fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Den ultimative begynderguide til WNBA

Hvis du altid har ønsket at se mere kvindebasketball, men du ikke vidste, hvor du skulle starte, så har vi forberedt en introduktion til WNBA til dig.

Foto: Lorie Shaull
Forrige1 af 3Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

WNBA (Women’s National Basketball Association) spillede sin åbningskamp i juni 1997, og ligaen går ind i sit 25. sæson til sommer. Den er vokset fra otte til tolv hold, og er med sine 25 år den længst kørende professionelle kvindesportsliga i verden.

Der er 12 hold i WNBA, og hvert hold har 12 roster pladser. Ligaen er berygtet for at være svær at bryde ind i, da der kun er 144 pladser. Det gør det til gengæld relativt nemt som ny fan at danne sig et overblik over holdene og deres stjerner.

Spillet og reglerne er det samme som i NBA, udover at kampene er 40 minutter lange (fire perioder af 10 minutters længde).

Hold i WNBA

Holdene i WNBA er delt op i the Eastern Conference and the Western Conference – med seks hold i hver konference.

[table id=119 /]

Den regulære sæson

Den regulære sæson spilles fra maj til september, og All-Star kampen spilles midtvejs igennem sæsonen i juli (undtagen når der er sommer-OL). Playoffs spilles i slut september, og WNBA-finalen falder normalt i starten af oktober.

2021 sæsonen starter d. 14. maj. Det officielle kampskema kan findes her.

I løbet af den regulære sæson spiller hvert hold 36 kampe. I 2021 spiller de dog kun 32 kampe på grund af COVID-19 pandemien og sommer OL.

Playoffs

De otte hold med flest vundne kampe, uanset konference, kvalificerer sig til playoffs og bliver rangeret fra et til otte ud fra deres record.

Formatet for WNBA playoffs er meget anderledes end NBA’s. Der er fire playoff-runder. De to øverst rangerede hold modtager et bye til semifinalen (tredje runde), imens de tredje og fjerde rangerede hold modtager et bye til anden runde.

Første og anden runde af WNBA playoffs er single-elimination kampe. I den første runde er nr. fem vært for nr. otte, og nr. seks er vært for nr. syv. I anden runde er nr. tre vært for den lavest seedede første runde vinder og nr. fire er vært for den anden vinder i første runde.

Semifinalerne har et bedst-af-fem format, hvor det bedste rangerede hold spiller mod det lavest rangerede resterende hold, og og det anden bedste rangerede hold møder det resterende hold. WNBA-finalen bliver også spillet i et bedst-af-fem format.

WNBA-draften

Spillerne i WNBA er ældre, når de starter i ligaen, end hvad der er normen i NBA.

For at amerikansk-fødte spillere kan blive draftet til WNBA, skal de enten have færdiggjort college, være fyldt 22 år, eller der skal være gået fire år siden, de gjorde high school færdigt og har afvist enhver resterende NCAA-eligibility.

Det er meget få ikke-senior college spillere, der har meldt sig tidligt til draften i løbet af det seneste årti. Internationale spillere kan blive draftet som 20-årige.

Konkurrencen er som sagt barsk i ligaen. Det er ikke unormalt at et første runde draft valg (et top 12-valg) spiller i udlandet i et år eller længere, før de kommer på et WNBA roster.

Anden runde-valg (nr. 13-24) har ofte svært ved at komme på et WNBA roster. Tredje-runde valg og ikke-draftede spillere bryder sjældent ind i ligaen.

Imens NBA-draften har 30 valg i første runde, så har WNBA-draften 36 valg i alt.

WNBA-draften i 2021 er d. 15. april.

Hvordan følger jeg med i WNBA?

Du kan følge ligaen på WNBA Legaue Pass, og det er utroligt billigt. Det koster lige nu 32 kr. for at få adgang i off-season, og når sæsonen starter vil det koste 120 kr. om året.

På WNBA League Pass kan du se alle kampe live og on-demand. Arkivet indeholder alle kampe tilbage til 2015-sæsonen.

Forrige1 af 3Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Skriver om WNBA for Fullcourt. Jeg er inkarneret Seattle Storm fan.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Caitlin Clark endte sin tid i college som en af basketballs største attraktioner, og nu skal stjernespilleren prøve kræfter med WNBA, efter hun blev...

NCAA

I sidste uge kunne vi berette om, at kampen mellem Iowa Hawkeyes og LSU Tigers tiltrak flere seere end nogen anden kvindelig college kamp....

NCAA

Årets helt store opgør i college-rækkerne fandt sted natten til onsdag. Her var Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes på besøg hos Angel Reese og...

Internationalt

Efter en sejr i nat står det klart, at det bliver Caitlin Clark og Iowa, Frida Formann og Colorado, skal møde i Sweet Sixteen.

Internationalt

Den tidligere Lemvig Basket-spiller Okako Adika har skrevet under på en aftale med WNBA´s New York Liberty, der giver hende muligheden for at vise...

Internationalt

Frida Formann var igen brandvarm, da hun tirsdag hjalp sit hold Colorado Buffaloes til en sejr på 95-74 mod UT Arlington. Formann var kampens...

Internationalt

De to danske U18-landsholdsspillere Olivia Lutterodt og Cille Petersen skal i den kommende weekend deltage i Women’s Basketball Without Borders Global camp, der arrangeres...

Nyhedsoversigt

WNBA ejer Mark Davis skulle angiveligt have betalt nogle spiller under bordet, da man ikke kan overskride den årlige salary cap. Dette har endnu...