fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EBAA

Reaktioner fra pokalfinalister: Brandon Tabb og Mikkel Plannthin

Horsens IC og Svendborg Rabbits er klar til pokalfinalen den 2. Februar. Fullcourt har fanget Horsens Brandon Tabb og Svendborgs Mikkel Planthinn til en kort snak om den kommende pokalfinale.

Det er denne der spilles om i dagens kamp. Foto: Martin Qvist Tyron

Søndag blev de to finalister i årets pokalturnering fundet. Svendborg Rabbits vandt på udebane mod Team FOG Næstved med cifrene 85-78, og Horsens IC vandt i “Smilets by” mod EBAA med cifrene 85-62.

Horsens IC var et selvtillidsfyldt mandskab, der søndag eftermiddag trådte ind i Vejlby Risskov-Hallen. De gule fra Horsens havde ugen forinden smidt de forsvarende pokalmestre, Bakken Bears, ud af turneringen, så EBAA var den sidste forhindring inden Horsens IC kunne tage en plads i pokalfinalen.

Brandon Tabb er klar til pokalfinalen

Horsens’ Brandon Tabb spillede en god semifinale for Horsens IC, hvor han scorede 16 point og blev kampens topscorer. Tabb var naturligvis glad ovenpå sejren mod EBAA og med pladsen i pokalfinalen.

“Vi har det fantastisk som hold. Vi er nu klar til pokalfinalen, og vi er sultne efter at vinde det hele.”

Horsens IC og Svendborg Rabbits har indtil videre i denne sæson mødt hinanden tre gange, hvor Horsens IC har stået som vinderen efter alle tre opgør. Det er derfor to mandskaber, der kender hinanden godt.

“Vi har mødt Rabbits flere gange denne sæson, men det bliver ikke en nem kamp med det, der er på spil. Det bliver en sjov og spændende kamp, som jeg ser meget frem til”.

Horsens IC er i øjeblikket ubesejret i ni kampe og ser uhyre stærke ud. De kæmpede bravt mod Bakken Bears i kvartfinalen i pokalturnering og overraskede mange med sejren mod de forsvarede mestre, der i denne sæson har været urørlige i både Basketligaen og FIBA Europe Cup.

“Holdet har det endelig sjovt med at spille sammen, og det er meget vigtigt. Vi er et meget tæt hold, og det er derfor vi er nået så langt i pokalturneringen. Vi har store forventninger til pokalfinalen” udtalte Brandon Tabb sig til Fullcourt efter pokalsemifinalen mod EBAA.

Horsens er favoritter, men Rabbits er klar til kamp

Svendborg Rabbits er ligeledes klar til pokalfinalen den 2. februar efter deres sejr over Team FOG Næstved. Svendborgs Mikkel Plannthin var flyvende i den anden semifinale og var en af kampens helt store oplevelser. Men nu venter der en pokalfinale i Forum Horsens for Plannthin og de øvrige kaniner.

“Vi har det, som hold, godt. Vi havde et formdyk omkring jul, men jeg synes generelt, at vi har vist gode takter her i det nye år. Vi er i øjeblikket ramt af en del skader, men stemningen er god, og vi er positive omkring situationen”.

Rabbits har, som sagt, mødt De Gule tre gange denne sæson, og Rabbits har ligeledes et godt kendskab til deres kommende modstander, selvom det er blevet til tre nederlag.

“Horsens er, først og fremmest, et godt hold. De har nogle gode spillere, som kender deres roller og en dygtig træner. De spiller intenst og får mange nemme scoringer ud af deres forsvar og transition spil. Det er klart, at Horsens er favoritter til finalen. De spiller på hjemmebane, og de har vundet tre kampe imod os i denne sæson”.

Der er derfor lagt op til et brag af en finale, hvor begge mandskaber vil kæmpe for at løfte pokalen efter de 40 minutters spilletid i Forum Horsens. Begge mandskaber er tændte og vil gøre alt for at vinde pokalturneringen. Mikkel Plannthin og kompagni vil derfor lægge de tre nederlag til Horsens IC bag sig og kun fokusere på den finale, de har i vente.

“Med det sagt så er det en finale, hvor vi kan komme og spille uden nogen form for pres, så hvis vi rammer dagen, og er godt skydende, så er der bestemt en chance. Så ja, jeg mener bestemt, at vi er finaleklar” fortæller Mikkel Plannthin afslutningsvis til Fullcourt.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Sejren var ikke til at tage fejl af, da Horsens IC besejrede BMS Herlev med 36 point. Efter de fire perioder var stillingen 84-48.

Bakken Bears

Bakken Bears slap med skrækken, da de tirsdag var lige ved at smide en 23-points føring over styr. Bjørnene slog Horsens IC med 94-87.

Basketligaen

Nørrebrohallen bød på basket i topklasse, da BC Copenhagen og Svendborg Rabbits mødtes. Gæsterne fra Fyn løb med sejren, der lød på 67-73 over...

Basketligaen

Svendborg Rabbits slap afsted med en sejr over Horsens IC, der gæstede svendborgenserne torsdag aften. De vandt kampen 80-77.

Basketligaen

To af ligaens tophold møder hinanden i første runde af Basketligaen. Svendborg Rabbits får besøg af Horsens IC i en af torsdagens Basketligaen-opgør.

Basketligaen

I begyndelsen af 2025 skulle den nye multiarena gerne stå klar i Svendborg. I den arena skal Rabbits fremover spille deres hjemmebanekampe i Basketligaen.

Basketligaen

Cheftræneren i Svendborg Rabbits, Mads Andersen, har fået en ny assistenttræner. Han hedder Jan Hricko, og han kommer fra Slovakiet.

Basketligaen

Den mangeårige Basketliga-spiller, Brantley Bynum, bytter Danmark ud med Ukraine. Den amerikanske forward skal spille den kommende sæson for BC Kiyv Basket.