarie. Det ser derfor svært ud for danskerne, men langt fra umuligt.

Første skridt på vejen skal tages i aften klokken 20, når opgøret mod Galatasaray bliver fløjtet i gang i Ceres Arena i Aarhus. Kampen kan ses gratis på livebasketball.tv.

Se andre spændende artikler