fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Victor Wembanyama fik ikke sin drømmedebut: “Jeg vidste ikke, hvad jeg lavede”

Førstevalget i årets NBA draft Victor Wembanyama debuterede natten til lørdag dansk tid for San Antonio Spurs i NBA Summer League, men franskmanden var til tider udfordret i offensiven.

Foto: fiba.basketball

Det blev ikke til noget basketballmæssigt festfyrværkeri, da det franske stortalent Victor Wembanyama natten til lørdag dansk tid for første gang kunne iklæde sig San Antonio Spurs-uniformen til NBA Summer League.

Wembanyama fik debut mod Charlotte Hornets, som samtidig gav debut til Brandon Miller, der blev valgt lige efter den lange Spurs-spiller i årets draft.

Forventninger til franskmandens debut var tårnhøje, og der var lagt i kokkeloven til et brag af en Summer League-kamp mellem Spurs og Hornets, der havde første- og andetvalget i årets NBA draft.

Wembanyama og co. hev en 76-68-sejr i land. Spurs-stjerneskuddet leverede ni point, otte rebounds, tre assists og fem block og viste prøver på hans store defensive egenskaber, men offensivt haltede det.

Andetvalget i årets NBA draft, Brandon Miller, sluttede kampen med 16 point og 11 rebounds.

Lave skudprocenter

Wembanyama skød to for 13 fra gulvet i løbet af de 27 minutter, han fik på banen. Til gengæld fik den 19-årige franskmand roser med på vejen af diverse eksperter for hans evne til at finde sine holdkammerater og diske op med assists samt hans handles.

Artiklen fortsætter under tweetet

Wembanyama levede ikke helt op til de høje forventninger – i hvert fald offensivt –  og på det efterfølgende pressemøde indrømmede han da også, at han var udfordret i opgøret mod Hornets.

“For at være helt ærlig, så vidste jeg ikke, hvad jeg lavede ude på gulvet i aften, men jeg prøver at lære det frem mod de næste kampe. Det vigtigste er, at jeg er klar til den nye sæson,” sagde Victor Wembanyama.

“Jeg tror det sværeste for mig var kommunikationen (med holdkammeraterne, red.). Det vigtigste, jeg skal få styr på, er, at være klar til at reagere, når min point guard sætter et spil op,” sagde han.

Trods at Wembanyama ikke fik blæst tilskuerne i den udsolgte Thomas & Mack Arena bagover med en gudedebut, var opgøret en stor oplevelse for stortalentet.

“Det er et specielt øjeblik. Det var en ære for første gang at kunne tage Spurs-kamptrøjen på,” sagde han.

Og så fik han noget af en ilddåb af Hornets´ Kai Jones, der leverede et højdepunkt, han sent vil glemme.

Se highlights fra Wembanyama´s debut herunder:

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

NBA

Victor Wembanyama og Chet Holmgren duellerede natten til fredag, i hvad der endte i en nærmest direkte duel om årets Rookie of the year-trofæ.

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

Indiana Pacers

Tidligere på NBA's trade deadline-aften måtte Indiana Pacers' cheftræner Rick Carlisle vinke farvel til Buddy Hield, som strøg til Philadelphia 76ers. Nu henter Indiana...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har annonceret reserverne til årets All-Star kamp, og vi har derfor det fulde billede på, hvem de årlige All-Stars som udgangspunkt kommer til...