fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears slutter europæisk eventyr med nederlag

Bakken Bears sluttede sit gruppespil i Basketball Champions League med et smalt nederlag på 86-96.

Foto: Per Bille - Championsleague.basketball

Bakken Bears´ europæiske eventyr for denne sæson er slut.

Det blev en kendsgerning i sidste uge, hvor Bakken Bears, trods en sejr takket være en Darko Jukic buzzer-beater, måtte få sit håb om videre avancement slukket.

Men før Bjørnene helt holdent kan rette fokus mod Basketligaen og den danske pokalturnering, skulle de forsvarende danske mestre onsdag aften spille sin sidste europæiske kamp i denne sæson. Modstanderen hed MHP Riesen Ludwigsburg.

Sæsonens første kamp mellem de to klubber endte med en kæmpe afklapsning til den aarhusianske bjørnebande på 99-58, men opgøret i Ceres Arena forløb helt anderledes.

Bakken Bears spillede en flot kamp , men måtte se sig besejret med 86-96.

En sejr ville altså ikke betyde noget for Bakkens videre færd i Champions League – ihverfald ikke i denne sæson. En sejr ville til gengæld hjælpe Bakken Bears i kampen om en fast plads i den europæiske turnering.

I år sikrede de sig et gruppespil i Europa gennem et kvalifikationsspil, men aarhusianere håber på, at ruten til Champions League kan være en anden i fremtiden, og derfor skal der skrabes så mange point sammen som muligt.

Masser af point

Sidste uges kamp i Basketball Champions League var pointfattig. Det samme gjorde sig imidlertid ikke gældende i onsdagens kamp, hvor de to holds pointproduktion var i top.

Bakken Bears kom bedst ud af starthullerne og fik hurtigt bragt sig foran med 7-0. De tyske gæster, der indtil da havde misset en del skud, kom med sit modsvar og gik på et 9-0 run. 

Halvvejs inde første periode stod der 9-9.

I de næste fem minutter kom der for alvor gang i de to holds pointmaskiner. For MHP Riesen Ludwigsburg var det Jhonathan Dunn og den tidligere Brooklyn Nets-spiller Isaiah Whitehead, der tog teten i den offensive ende. Whitehead har 89 kampe for Brooklyn Nets på sit CV og var den klart mest markante skikkelse på trægulvet.

I Bakken Bears-lejren var det Elijah Childs og Tony Carr, der i første periode udmærkede sig.

Første periode sluttede 24-30 i udeholdets favør.

Carr, Childs og Jukic

Childs og Carr fortsatte de lovende takter i anden periode, hvor også helten fra sidste uges Champions League-brag, Darko Jukic, fik gjort sig positivt bemærket.

Anden periode startede uden den store pointregn, men ligesom i kampens første periode endte de to hold med at få sat mange point på tavlen. Der var fart over feltet, og det så ikke ud til, at de to hold havde i sinde at gå ned i et lavere tempo foreløbigt.

Bakken Bears var bedst i periodens indledning, men tyskerne kom bedre med og kunne derfor gå til pause foran med 47-53. Anden periode sluttede 23-23. Spændingen var derfor intakt ved indgangen til anden halvleg.

Bakkens Tony Carr sluttede første halvleg med 16 point. Elijah Childs og Darko Jukic havde begge scoret ti point.

Ludwigsburg sejrede, men må nøjes med andenplads

Bakken Bears gik ind til anden halvleg uden det store pres, da en sejr ikke ville ændre på noget i danskernes gruppe, men for gæsterne fra Tyskland var situationen en lidt anden. Først og fremmest var Ludwigsburg tvunget til sejr for at holde muligheden for en førsteplads i gruppen i live.

For at holdet fra det sydlige Tyskland kunne gå videre som etter i gruppen, havde de dog brug for en hjælpende hånd i Tyrkiet, hvor Darüssafaka tog imod Hapoel Jerusalem. Hvis Ludwigsburg skulle cementere førstepladsen i gruppen, skulle Darüssafaka slå holdet fra Israel.

Ludwigsburg mått dog se langt efter en hjælpende hånd fra tyrkerne, der blev udspillet på hjemmebane med 69-92.

MHP Riesen Ludwigsburg gjorde imidlertid sin del og sejrede i Aarhus mod Bakken Bears med 86-94. Anden halvleg var ligeledes tæt, men det tyske Bundesliga-hold var en my stærkere end de danske mestre.

Bakken var ad flere omgange tæt på et comeback i fjerde periode, men dumme boldtab og missede skud blev udslagsgivende.

Kampens topscorer var Tony Carr med 28 point. Carr var tæt på en Tripledouble med ni rebounds og syv assists. Elijah Childs leverede en Double-double med 16 point og 11 rebounds. Bears havde fem spillere, Tony Carr, Darko Jukic, Gustav Knudsen, Elijah Childs og Ryan Evans, med minimum ti point.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter onsdagens triumf i ENBL har Bakken Bears meddelt, at deres tyske assistenttræner, Florian Wedell, rejser tilbage til Tyskland, hvor han har landet jobbet...

Bakken Bears

Bakken Bears´ Ryan Evans har siden, han kom til Aarhus, drømt at vinde en europæisk titel med Bakken Bears, og den drøm blev onsdag...

Basketligaen

Bakken Bears er for første gang nogensinde vindere en af europæisk turnering, efter de onsdag besejrede CSO Voluntari efter en gyserkamp med 85-81.

Bakken Bears

Fullcourt.dk mødte en glad Bakken Bears-cheftræner, Anders Sommer, efter semifinaletriumfen i ENBL.

Bakken Bears

Bakken Bear står onsdag i klubbens første europæiske finale nogensinde, og spørger man holdets kaptajn Skyler Bowlin er de også favoritter, idet de har...

Bakken Bears

Gustav Knudsen var en af profilerne, da Bakken Bears tirsdag spillede sig videre til finalen i ENBL. Fullcourt.dk. mødte den danske profil kort efter...

Bakken Bears

Bakken Bears spillede sig tirsdag i finalen i European North Basketball League med en sejr på 90-77 mod BC Siauliai.

Bakken Bears

Udover en europæisk titel er der også en mindre sum præmiepenge på spil til European North Basketball League Final Four.