fbpx
Connect with us

Nyhedsoversigt

WNBA: Sæsonens første power ranking

Fredag nat spilles WNBA sæsonens første kampe. Det har været en travl off-season, og nu er det tid til at gøre status over, hvem der står stærkest i jagten på mesterskabet i den første powerranking.

12. Indiana Fever

2020 Record: 6-16 (Missede playoffs)

Vigtigste tilføjelser: Danielle Robinson og Jantel Lavender

Vigtigste afgange: Erica Wheeler, Candace Dupree og Natalie Achonwa

Misser sæsonen: Julie Allemand

Det er fem år siden Fever sidst var i playoffs, og i år ser ikke ud til at blive bedre. Alle andre hold er blevet stærkere, imens de har taget nogle tvivlsomme beslutninger i både free agency og draften.

De har nogle gode spillere på deres roster, men Indiana mangler en identitet og en stjerne, som de kan bygge holdet op omkring. Deres bedste betalte “stjerner” Jantel Lavender og Danielle Robinson er begge tidligere All-Stars, men de er over 30 år, og kan ikke bære et hold.

 

11. Dallas Wings

2020 Record: 8-14 (Missede playoffs)

Vigtigste tilføjelser: Charli Collier (R), Awak Kuier (R) og Dana Evans (R)

Vigtigste afgange: Astou Ndour, Katie Lou Samuelson

Wings har de seneste år satset på unge talenter. Det kan vise sig at give pote i det lange løb, men lige nu har de en spillertrup der overvejende er fyldt med uprøvede spillere.

Dallas har flere lovende spillere i Ty Harris, Satou Sabally, Charli Collier og Awak Kuier, men de skal tage nogle store spring i deres udvikling, da Arike Ogunbowale har brug for noget assistance, hvis Wings skal tage det næste skridt.

 

10. Atlanta Dream

2020 Record: 7-15 (Missede playoffs)

Vigtigste tilføjelser: Cheyenne Parker, Tianna Hawkins og Aari McDonald (R)

Vigtigste afgange: Betnijah Laney

Dream har en ung, lovende og lidt for guard domineret spillertrup. Hvis man kunne vinde en titel ud fra ren karisma, så ville de være titelfavoritter, men holdet har fået mange nye ansigter, og mangler en klar identitet, før de kan begynde at true holdene over dem.

Atlanta har haft en tumultuøs off-season; da de har skiftet ejer, holdets GM Chris Sienko blev fyret, og deres cheftræner Nicki Collen forlod for et par uger siden brat holdet for en stilling i college basketball. Det bliver svært for dem at få samling nok på holdet til at kunne skabe resultater i 2021.

 

9. New York Liberty

2020 Record: 2-20 (Missede playoffs)

Vigtigste tilføjelser: Natasha Howard og Betnijah Laney

Vigtigste afgange: Amanda Zahui B

Sabrina Ionescu vender tilbage fra sin skade, og Liberty har sikret sig nogle store talenter i Natasha Howard og Betnijah Laney. De er et af de hold, der gjorde de største fremskridt i off-season. Det kan også kun gå opad for Liberty ,som endte som nummer chok i sidste sæson.

New York har mange af de rigtige brikker, og de kan potentielt spille sig i playoffs i år, men de er endnu ikke et sted, hvor de konsekvent kan spille op mod de største hold i WNBA.

 

8. Los Angeles Sparks

2020 Record: 15-7  (Tabte i 2. runde)

Vigtigste tilføjelser: Erica Wheeler og Amanda Zahui B

Vigtigste afgange: Candace Parker, Chelsea Gray og Seimone Augustus

Sparks mistede to af deres stærkeste spillere, Parker og Gray, i deres offseason. De har Ogwumike-søstrene og Kristi Toliver, men det er ikke det dominerende, stjernespækkede Sparks hold, som vi har været vant til at se.

De kan potentielt snige sig med i playoffs, men de skal kæmpe hårdere end de plejer for at følge med.

 

7. Connecticut Sun

2020 Record: 7-15 (Tabte i WNBA semifinalen)

Vigtigste tilføjelser: DiJonai Carrington (R)

Vigtigste afgange: Ingen

Misser sæsonen: Alyssa Thomas (Skadet)

Sun har endnu ikke haft deres ‘Big Three’ Alyssa Thomas, Jonquel Jones og DeWanna Bonner samlet endnu, da Thomas denne gang må misse sæsonen med en skade. Hun har været hjertet af dette hold de sidste par sæsoner.

Connecticut har nogle af ligaens stærkeste individuelle spillere i Jones og Bonner, men holdet mangler seriøs dybde. De er nede på kun 10 spillere i denne sæson på grund af cap space problemer, hvilket kommer til forhindre dem i at spille med om titlen.

 

6. Phoenix Mercury

2020 Record: 13-9 (Tabte i 2. runde)

Vigtigste tilføjelser: Kia Nurse og Megan Walker

Vigtigste afgange: Shatori Walker-Kimbrough

Mercury har en af de stærkeste ‘Big Three’ i ligaen med Diana Taurasi, Brittney Griner og Skylar Diggins-Smith, men de mangler dybde, når vi kigger længere nede af deres roster.

