fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Liam Potter: Det handler om hvordan du slutter

Team FOG Næstved tager i aften i mod SISU, hvilket bliver en direkte kamp om 6. pladsen i ligaen. Og samtidig er det en vigtigt kamp, for det vindende hold kan holde trit med de øvrige tophold. Mens det tabene, kan blive placeret lidt i ingenmandsland på en 7. plads.

For Team FOG Næstved har sæsonen budt på noget af en turbulent start, mens man i SISU stort set kun har sporet fremgang. Liam Potter fra Team FOG Næstved forklare her til Fullcourt at han synes de er på rette vej, efter den svingende start.

”Starten på alle sæsoner med en ny trup, spillerudskiftning, nye offensive spil, og en hård preseason kan altid være turbulent. Det tager tid, men vi føler at vi er på rette vej, og tingene begynder at falde på plads.”

Det skal ingen hemmelighed være, at Liam Potter selv har haft det lidt svært i indeværende sæson. Men han er sikker på at det hårde arbejde han lagt hen over sommeren, nok skal give pote som sæsonen skrider frem.

”Jeg har haft et par gode kampe, men jeg har ikke spillet som jeg ved jeg kan. Jeg har arbejdet hårdt henover sommeren og i preseason, og jeg ved at det hårde arbejde har kunnet betale sig snart. Lige nu gør jeg bare hvad der hjælper holdet til at vinde. Rebounde, spille godt forsvar, sætte gode screeninger og sørge for at gøre mine holdkammerater åbne er hvad jeg fokusere på.”

Som nævnt så har Team FOG Næstved ikke fået den bedste start, og med et budget som er ligaens næst højeste, kan det undre at man ikke får mere for pengene. Med 5 sejre og 5 nederlag, kan man næppe være tilfreds på sydsjælland. Men Liam Potter er dog fortrøstningsfuld.

”Som hold er vi selvfølgelig ikke tilfredse med nederlagene, men de kampe er fortid nu, vi kan kun lære af dem. Som man siger, det er ikke hvordan du starter, det er hvordan du slutter. Vi er fulde at selvtillid som hold at vi nok skal fortsætte med at vokse.”

Nu venter altså SISU, og det bliver formentlig en tæt tæt affære. Sidste gang var det et solidt forsvar der betød at Team FOG Næstved kunne hive en sejr hjem i Gentofte. Det var en kamp hvor Team FOG Næstved længe så ud til at løbe af med sejren, men de fik ikke snørret sækken, så SISU var tæt på at løbe af med sejren til aller sidst. Det lykkedes dog sydsjællænderne at vinde kampen med 88-82. Forsvaret er igen det der fokus på for hjemmeholdet i aftenens TV Kamp på dk4.

”Vi har haft en solid træningsuge, med forberedelse til SISU-kampen. Vi spillede solidt forsvar sidst mod dem, og kom ud med sejren. Forhåbentlig kan vi levere endnu en god præstation i aften.”

I Næstved har der været en del kritik at spillet på banen, og især har det undret at holdene over Team FOG Næstved sagtens kan få det til at fungere. Normalt hører man klichéen “Jamen vi er også et nyt hold, med mange nye spillere”, men det gør sig også gældende for de andre hold. Så er det måske fordi Bogdan Karaicic systemer er for svære for spillerne?

”Alle hold er forskellige, vi har nye offensive og defensive systemer, og vi har trænet dem rigtig meget. Det er mere om at have tålmodighed, og gøre brug af alle de muligheder der opstår igennem dem; sætte gode screeninger, gøre brug af vores offensive våben og være smarte.”

Begge hold må til aftenens kamp undvære en stor spiller. For SISU har man stadig ikke fået Montenegrineren Zoran Grubovic spillebettiget. Mens Liam Potter må side ude for Team FOG Næstved.

”Jeg har desværre fået noget betændelse i mit knæ, så jeg vil være ude af aftenens kamp. Jeg gør alt hvad jeg kan få at være tilbage hurtigts muligt.”

Team FOG Næstved må stadigvæk stå stærkest, da de fortsat har Chris Gabriel, Eric McAlister og Luciano de Souza til at dominere luftrummet. Men om det bliver en fordel mod det aggressive, og hurtigt spillende SISU hold er det store spørgsmål. Se med i aften kl. 19:00 på DK4!

(Foto: Vildmedfoto.dk)

Skrevet af

Casper er 34 år og partner i Fullcourt.dk Aps. Han står primært for den daglige drift af virksomheden bag hjemmesiden, og sørger for at al det tekniske omkring siden fungere. Derudover bidrager han med korte artikler og posts fra primært dansk basket.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Basketligaen

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Basketligaen

Team FOG Næstved sejrede mod Bears Academy i deres sæsonåbner med cifrene 72-89.

Basketligaen

Team FOG Næstved har forlænget aftalen med Jagan Mosely, der dermed går ind til sin tredje sæson i klubben.

Basketligaen

Team FOG Næstved har indgået en aftale med 18-årige Lukas Christensen, der er klar til endnu en sæson i Næstved-trøjen.

Bakken Bears

Basketballmediet Eurobasket.com har uddelt en række sæsonpriser for Basketligaen. Se dem alle lige her.

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.