fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Gustav Knudsen tilmelder sig NBA-Draften 2024

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Foto: Kim Haugaard - FRAME2

I år vil en dansker være blandt spillerne, der kan blive valgt ind i verdens bedste basketballliga.

21-årige Gustav Knudsen, der til hverdag spiller i Bakken Bears, har nemlig officielt meldt sig ind i NBA-draften 2024. Det melder den danske klub ud på deres hjemmeside.

Knudsen er en af de mest lovende unge basketballspillere i Danmark, og med denne beslutning sigter han efter stjernerne.

At være en af de 58 spillere, der i år vil blive valgt af et NBA-hold, er selvsagt ikke nogen nem opgave. Og for en dansker er det tæt på at være uberørt territorie.

Det er 20 år siden, at Christian Drejer blev den første og eneste dansker nogensinde til at blive valgt i mændenes draft. Dengang var det Brooklyn Nets, der tog chancen med ham, men han fik aldrig minutter i den amerikanske liga.

Siden har vi naturligvis set den første dansker på en NBA-bane med Iffe Lundberg, der i forrige sæson bar Phoenix Suns-trøjen i fire kampe.

Det er en stor udfordring for Gustav Knudsen, men selv hvis han ikke hører sit navn blive råbt højt den 27. juni, hvor draften finder sted, så vil en tilmeldelse kunne give ham betydelig opmærksomhed fra andre ligaer.

Mange eksperter har peget på, at NBA-draften 2024 har en relativt lav mængde talent sammenlignet med andre år. Derfor kan det være et rigtig fint år at prøve kræfter med hele processen. Der vil af den grund nok også være større mulighed for at fremvise sine evner – også over for andre internationale klubber.

Dansk stortalent

Det er ikke noget nyt for Gustav Knudsen at prøve kræfter med udlandet. Som 16-årig flyttede han til Spanien, hvor han spillede for Casademont Zaragoza og fik under sit ophold debut i den bedste spanske række.

I sommeren 2022 vendte han så hjem til Danmark, hvor han har vist sig som et af de største talenter i Basketligaen lige siden. Det sikrede ham i sidste sæson prisen som Årets Unge Spiller.

I den indeværende sæson har den 203 cm høje guard snittet 12.4 point og 5.3 rebounds med flot effektivitet. På det danske landshold har han nu også fået adskillige kampe og har spillet sig ind som en del af holdet.

Nu vil han være en af de navne, som de prestigefyldte NBA-hold skal overveje, når de forbereder sig til draften. Den finder i år sted i Barclays Center i New York den 27. juni.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Sæsonen i NBA skydes i gang i nat, og i den forbindelse har Fullcourts NBA-redaktion kommet med deres forudsigelser af holdenes placeringer i Eastern...

Dallas Mavericks

Sæsonen i NBA skydes i gang i nat, og i den forbindelse har Fullcourts NBA-redaktion kommet med deres forudsigelser af holdenes placeringer i Western...

EuroCup

Den danske landsholdsspiller Tobias Jensen og Ratiopharm spillede lige op med NBA-holdet Portland Trail Blazers, der dog sejrede med 111-100 i en testkampen natten...

Bakken Bears

Estiske Keila Coolbet blev sat på plads af Bakken Bears, der sejrede på udebane med cifrene 48-82.

Bakken Bears

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Basketligaen

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Bakken Bears

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

LA Lakers

LeBron James og sønnen Bronny James skrev i nat NBA-historie som den første far-søn duo nogensinde til at spille sammen i ligaen.