fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Brittney Griner er blevet løsladt fra russisk fængsel

Brittney Griner er blevet løsladt fra russisk varetægt efter den amerikanske præsident, Joe Biden, indgår bytteaftale, der involverer dømt våbenhandler fra Rusland.

Foto: Sportiqe

WNBA-stjernen Brittney Griner har været varetægtsfængslet i Rusland i 293 dage. Nu er hun endelig løsladt, efter der er blevet indgået en aftale med Rusland om at bytte fanger. Det skriver det amerikanske nyhedsmedie CNN.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, har sammen med Griners kone i dag slået fast, at den 32-årige amerikanske basketballstjerne er på vej hjem.

“Hun er sikker, hun er på et fly, hun er på vej hjem”, siger Biden, ifølge CNN.

Den samme meddelelse, deler han også på Twitter, hvor han tilføjer, at han har været i kontakt med Griner.

Bliver byttet med russisk våbenhandler

Brittney Griner bliver løsladt på betingelsen, at USA sender en russisk dømt våbenhandler retur. Han var i amerikansk varetægt.

CNN skriver, at det, ifølge en amerikansk talsperson, var den eneste handel, de kunne lave på nuværende tidspunkt. USA’s præsident, Joe Biden, var involveret igennem handlen og var i sidste ende ham, der tog den “svære beslutning”.

Den russiske dømte våbenhandler er Viktor Bout. Han var, ifølge CNN, dømt til at skulle afsone 25 år i fængsel blandt andet for at konspirere om at dræbe amerikanere og handle med våben.

Griner skulle have afsonet ni år

Griner har nu været varetægtsfængslet i 293 dage. I oktober blev hun stillet for en domstol, hvor det blev besluttet, at hun skulle afsone ni år i russisk fængsel.

Dommen var på baggrund af anklager om, at hun var i besiddelse af narkotika. Hun blev arresteret i en lufthavn, hvor hun havde vape-patroner på sig, der angiveligt skulle indeholde cannabis olie.

Hendes arrest fandt sted, da hun skulle til Rusland for at spille med UMMC Ekaterinburg. Hun havde været med det russiske hold siden 2014, hvor hun spillede i WNBA off-season.

I WNBA spiller hun for Phoenix Mercury. Både her og for det amerikanske  landshold, har hun haft en legendarisk karriere.

En WNBA-titel, en olympisk guldmedalje, to VM-titler og seks All-Star games i WNBA. Det er blot en lille del af, hvad hun har opnået i sin karriere, hvor hun desuden har været årets defensive forsvarsspiller i WNBA to gange.

Forhåbentligt kan løsladelsen betyde, at der ikke går længe, før vi ser hende tilbage på banen. Først og fremmest må man håbe, at hun kommer godt og sikkert hjem til familie og venner i USA.

 

 

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Internationalt

De to danske stortalenter Alberte Rimdal og Frida Formann har fundet vej til en ny WNBA mock draft, og det vækker optimisme for en...

NBA

Efter den problematiske ejer Robert Sarver blev presset til at sælge Suns og Mercury, er der nu fundet en ny køber, der vil give...

Nyhedsoversigt

Diana Taurasi overvejer om hun skal spille hendes 19 sæson i WNBA. Det er dog flere ting, der skal overvejes.

WNBA

Dallas Wings har udnævnt Latricia Trammell som ny træner

Nyhedsoversigt

Brittney Griner, der har været tilbageholdt i Rusland siden februar, skal nu afsone ni år i Rusland.

Nyhedsoversigt

Flere kampe i løbet af sæsonen, er blot en af de nye tiltag for den kommende sæson.

Nyhedsoversigt

Stewie 1 fra Puma er den første signatursko fra en WNBA-spiller i mere end et årti.

Nyhedsoversigt

Brittney Griner risikerer op til 10 års fængsel.