fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Begynderguide til WNBA – spillere du skal kende

I en tredelt artikelserie gennemgår vi alt, du skal vide om WNBA. Fra det overordnede turneringsformat og prominente stjerner, til en grundig gennemgang af de 12 hold. Efter denne begynderguide er der ingen undskyldninger for at undvige WNBA i dit nyhedsflow. Dette er anden del.

Foto: Lorie Shaull

Holdene i WNBA er propfyldt med talent og store personligheder, men her er nogle af de største stjerner, du skal kende.

Elena Delle Donne

31 år – Forward/guard – Washington Mystics

Delle Donne er den første kvinde til at blive en del af den prestigefyldte 50-40-90 klub (Mindst 50% på skudforsøg, 40% på 3-points skudforsøg og 90% på free throws i løbet af en enkelt sæson). Hun var WNBA MVP i 2015 og 2019.

I 2019 kæmpede hun sig, sammen med Washington Mystics’, til sit første mesterskab med en brækket næse, et skadet knæ og en diskusprolaps. Delle Donne er lavet af noget helt specielt.

Med en free throw procent på 93,84 for karrieren er hun den bedste free throw-skytte nogensinde i både WNBA og NBA.

A’ja Wilson

24 år – Forward – Las Vegas Aces

Wilson vandt Rookie of the Year i 2018, og kun et par sæsoner senere førte hun Aces til WNBA-finalen, og vandt WNBA MVP i 2020. Hun førte ligaen i blocks, og var nummer to i points. Hun kommer til at dominere ligaen i mange år endnu.

Hendes alma mater, South Carolina Gamecocks, opførte i 2020 en statue af hende på campus, da hun førte dem til deres første nationale mesterskab i 2017.

Sue Bird

40 år – Guard – Seattle Storm

Bird er indbegrebet af at blive bedre med alderen. Hun har sat sit præg på WNBA i 17 sæsoner. Hun vandt i 2020 sit fjerde WNBA mesterskab (2004, 2010, 2018) med Storm, og satte samtidig en rekord for længst tid mellem vundne mesterskaber med 16 år.

Hun er blevet udnævnt til All-Star 11 gange, fører WNBA all-time i assists, og er en af de bedste point guards ligaen nogensinde har haft.

Candace Parker

34 år – Forward/center – Chicago Sky

Parker bragte den positionsløse basketball til WNBA. Hun er teknisk set forward, men hun bevæger sig ubesværet mellem alle fem positioner på banen.

Hun blev i 2008 den eneste WNBA-spiller nogensinde til at vinde Rookie of the Year og MVP i samme sæson. Hun genvandt MVP-titlen i 2013.

Candace Parker er en af de mest genkendelige ansigter i WNBA. Hun var i 12 sæsoner Los Angeles Sparks’ franchise player, før hun i 2021 skiftede til sin hjemby, Chicago.

Brittney Griner

30 år – Center – Phoenix Mercury

Griner er en af de mest dominerende spillere i begge ender af banen.

Hun er næsten umuligt at forsvare imod. Hun har tilbragt fire sæsoner i top ti for field goals og free throws. Hendes turn-around fadeaway er ustoppelige.

Med sine 2,03 meter er hun en omvandrende block party, da hun har ført WNBA i blocks i syv sæsoner (2013-2019). Selv med sine kun otte sæsoner, er hun allerede nummer tre all-time i blocks. Hun vandt back-to-back Defensive Player of the Year-priser i 2014 og 2015.

Arike Ogunbowale

24 år – Guard – Dallas Wings

Ogunbowale er en af ligaens unge stjerner.

Hun kan score, hvornår og hvordan hun vil. I sin anden sæson (2020) førte hun ligaen i points. Hun har en giftig cross-over, hurtighed og et skarpt step-back skud.

Ogunbowale er en af de bedste 3-points skytter i WNBA, men hun er ustoppelig, når hun kører mod kurven. Hun er en spiller, som vil have bolden i de store øjeblikke, og som leverer.

