fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Brittney Griner er blevet løsladt fra russisk fængsel

Brittney Griner er blevet løsladt fra russisk varetægt efter den amerikanske præsident, Joe Biden, indgår bytteaftale, der involverer dømt våbenhandler fra Rusland.

Foto: Sportiqe

WNBA-stjernen Brittney Griner har været varetægtsfængslet i Rusland i 293 dage. Nu er hun endelig løsladt, efter der er blevet indgået en aftale med Rusland om at bytte fanger. Det skriver det amerikanske nyhedsmedie CNN.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har sammen med Griners kone i dag slået fast, at den 32-årige amerikanske basketballstjerne er på vej hjem.

“Hun er sikker, hun er på et fly, hun er på vej hjem”, siger Biden, ifølge CNN.

Den samme meddelelse, deler han også på Twitter, hvor han tilføjer, at han har været i kontakt med Griner.

Bliver byttet med russisk våbenhandler

Brittney Griner bliver løsladt på betingelsen, at USA sender en russisk dømt våbenhandler retur. Han var i amerikansk varetægt.

CNN skriver, at det, ifølge en amerikansk talsperson, var den eneste handel, de kunne lave på nuværende tidspunkt. USA’s præsident, Joe Biden, var involveret igennem handlen og var i sidste ende ham, der tog den “svære beslutning”.

Den russiske dømte våbenhandler er Viktor Bout. Han var, ifølge CNN, dømt til at skulle afsone 25 år i fængsel blandt andet for at konspirere om at dræbe amerikanere og handle med våben.

Griner skulle have afsonet ni år

Griner har nu været varetægtsfængslet i 293 dage. I oktober blev hun stillet for en domstol, hvor det blev besluttet, at hun skulle afsone ni år i russisk fængsel.

Dommen var på baggrund af anklager om, at hun var i besiddelse af narkotika. Hun blev arresteret i en lufthavn, hvor hun havde vape-patroner på sig, der angiveligt skulle indeholde cannabis olie.

Hendes arrest fandt sted, da hun skulle til Rusland for at spille med UMMC Ekaterinburg. Hun havde været med det russiske hold siden 2014, hvor hun spillede i WNBA off-season.

I WNBA spiller hun for Phoenix Mercury. Både her og for det amerikanske  landshold, har hun haft en legendarisk karriere.

En WNBA-titel, en olympisk guldmedalje, to VM-titler og seks All-Star games i WNBA. Det er blot en lille del af, hvad hun har opnået i sin karriere, hvor hun desuden har været årets defensive forsvarsspiller i WNBA to gange.

Forhåbentligt kan løsladelsen betyde, at der ikke går længe, før vi ser hende tilbage på banen. Først og fremmest må man håbe, at hun kommer godt og sikkert hjem til familie og venner i USA.

 

 

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Caitlin Clark endte sin tid i college som en af basketballs største attraktioner, og nu skal stjernespilleren prøve kræfter med WNBA, efter hun blev...

NCAA

I sidste uge kunne vi berette om, at kampen mellem Iowa Hawkeyes og LSU Tigers tiltrak flere seere end nogen anden kvindelig college kamp....

NCAA

Årets helt store opgør i college-rækkerne fandt sted natten til onsdag. Her var Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes på besøg hos Angel Reese og...

Internationalt

Efter en sejr i nat står det klart, at det bliver Caitlin Clark og Iowa, Frida Formann og Colorado, skal møde i Sweet Sixteen.

Internationalt

Den tidligere Lemvig Basket-spiller Okako Adika har skrevet under på en aftale med WNBA´s New York Liberty, der giver hende muligheden for at vise...

Internationalt

Frida Formann var igen brandvarm, da hun tirsdag hjalp sit hold Colorado Buffaloes til en sejr på 95-74 mod UT Arlington. Formann var kampens...

Internationalt

De to danske U18-landsholdsspillere Olivia Lutterodt og Cille Petersen skal i den kommende weekend deltage i Women’s Basketball Without Borders Global camp, der arrangeres...

Nyhedsoversigt

WNBA ejer Mark Davis skulle angiveligt have betalt nogle spiller under bordet, da man ikke kan overskride den årlige salary cap. Dette har endnu...