fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Anders Sommer: “Vi hører hjemme i BCL”

Med onsdagens nederlag til Nutribullet Treviso må Bakken Bears i den kommende sæson nøjes med deltagelse i FIBA Europe Cup trods målsætningen om et gruppespil i Basketball Champion League, og derfor er skuffelsen i Bakken-lejren tydelig, fortæller Anders Sommer, cheftræner for Bjørnene, til Fullcourt.dk.

Foto: championsleague.basketball

Første, anden og fjerde periode var præget af dansk dominans. Efter en flot første halvleg i midtugens Basketball Champions League kvalifikationskamp gik Bakken Bears til pause med et fint udgangpunkt foran med syv point. Men i tredje periode ændrede kampbilledet sig fulstændigt.

De aarhusianske bjørne fik sig en horribel start på anden halvleg og blev i tredje periode besejret med cifrene 12-29, og dermed var det italienske hjemmehold, Nutribullet Treviso, foran med otte point på vej ind til den afgørende fjerde periode.

Bakken Bears tog kampen op og jagtede et comeback, men det blev desværre til et to-points nederlag, 90-92, og den skuffende tredje periode blev altafgørende for Bakkens videre færd i Basketball Champions League, fortæller Anders Sommer, cheftræner for Bakken Bears, til Fullcourt.dk.

“Åbenlyst gik 3.quarter galt. Resten af kampen vinder vi med 15. Vi fik store problemer i reboundspillet, som vi ellers havde kontrolleret i 1.halvleg. Vi tillod 11 ‘second chance points’ i perioden. Og uden farten i spillet var vi samtidig for ineffektive til at skabe gode skud i set play. Det tog for lang tid at vende momentum,” fortæller Bakken Bears-cheftræneren indledningsvist.

“Vi er skuffede”

Det bliver således ikke til en gentagelse af sidste sæson, hvor Bakken Bears ganske imponerende kvalificerede sig til Basketball Champions League og derudover leverede en hæderlig indsats mod flere europæiske storhold. I sæson 2021/22 er det derfor FIBA Europe Cup, der står på programmet til stor ærgrelse for Bjørnene, som dog fik erfaring fra europæisk topniveau med hjem i bagagen.

“Bookmakerne havde Treviso som storfavorit, men vi beviser igen, at vi hører hjemme i BCL. Derfor er vi rigtig, rigtig skuffede. FIBA Europe Cup er ( i den kommende sæson, red.) stærkere end nogensinde, og vi skal nu i en pulje med tough hold fra den bedste tyske, græske og russiske række,” siger han.

Onsdagens opgør mod Treviso var på mange måder helt speciel. Det var en kamp, der kan gå hen og definere de danske giganters sæson, og BCL-kvalifikationskampen gav ligeledes debut til Anders Sommer, efter han i sommer overtog cheftrænerposten fra Steffen Wich, men den 37-årige cheftræner sidder tilbage med en blandet følelse.

Annonce. Scroll for at læse videre.

“Jeg er ærgerlig over udfaldet og evaluerer en masse beslutninger. Men jeg er samtidig enormt stolt over at stå i spidsen for denne gruppe fremragende spillere og staff og nød den fede atmosfære på en scene med kæmpe historik,” siger han afsluttende.

Næste gang Anders Sommer står ved roret for Bakken Bears er på torsdag den 23. september, hvor sæsonens skydes i gang for de danske mestres vedkommende i et topbrag mod ærkerivalerne fra Horsens.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Team FOG Næstved hev fredag aften en sikker sejr med hjem fra København, da holdet mødte theView Copenhagen.

Basketligaen

Svendborg Rabbits virker ustoppelige i denne sæson, og det lykkedes ikke Randers Cimbria at stoppe kaninerne. Kampen mellem de to mandskaber endte med en...

Bakken Bears

Efter en 14 lang karriere som professionel basketspiller valgte Mikkel Plannthin i en alder af 32 år at indstille karrieren, forud for den netop...

Bakken Bears

Onsdag aften tørnede de forsvarende danske mestre, Bakken Bears, sammen med Hakro Merlins Crailsheim i FIBA Europe Cup. Danskerne fik dog ikke den start...

Basketligaen

Svendborg Rabbits slog TheView Copenhagen med 74-97 og hentede dermed sæsonens trejde sejr. Nu har de seks point efter de tre første kampe.

Basketligaen

Alioune Tew skifter til Horsens IC. Det har klubben meldt ud på deres facebookside.

Bakken Bears

Bakken Bears tog lørdag eftermiddag sæsonens tredje sejr. På hjemmebane slog de forsvarende danske mestre BMS Herlev med 106-69.

Bakken Bears

Bakken Bears hentede deres tredje sejr i sæson, da de slog holdet, som også har hjemmebane i Vejlby Risskov hallen, Bears Academy, med 19...