fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Wembanyama er det største talent nogensinde, mener ekspert

Den 18-årige franskmand er 221 cm, kan skyde langt bag 3-pointslinjen, føre bolden op som en point guard, og hans forsvarsspil bliver sammenlignet med Rudy Goberts. Det er derfor intet under, at han bliver spået som en af de største unge talenter til nogensinde at komme ind i NBA.

Foto: fiba.basketball

Spørgsmålet er ikke, om Wembanyama er klar til NBA. Spørgsmålet er, om NBA er klar til Wembanyama. Den unge franskmand står til at være en del af NBAs draft i 2023, hvor han på nuværende tidspunkt er den klare favorit til at blive taget med det første valg.

Den anerkendte NBA reporter Adrian Wojnarowski fra ESPN holder sig ikke tilbage, når han beskriver Victor Wembanyamas status i en kommende draft.

“Victor Wembanyama er det største talent nogensinde i en NBA-draft,” siger Adrian Wojnarowski på ESPN’s show, NBA countdown.

Kan tilføje 3,8 milliarder til et NBA-holds værdi

Holdet, som står med det første valg i 2023, kan have ramt den helt store jackpot. Wojnarowski har snakket med et NBA-holds præsident, som mener, at tilføjelsen af Victor Wembayama ville kunne tilføje op til 500 millioner dollars, svarende til 3,8 milliarder kroner, til værdien af et hold.

Det betyder altså, at den 18-årige franskmand ikke kun kommer til at have indflydelse på NBA fra 2023 og frem, men han kan allerede have indflydelse på sæsonen 2022/23. For at forøge chancerne i lotteriet til næste års draft, mener en general manager, ifølge Wojnaroski, at der vil være et “ræs mod bunden, som vi aldrig har set det før i NBA.”

Det vil sige, at flere hold sandsynligvis vil forsøge at undgå at vinde kampe, særligt i den sidste halvdel af sæsonen. Det kan både gøres ved at udelade vindende spillere fra at komme på banen eller forsøge at sende dem til et hold, der har ambitioner om at nå langt i playoffs.

Lebron James: “Han er ikke en unicorn, han er en alien”

Victor Wembanyama’s størrelse kombineret med hans evner med bolden får selveste Lebron James, som har set lidt af hvert og selv var et talent med uhyre høje forventninger, til at klø sig i skægget.

“Mange er blevet kaldt for en unicorn i de seneste år, men han er mere som en alien. Jeg har aldrig set nogen være så høj som ham, men stadigvæk være så flydende og yndefuld. Som 7″4 (221 cm) kan han slå den i gulvet, skyde step-backs væk fra kurven, step-backs fra treeren, catch-and-shoot treere og blokere skud,” siger Lebron James efter en pre-season kamp mod Phoenix Suns i onsdags.

Dominerede første kampe i USA

Lebron James overdriver ikke, når han beskriver Wembanyamas brede vifte af offensive og defensive våben. Han har i denne uge spillet sine to første kampe i USA med sit franske hold Boulogne-Levallois Metropolitans 92. De har spillet mod NBA G League Ignite, som også har en af de helt store talenter til næste års draft, Scoot Henderson.

Victor Wembanyama har absolut domineret kampene, hvor han i de to kampe tilsammen har haft 73 point, 15 rebounds og ni blokerede skud. Derudover ramte han ni treere i kampene.

Udover de imponerende statistiske præstationer i begge kampe, så havde han også muligheder for at vise alle facetter af sit spil.

Man er vant til, at når de helt store Center-spillere kan skyde bag 3-pointslinjen, så er det næsten stående på flad fod, men Victor Wembanyama kan allerede i en ung alder ramme nogle af de sværeste skud.

Det er ikke nogen overraskelse, at hans højde og vanvittige vingefang på 244 cm gør ham til en tilstedeværelse inde omkring kurven i forsvarsenden. Når man kombinerer det med hans naturlige instinkter og hurtighed kan man få spil som det her, hvor han blokerer spilleren, der muligvis kan blive valgt som nummer to i kommende draft; Scoot Henderson.

Hvis man er lidt mistænksom på, om det rent faktisk kan passe, at han har den højde, som der bliver reklameret for, så kan man blot kigge på billedet, hvor han står ved siden af sin landsmand Rudy Gobert, som vel at mærke er 216 cm.

Der er stadigvæk et år til, at den unge franskmand kommer til NBA, men der er nok flere hold, der allerede nu drømmer om en fremtid med ham. De høje forventninger vil altid medføre et betydeligt pres på skuldrene af en teenager, og der vil aldrig være en garanti for, at det bliver indfriet. En ung mand med hans krop vil altid være forbundet med en vis risiko for skader. Han var ikke med til Eurobasket i sommers, fordi han pådrog sig en muskelskade.

Uanset hvad kommer han til at give et NBA-hold en lysere fremtid næste år, og hvis han lever op til sit potentiale, er der nok ikke mange, der tør sætte et loft på, hvad han kan blive til.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Efter en sejr i nat står det klart, at det bliver Caitlin Clark og Iowa, Frida Formann og Colorado, skal møde i Sweet Sixteen.

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.

NBA

Victor Wembanyama og Chet Holmgren duellerede natten til fredag, i hvad der endte i en nærmest direkte duel om årets Rookie of the year-trofæ.

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...