fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

AKS Falcon

Uventet finale: Underdogs skal kæmpe om pokaltitlen

Årets pokalfinale står mellem BMS Herlev og Høbas. De to hold sejrede på overraskende vis i deres respektive semifinaler og skal nu mødes i kampen om pokaltitlen den 12. marts.

Foto: Robert Dines Rasch

Den 12. marts finder årets pokalfinale sted i Gentoftehallen, og årets pokalmester vil andet lige blive lidt af en overraskelse. Kvindernes pokalfinale står i år mellem BMS Herlev og Høbas – et matchup, der ikke just lå i kortene ved pokalturneringens start.

BMS Herlev spillede sig finalen med en overraskende sejr på 62-70 over de forsvarende pokalmestre, storfavoritterne fra AKS Falcon.

Falcon, der vandt The Double i sidste sæson, havde kampen igennem overtaget og kunne derfor gå ind til fjerde periode foran med syv point. Kort inden da havde føringen været helt oppe på 15 point. AKS Falcon var på vej mod en pokalfinale for andet år i streg, men BMS Herlev ville det anderledes.

Herlevvitterne leverede en fjerde præstation af højeste kaliber og lavede et flot comeback. Falcon kollapsede og blev holdt på blot ni point i fjerde periode, mens Herlev scorede 30 point til slutstillingen 62-70.

Således bookede BMS Herlev den ene plads i årets pokalfinale.

Den andet billet til pokalfinalen gik til Høbas, der tilsvarende overraskede. Høbas´ sejr var måske blot endnu mere overraskende.

Holdet, der til dagligt spiller i 1. division, mødte BK Amager i deres semifinale, og ofte når et hold fra landets bedste række møder et hold fra den næstbedste række er det på papiret en walkover. Denne kamp var imidlertid undtagelsen, hvor forventningen blev vendt på holdet.

Høbas besejrede BK Amager med 69-57. På sin vej til finalen slog de derudover også Åbyhøj IF.

Dermed ender pokaltitlen hos enten Høbas eller BMS Herlev. Kampen om guldet spilles den 12. marts.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Randers Cimbria er klar til pokalfinalen efter de lørdag slukkede Team FOG Næstveds pokaldrømme, og holdets cheftræner, Jimmy Moore, ser frem til den kommende...

Bakken Bears

Gustav Knudsen gjorde forskellen, da Bakken Bears lørdag aften spillede sig i pokalfinalen for 19. gang i klubbens historie. Bjørnebanden slog de forsvarende pokalmestre,...

Nyhedsoversigt

Randers Cimbria spillede sig lørdag aften i pokalfinalen, da de vandt på udebane mod Team FOG Næstved med 91-85.

Basketligaen

BMS Herlev udnyttede hjemmebanefordelen og vandt dagens kamp mod BC Copenhagen

Bakken Bears

Svendborg Rabbits, Randers Cimbria, Bakken Bears og Team FOG Næstved bookede de fire billetter til årets semifinaler i pokalturneringen. Få et overblik over de...

Basketligaen

BMS Herlev er klar til Playoff A, efter de onsdag aften besejrede BK Amager med 89-94 i Amagerhallen.

AKS Falcon

Så blev den anden uge i det nye år også skudt i gang i Kvindebasketligaen. Denne gang med et vaskeægte københavneropgør i Amagerhallen, da...

Bakken Bears

Bakken Bears leverede en præstation af høj kaliber, da de lørdag eftermiddag udspillede BMS Herlev med 95-66 på hjemmebane i Aarhus.