Breanna Stewart

26 år – Forward – Seattle Storm

Få spillere er så alsidige som Stewart. Hun har både styrken og størrelsen som en post spiller, mens hendes hurtighed og skud er på niveau med de bedste wings i ligaen. Hun har et arsenal af offensive våben, men især hendes jumper er beundringsværdig.

Stewart missede 2019-sæsonen, efter hun pådrog sig en akillessene-skade, imens hun spillede i udlandet i WNBA off-season, men hun vendte tilbage bedre end nogensinde i 2020.

Hun er ustoppelig. I sin unge alder har hun allerede to WNBA-mesterskaber (2018, 2020), en WNBA MVP (2018) og to Final MVPs (2018, 2020).

Diana Taurasi

39 år – Guard – Phoenix Mercury

Tauri anses af mange som at være kvindernes GOAT.

Hun har vundet 3 WNBA mesterskaber (2007, 2008, 2014) og en WNBA MVP i 2009. Hun er magisk på den offensive side af bolden. Hun fører WNBA all-time i points, field goals, 3-points skud og free throws.

Taurasi er kendt for sin attitude og for at være iskold, når det gælder. Det er ikke for ingenting, at Kobe Bryant gav hende tilnavnet White Mamba. Taurasi er 13-1 i winner-takes-all kampe, og hun træder i karakter i de store øjeblikke.

Sylvia Fowles

35 år – Center – Minnesota Lynx

Fowles er en defensiv sværvægter. Hun har vundet Defensive Player of the Year tre gange og blevet udnævnt til All-Defensive First Team seks gange. Hun fører WNBA all-time i rebounds.

Fowles vandt WNBA mesterskabet med Lynx i 2015 og 2017, hvor hun blevet kåret til Finals MVP begge gange. Hun blev også kåret som WNBA MVP i 2017.

Courtney Vandersloot

32 år – Guard – Chicago Sky

Vandersloot er den bedste point guard i ligaen lige nu. Hun er hjertet af et talentfuld Chicago hold. I 2020 var Skys offensive rating 111,5 point, når Vandersloot var på gulvet, og den faldt dramatisk til 84,6 point, når hun var på bænken, hvilket ville gøre dem til klart det dårligste offensiv i ligaen. Der er ingen der kan skabe åbne chancer som hende.

Hun har ført ligaen i assists i de sidste fem sæsoner. Hun har WNBA-rekorderne for antal assists i en sæson (300), højeste assists-per-kamp i en sæson (10), og antal assists i en kamp (18).

Nneka Ogwumike

30 år – Forward – Los Angeles Sparks

Ogwumike er en af de mest fuldendte spillere i WNBA. Hun er en big, der både kan ramme dybe 2’ere, samtidig med, at hun dominerer paint’en.

I 2016 færdiggjorde hun WNBA-sæsonen med en true shooting percentage på 73,7, hvilket gjorde hende til den mest effektive spiller i professionel basketballs historie. Hun vandt WNBA MVP, og førte Sparks til holdets første mesterskab i 14 år.

Skriver om WNBA for Fullcourt. Jeg er inkarneret Seattle Storm fan.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Brittney Griner er blevet løsladt fra russisk varetægt efter den amerikanske præsident, Joe Biden, indgår bytteaftale, der involverer dømt våbenhandler fra Rusland.

Nyhedsoversigt

Diana Taurasi overvejer om hun skal spille hendes 19 sæson i WNBA. Det er dog flere ting, der skal overvejes.

Nyhedsoversigt

Brittney Griner, der har været tilbageholdt i Rusland siden februar, skal nu afsone ni år i Rusland.

Nyhedsoversigt

Stewie 1 fra Puma er den første signatursko fra en WNBA-spiller i mere end et årti.

Nyhedsoversigt

Brittney Griner risikerer op til 10 års fængsel.

Nyhedsoversigt

Sabrina Ionescu leverede sin tredje triple-double og slog samtidig rekorden for flest points scoret med en triple double.

Nyhedsoversigt

Den legendarisk WNBA og Seattle Storm profil Sue Bird vender tilbage til sin 19. sæson i ligaen.

NBA

WNBA-finalerne er afgjort, og her trak Chicago Sky sig sejrsrigt ud af serien mod Phoenix Mercury.