fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Wembanyama satte ny personlig rekord og overvandt Brunsons vanvidskamp

Det franske fænomen Victor Wembanyama satte ny personlig scoringsrekord, da han leverede 40 point i San Antonio Spurs overtidssejr mod New York Knicks, hvor Jalen Brunson ellers havde 61 point.

Foto: fiba.basketball

Med ét minut tilbage af overtiden kunne opgøret mellem San Antonio Spurs og New York Knicks gå begge veje, hvor kun et enkelt point splittede de to hold.

Det så ud til at skulle være Jalen Brunsons helt store aften, efter han netop havde scoret sit 61. point. Den bedste individuelle præstation i karrieren, og nu manglede han bare at bringe sejren i hus.

Men det var i den anden ende, at bolden fandt den 20-årige rookie Victor Wembanyama på kanten af 3-pointslinjen. Med kun få sekunder tilbage på skuduret, tog han en enkelt dribling og skød: Bingo! 128-124 til Spurs fordel, og da den unge franskmand kunne lukke kampen med to straffekast blev det endelige resultat 130-126.

På den måde spolerede han en historisk aften for Knicks’ Jalen Brunson, hvis 61 point ikke var nok til at hente en sejr med hjem fra San Antonio. Ligesom Brunson var det også Wembanyamas højest scorende kamp i karrieren: 40 point.

Svært at finde paralleller

Det er efterhånden blevet svært at finde ord, der kan beskrive, hvor imponerende Wembanyamas første sæson i NBA har været.

Typisk for ham var de 40 point i nat langt fra det eneste område af spillet, som han dominerede. Pointene blev nemlig suppleret med 20 rebounds og syv assists. Han blev dermed også den første rookie til at have 40 point og 20 rebounds, siden Shaquille O’Neal gjorde det i 1993.

Sejren blev den tredje i streg for San Antonio Spurs, som ellers har haft en horribel sæson. Her ligger de stadig på sidstepladsen i Western Conference, og deres øjne kan allerede begynde at rette sig mod NBA-draften til sommer.

På trods af den dårlige sæson set på resultaterne, så er der stor grund til at være optimistisk i den texanske by. Der hersker nemlig ikke længere tvivl om, at de har fået fingrene i én af de absolut største talenter, NBA nogensinde har set.

I sin første sæson har Victor Wembanyama allerede fremvist sine gaver som basketballspiller. Med 21.0 point, 10.5 rebounds, 3.6 assists og vanvittige 3.4 blocks per kamp har han leveret en af de bedste rookie-sæsoner nogensinde. Der er altså heller ikke tvivl om, at det er ham, der løber afsted med Rookie of the Year.

Det bliver den første pris i en karriere, hvor ingen forventninger lader til at kunne være for høje.

(Se herunder højdepunkterne fra Wembanyamas præstation mod Knicks)

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Sæsonen i NBA skydes i gang i nat, og i den forbindelse har Fullcourts NBA-redaktion kommet med deres forudsigelser af holdenes placeringer i Eastern...

Internationalt

Victor Wembanyama var allerede en af NBA's mest dominerende spillere, og med en kampvægt, der nu har rundet 106 kilo, bliver han næppe lettere...

NBA

Den tidligere Defensive Player Of The Year Dikembe Mutombo er gået bort i en alder af 58 år.

NBA

Den tidligere MVP Derrick Rose indstiller karrieren efter 15 sæsoner i NBA.

Boston Celtics

Franske Evan Fournier vender retur til Europa efter mere end et årti i USA, hvor han spillede for fem forskellige klubber.

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...