Team FOG Næstved med åbningsejr over Værløse Blue Hawks

Værløse Blue Hawks var taget sydpå til åbningsdagen af Basketligaen, hvor de skulle prøve kræfter med Team FOG Næstved. Selvom gæsterne kæmpede godt fra sig, så endte det med en Næstved-sejr på 100-82.

Der var to kampe på programmet, da Basketligaen blev fløjtet igang igen. Et af torsdagens to opgør skulle spilles i Næstved, hvor Værløse Blue Hawks besøgte Team FOG Næstved. Det blev til en hjemmebanesejr til Næstved på 100-82, men sejren kom ikke startvanskeligheder og god konkurrence fra Værløse Blue Hawks.

Gæsterne kom bedst fra start

I kampens første periode var det hjemmeholdet fra Næstved, som kom flyvende ud af starthullerne. De spillede agressiv basketball, hvor øjnene var konstant rettet mod kurven. Men gæsterne fra Værløse havde ikke de store problemer med at følge med hjemmeholdet. Den lige skyldtes lidt forskellige ting.

Næstved havde svært med skudene fra distancen og det haltede også i defensiven. Mens Værløse spillede rigtig godt. De lykkedes med at spille som et sammenspillet hold, og det var tydeligt, at Næstved ikke er det mest sammenspillede hold endnu.

Det virkede som om, at Næstved-spillerne satsede lidt på individuelle præstationer, mens Værløse spillede som et hold, hvilket var klart det bedste i første periode. Værløse vandt perioden med 19-23.

Momentum skiftede

Kampens anden periode startede, som den første sluttede. Næstved sendte nogle dumme afsted, mens Værløse spillede kollektivt godt.

I takt med at sekunderne i periode tikkede, så fik Næstved bedre styr på den offensive del af spillet, men Værløse udnyttede, at Næstved ikke havde styr på defensiven. Det betød, at der blev byttet lidt føringer, men da sidste del af perioden nærmede sig, slog hjemmeholdet et lille hul.

Som blev til et større og større hul, desto tættere kampen nærmede sig pausen. Med det flotte run til sidst, kunne Næstved gå til pause med en 12-points føring. Stilligen var 52-40 efter kampens første 20 minutter.

Kontrolleret kaos

Efter de femten minutters pause var det gæsterne fra Værløse, som kom bedst fra start. Men den flotte begyndelse på perioden holdte ikke ret længe. For Næstved fik vendt momentum til deres fordel, hvilket virkede som om det gjorde gæsterne frustreret, og de endte med at lave nogle dumme fejl, som kostede dem i den lange bane. Næstved havde fået slået et stort hul ned til Værløse, og største delen af tredje periode var stille og rolig.

Men til sidst i perioden kom der lidt fart tilbage på banen. De sidste to minutter endte med “kaos-basketball,” hvor store dele af afslutninger blev forhastede for begge mandskaberne. Det blev hjemmeholdet, som fik udnyttet perioden bedst. De udbyggede deres føring, så der nu stod 81-59 på pointtavlen, inden holdene gik på banen til kampens sidste periode.

Afgjort

Kampen var reelt afgjort, da holdene begyndte på kampens sidste 10 minutter. Næstved havde kontrollen, men Værløse fortsatte med at spille. Det lykkedes Værløse at hente lidt ind på Næstveds føring, men det fik hjemmeholdet hurtigt hentet igen. Kampen sluttede 100-82.

Kampens topscorer skal findes på den vindene hold. Det blev Næstveds nye nummer ni, Gus Okafor, der løb med titlen som kampens topscorer. Han sluttede kampen med en double-double på 27 point og 13 rebounds. Hos gæsterne var det Adam Heede-Andersen, som scorede flest point. Den rutinerede Værløse-spiller sluttede med 16 point og 4 assists.

Næste gang, at Team FOG Næstved skal i aktion er det i Aarhus, hvor de skal spille mod Bears Academy. Den kamp bliver spillet den 20. september klokken 18:30.

Værløse Blue Hawks har lige et ekstra par dage, inden de skal spille igen. Det er BC Copenhagen, der kommer på besøg i Værløse. Kampen mellem sidste års to B-finalister bliver spillet den 23. september klokken 15.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Adama Darboe er klar til sin fjerde sæson i Island, efter han har skrevet under med Armann Reykjavik.

Frederik Drejer skal i næste sæson prøve kræfter med tysk basket. Torsdag er han offentliggjort som ny spiller hos Ratiopharm Ulm/OrangeAcademy.

Horsens IC har sikret sig signaturen på amerikansken Matt Balanc, der kommer til Horsens efter en stor college-sæson i USA.

Randers Cimbria har skrevet under med amerikanske Ethan Porterfield, der kommer til Kronjylland efter en årrække på college hos Indiana University of Pennsylvania.

Værløse Blue Hawks har præsenteret 21-årige Marvin Brumfield, der senest spillede basketball på college i USA.

Team FOG Næstved har forlænget aftalen med Jagan Mosely, der dermed går ind til sin tredje sæson i klubben.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.