fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears lider knebent nederlag i Italien og er ude af Basketball Champions League

Bakken Bears tabte onsdag aften mod italienske Nutribullet Treviso i Basketball Champions League-kvalifikationens semifinale og må derfor tage til takke med deltagelse i FIBA Europe Cup senere på efteråret.

Foto: championsleague.basketball

I sidste sæson var det lige ved og næsten for Bakken Bears i Basketball Champions League. Danskerne endte i en uhyre svær BCL-gruppe, hvor de tørnede sammen med Iberostar Tenerife, Dinamo Sassari og Galatasaray. Men den hårde modstand slog ikke Bjørnene ud – tværtimod.

Bakken Bears gav de store europæiske hold kamp til stregen, hvilket resulterede i, at de var med i kampen om at avancere sig videre fra det indledende gruppespil hele vejen indtil sidste spillerunde, hvor Bears dog var afhængige af, at resultater andetsteds flaskede sig.

Men nu er sæson 2021/22 undervejs, og igen år stræber Aarhus-mandskabet efter deltagelse i det fine selskab. Første bump på vejen mod en billet til den europæiske turnering var italienske Nutribullet Treviso, og trods en god første halvleg af de forsvarende danske mestre må Bakken Bears forlade Italien med et smerteligt nederlag i bagagen.

Dermed skal Bakken Bears deltage i FIBA Europe Cup i den kommende sæson, mens Treviso skal møde Tsmoki Minsk fra Belarus i kampen om pladsen i Basketball Champions League. Minsk slog ZZ Leiden og danske Asbjørn Midtgaard i den anden semifinale. Midtgaard var en af kampens helt store oplevelser og leverede 15 point og 14 rebounds.

Solid dansk halvleg

De danske mestre kom ellers godt fra land i onsdagens opgør. Det bølgede frem og tilbage i kampens indledning, og Treviso og Bakken var skiftevis i front ad flere omgange, men med lige omkring et enkelt minut tilbage af første periode satte Bakken speederen i bund. På det tidspunkt var stillingen 19-19, men nogle gode minutter udmøntede sig i en 24-19-føring til Bears efter ti minutter.

Bakken Bears-profilen Ryan Evans spillede en fænomenal første periode og leverede stort i begge ender. Den storspillende amerikaner stod noteret for 10 point og 5 rebounds efter første periode.

De næste ti minutter lignede på mange måder de foregående ti. Anden periode foregik fortsat med Bakken Bears i førersædet, men desværre for Aarhusianerne holdte Treviso-mandskabet dem i en kort snor. Efter tre minutter af anden periode havde Treviso indhentet danskerne og bragt sig i front. Det fik Bakken Bears´ nye cheftræner, Anders Sommer, der til aftenens kamp havde sin officielle debut som cheftræner for de danske giganter, til at tage en timeout.

Og det viste sig at være en taktisk genialitet, for Bakken hentede lynhurtigt italienerne og fik derudover skabt et hul til dem på seks point.

Stillingen efter første halvleg var 4o-33 i Bakken Bears´ favør. Første halvlegs topscorer var Frank Bartley fra Bakken Bears. Han sluttede med 14 point. Ryan Evans fortsatte de lovende takter og sad efter 20 minutter i Italien med en imponerende statline, der lød på 12 point og 9 rebounds.

Neglebider i Italien

Bakken gik ud til anden halvleg med et fint udgangspunkt i front med ni point, men det ændrede italienerne lynhurtigt på. På tre minutter havde føringen atter skiftet hænder, og lige derfra gik det nedad bakke for Bears, der kæmpede for at holde sig inde i kampen. Tredje periode kostede dyrt for Bakken Bears, og således var danskerne bagud med cifrene 59-67 ved indgangen til fjerde og sidste periode. Tredje periode blev tabt med hele 12-29.

Nede med otte point på vej ind til fjerde periode i en vind eller forsvind-kamp er sjældent en nem opgave at overkomme, og slet ikke når modstanderholdet har deres fans i ryggen, men Bakken kæmpede en brav kamp og skabte masser af spænding til sidst i kampen. Lidt efter lidt barberede Aarhus-mandskabet point af Trevisos føring, men i sidste ende var det hjemmeholdet, der trak det længste strå. Nutribullet Treviso tog sejren med cifrene 90-92 og skal spille finale mod Tsmoki Minsk på fredag, hvor en billet til Basketball Champions League-gruppespillet er på spil.

Kampens topscorer var Treviso-profilen Henry Sims med 23 point. Den tidligere NBA-spiller pyntede yderligere på sin statline med 13 rebounds, 3 assists og 3 blocks. Hos gæsterne var der flere spillere, der udmærkede sig. Frank Bartley blev topscorer for Bakken med 19 point. Ryan Evans leverede 15 point og 13 rebounds, mens forsvarsankeret Michel Diouf ligeledes satte 15 point på tavlen og tog 7 rebounds.

Næste gang Bakken Bears skal i aktion er torsdag den 23. september, hvor ærkerivalerne fra Horsens IC gæster Vejlby-Risskov Hallen i Basketligaen.

Gruppespillet i FIBA Europe Cup starter den 13. oktober.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Bakken Bears' kamp mod russiske Avtodor Saratov er udsat grundet coronasmitte. Der bliver arbejdet på at finde en ny dato hurtigst muligt.

Bakken Bears

Bakken Bears er det første hold klar til pokalfinalen, der løber af stablen den 17. april. Bakken Bears besejrede lørdag Team FOG Næstved med...

Bakken Bears

Finalisterne til dette års pokalfinale skal findes. Team FOG Næstved har ikke været i finalen siden 2017, så de vil meget gerne have billetten,...

Bakken Bears

theView Copenhagen gjorde en god indsats, men trods modstand fra theView sejrede Bakken Bears mandag i Nørrebrohallen.

Bakken Bears

Den tidligere Bakken Bears-spiller Hayden Dalton har endnu ikke fundet fodfæste hos en klub i denne sæson. Amerikaneren startede sæsonen hos Cedevita Olimpija i...

Bakken Bears

Bakken Bears fortsatte lørdag den ubesejrede stime i Basketligaen med en overbevisende sejr mod Team FOG Næstved.

Bakken Bears

Bakken Bears er i live i Europa, efter at de onsdag aften besejrede London Lions med 95-80.

Bakken Bears

Er du i tvivl om, hvem der er semifinaleklar? Find ud af det lige her.