Phoenix er et solidt playoff hold, men de er ikke titelkandidater. De andre WNBA-hold foran dem har lavet flere og bedre ændringer i deres off-season. Mercury har tilføjet nogle fornuftige spillere i deres off-season, men de har brug for mere, hvis de vil være med i toppen.

 

5. Seattle Storm

2020 Record: 18-4 (Vandt WNBA mesterskabet)

Vigtigste tilføjelser: Candice Dupree, Katie Lou Samuelson og Tamera Young

Vigtigste afgange: Alysha Clark, Natasha Howard og Sami Whitcomb

Storm er de regerende mestre, men de måtte i denne off-season vinke farvel til både Alysha Clark, Natasha Howard og Sami Whitcomb, som var en del af holdets kerne, da de vandt de seneste to mesterskaber. Spillertruppen ser radikalt anderledes ud fra 2020, og de har ikke kunne erstatte det talent, som forlod dem.

Finals MVP Breanna Stewart og Jewell Loyd gør stadig Seattle til et af de farligste hold i ligaen, men de er langt fra det dominerende hold, som vi så sidste sæson. Deres 2021 kommer til at afhænge af hvor godt især Stewart spiller.

 

4. Washington Mystics

2020 Record: 9-14 (Tabte i 1. runde)

Vigtigste tilføjelser: Alysha Clark

Vigtigste afgange: Aerial Powers

Misser sæsonen: Alysha Clark(Skadet), Emma Meesseman

Der er stadig mange store spørgsmål omkring Mystics. Elena Delle Donne er ved at komme sig over en rygskade, Tina Charles skal finde sin plads på holdet, tidligere Finals MVP Emma Meesseman misser størstedelen af sæsonen på grund af forpligtelser i Europa, og holdet mistede Alysha Clark til en skade inden sæsonstart.

De har dog stadig en af de stærkeste hold i ligaen, med Ariel Atkins, Natasha Cloud og Myisha Hines-Allen klar til at tage teten. Cheftræner Mike Thibault har gentagende gange præsteret at få fantastiske resultater ud af amputerede spillertrupper, så vi skal ikke tælle dem ude.

 

3. Minnesota Lynx

2020 Record: 14-8 (Tabte i WNBA semifinalen)

Vigtigste tilføjelser: Natalie Achonwa, Aerial Powers og Kayla McBride

Vigtigste afgange: Odyssey Sims

Misser sæsonen: Rennia Davis (R, Skadet)

Lynx er kun blevet en større trussel siden sidste år, hvor de spillede sig til en semifinale. De har sidenhen tilføjet Kayla McBride, Aerial Powers, Natalie Achonwa, og de får forhåbentlig en rask Sylvia Fowles tilbage.

Napheesa Collier og Crystal Dangerfield havde begge fænomenale 2020 sæsoner, og de kommer til at lede holdet i mange år endnu. Lynx’ titeldrømme afhænger dog af Fowles’ helbred. Hvis hun kan holde sig rask, så kunne de meget vel løbe med titlen.

 

2. Chicago Sky

2020 Record: 12-10 (Tabte i 1. runde)

Vigtigste tilføjelser: Candace Parker og Astou Ndour

Vigtigste afgange: Gabby Williams, Cheyenne Parker og Danielle Robinson

Sky lavede de største overskrifter i free agency, da de skrev kontrakt med den regerende Defensive Player of the Year, Candace Parker. Tilføjelsen af Parker giver dem et mere fuldendt hold, da hun komplimenterer den dygtige, veteran-prægede backcourt og den yngre, mere atletisk gruppe af perimeter-spillere. Trods Parkers defensive evner så er forsvaret stadig Chicagos svaghed.

De seneste par år er Chicago blevet spået til endelig at skulle have deres gennembrud sæson, men de har været hæmmet af skader, og det er aldrig helt lykkedes dem. Tiden må vise om de endelig kan leve op til deres potentiale.

1. Las Vegas Aces

2020 Record: 18-4 (Tabte i WNBA finalen)

Vigtigste tilføjelser: Chelsea Gray og Riquna Williams

Vigtigste afgange: Kayla McBride

Misser sæsonen: Angel McCoughtry (Skadet)

Aces er et decideret super team. De er ledt af den regerende MVP A’ja Wilson og Liz Cambage, der vender tilbage efter hun meldte fra sidste sæson.

Las Vegas havde en historisk stærk bænk sidste år, på trods af at de manglede flere af deres bedste spillere. De spillede sig til en finaleplads, og forventninger er høje til 2021, da de har kun har fået endnu mere dybde i denne offseason.

Der er nogle spørgsmål omkring holdets effektivitet, når både Cambage og Wilson er på banen samtidig samt deres mangel på 3-point skytter, men det har virket for Las Vegas indtil videre. De er et defensivt stærkt hold, som dominerer under kurven. De er stadig utvivlsomt sæsonens titelfavoritter.

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skriver om WNBA for Fullcourt. Jeg er inkarneret Seattle Storm fan.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Nyhedsoversigt