fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears lider knebent nederlag i Italien og er ude af Basketball Champions League

Bakken Bears tabte onsdag aften mod italienske Nutribullet Treviso i Basketball Champions League-kvalifikationens semifinale og må derfor tage til takke med deltagelse i FIBA Europe Cup senere på efteråret.

Foto: championsleague.basketball

I sidste sæson var det lige ved og næsten for Bakken Bears i Basketball Champions League. Danskerne endte i en uhyre svær BCL-gruppe, hvor de tørnede sammen med Iberostar Tenerife, Dinamo Sassari og Galatasaray. Men den hårde modstand slog ikke Bjørnene ud – tværtimod.

Bakken Bears gav de store europæiske hold kamp til stregen, hvilket resulterede i, at de var med i kampen om at avancere sig videre fra det indledende gruppespil hele vejen indtil sidste spillerunde, hvor Bears dog var afhængige af, at resultater andetsteds flaskede sig.

Men nu er sæson 2021/22 undervejs, og igen år stræber Aarhus-mandskabet efter deltagelse i det fine selskab. Første bump på vejen mod en billet til den europæiske turnering var italienske Nutribullet Treviso, og trods en god første halvleg af de forsvarende danske mestre må Bakken Bears forlade Italien med et smerteligt nederlag i bagagen.

Dermed skal Bakken Bears deltage i FIBA Europe Cup i den kommende sæson, mens Treviso skal møde Tsmoki Minsk fra Belarus i kampen om pladsen i Basketball Champions League. Minsk slog ZZ Leiden og danske Asbjørn Midtgaard i den anden semifinale. Midtgaard var en af kampens helt store oplevelser og leverede 15 point og 14 rebounds.

Solid dansk halvleg

De danske mestre kom ellers godt fra land i onsdagens opgør. Det bølgede frem og tilbage i kampens indledning, og Treviso og Bakken var skiftevis i front ad flere omgange, men med lige omkring et enkelt minut tilbage af første periode satte Bakken speederen i bund. På det tidspunkt var stillingen 19-19, men nogle gode minutter udmøntede sig i en 24-19-føring til Bears efter ti minutter.

Bakken Bears-profilen Ryan Evans spillede en fænomenal første periode og leverede stort i begge ender. Den storspillende amerikaner stod noteret for 10 point og 5 rebounds efter første periode.

De næste ti minutter lignede på mange måder de foregående ti. Anden periode foregik fortsat med Bakken Bears i førersædet, men desværre for Aarhusianerne holdte Treviso-mandskabet dem i en kort snor. Efter tre minutter af anden periode havde Treviso indhentet danskerne og bragt sig i front. Det fik Bakken Bears´ nye cheftræner, Anders Sommer, der til aftenens kamp havde sin officielle debut som cheftræner for de danske giganter, til at tage en timeout.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Og det viste sig at være en taktisk genialitet, for Bakken hentede lynhurtigt italienerne og fik derudover skabt et hul til dem på seks point.

Stillingen efter første halvleg var 4o-33 i Bakken Bears´ favør. Første halvlegs topscorer var Frank Bartley fra Bakken Bears. Han sluttede med 14 point. Ryan Evans fortsatte de lovende takter og sad efter 20 minutter i Italien med en imponerende statline, der lød på 12 point og 9 rebounds.

Neglebider i Italien

Bakken gik ud til anden halvleg med et fint udgangspunkt i front med ni point, men det ændrede italienerne lynhurtigt på. På tre minutter havde føringen atter skiftet hænder, og lige derfra gik det nedad bakke for Bears, der kæmpede for at holde sig inde i kampen. Tredje periode kostede dyrt for Bakken Bears, og således var danskerne bagud med cifrene 59-67 ved indgangen til fjerde og sidste periode. Tredje periode blev tabt med hele 12-29.

Nede med otte point på vej ind til fjerde periode i en vind eller forsvind-kamp er sjældent en nem opgave at overkomme, og slet ikke når modstanderholdet har deres fans i ryggen, men Bakken kæmpede en brav kamp og skabte masser af spænding til sidst i kampen. Lidt efter lidt barberede Aarhus-mandskabet point af Trevisos føring, men i sidste ende var det hjemmeholdet, der trak det længste strå. Nutribullet Treviso tog sejren med cifrene 90-92 og skal spille finale mod Tsmoki Minsk på fredag, hvor en billet til Basketball Champions League-gruppespillet er på spil.

Kampens topscorer var Treviso-profilen Henry Sims med 23 point. Den tidligere NBA-spiller pyntede yderligere på sin statline med 13 rebounds, 3 assists og 3 blocks. Hos gæsterne var der flere spillere, der udmærkede sig. Frank Bartley blev topscorer for Bakken med 19 point. Ryan Evans leverede 15 point og 13 rebounds, mens forsvarsankeret Michel Diouf ligeledes satte 15 point på tavlen og tog 7 rebounds.

Næste gang Bakken Bears skal i aktion er torsdag den 23. september, hvor ærkerivalerne fra Horsens IC gæster Vejlby-Risskov Hallen i Basketligaen.

Gruppespillet i FIBA Europe Cup starter den 13. oktober.

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en 14 lang karriere som professionel basketspiller valgte Mikkel Plannthin i en alder af 32 år at indstille karrieren, forud for den netop...

Bakken Bears

Onsdag aften tørnede de forsvarende danske mestre, Bakken Bears, sammen med Hakro Merlins Crailsheim i FIBA Europe Cup. Danskerne fik dog ikke den start...

Bakken Bears

Bakken Bears tog lørdag eftermiddag sæsonens tredje sejr. På hjemmebane slog de forsvarende danske mestre BMS Herlev med 106-69.

Bakken Bears

Bakken Bears hentede deres tredje sejr i sæson, da de slog holdet, som også har hjemmebane i Vejlby Risskov hallen, Bears Academy, med 19...

Bakken Bears

Bakken Bears er endt i gruppe med et hold fra Belarus, Grækenland og Tyskland i deres kommende FIBA Europe Cup-gruppespil.

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede sig onsdag aften sæsonens anden sejr, efter de slog Randers Cimbria med 95-102. Kronjyderne står derfor uden sejr efter to forsøg.

Bakken Bears

Bakken Bears fik sig en god start på den nye sæson med en sejr mod rivalerne Horsens IC på 104-89.

Bakken Bears

Frank Bartley IV er fortid i Bakken Bears og skifter til israelske Ironi Ness Ziona.