fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

AKS Falcon

Uventet finale: Underdogs skal kæmpe om pokaltitlen

Årets pokalfinale står mellem BMS Herlev og Høbas. De to hold sejrede på overraskende vis i deres respektive semifinaler og skal nu mødes i kampen om pokaltitlen den 12. marts.

Foto: Robert Dines Rasch

Den 12. marts finder årets pokalfinale sted i Gentoftehallen, og årets pokalmester vil andet lige blive lidt af en overraskelse. Kvindernes pokalfinale står i år mellem BMS Herlev og Høbas – et matchup, der ikke just lå i kortene ved pokalturneringens start.

BMS Herlev spillede sig finalen med en overraskende sejr på 62-70 over de forsvarende pokalmestre, storfavoritterne fra AKS Falcon.

Falcon, der vandt The Double i sidste sæson, havde kampen igennem overtaget og kunne derfor gå ind til fjerde periode foran med syv point. Kort inden da havde føringen været helt oppe på 15 point. AKS Falcon var på vej mod en pokalfinale for andet år i streg, men BMS Herlev ville det anderledes.

Herlevvitterne leverede en fjerde præstation af højeste kaliber og lavede et flot comeback. Falcon kollapsede og blev holdt på blot ni point i fjerde periode, mens Herlev scorede 30 point til slutstillingen 62-70.

Således bookede BMS Herlev den ene plads i årets pokalfinale.

Den andet billet til pokalfinalen gik til Høbas, der tilsvarende overraskede. Høbas´ sejr var måske blot endnu mere overraskende.

Holdet, der til dagligt spiller i 1. division, mødte BK Amager i deres semifinale, og ofte når et hold fra landets bedste række møder et hold fra den næstbedste række er det på papiret en walkover. Denne kamp var imidlertid undtagelsen, hvor forventningen blev vendt på holdet.

Høbas besejrede BK Amager med 69-57. På sin vej til finalen slog de derudover også Åbyhøj IF.

Dermed ender pokaltitlen hos enten Høbas eller BMS Herlev. Kampen om guldet spilles den 12. marts.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Internationalt

Maria Jespersen er blevet anerkendt som vinder af prisen ´Årets Forward´ i den bedste svenske liga efter en imponerende sæson.

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Basketligaen

19-årige Jack Sørensen leverede en ny career high i Basketligaen, da han med 21 point hjalp Holbæk-Stenhus til en sejr på 78-74 mod BMS...

Bakken Bears

Der var to kampe på programmet i Vejlby Risskov Hallen lørdag, da både Bears Academy og Bakken Bears havde hjemmebanekampe i denne runde. Begge...

Internationalt

Frida Formann er nu én trepointsscoring fra at slå rekorden for flest ramte treere af en spiller i Colorado Buffaloes´ historie.

Basketligaen

Der var drama til det sidste i Skovlunde hallen, da BMS Herlev besejrede Holbæk-Stenhus i første runde i Playoff B. Efter en kamp med...