Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Svendborg Rabbits slog sikkert Værløse Blue Hawks på hjemmebane og hentede vigtige point til topstriden

Der var ingen slinger i valsen for Svendborg Rabbits da de mandag aften tog i mod Værløse Blue Hawks i Kaninhulen. De vandt opgøret med 22 point, 98-76 og sikrede sig dermed to vigtige point i den tætte kamp om pladserne i toppen af Basketligaen.

Værløse Blue Hawks havde inden dagens kamp mod Svendborg Rabbits vundet deres seneste to opgør, mod henholdsvis BK Amager og BMS Herlev. De skulle mandag aften forsøge at fortsætte denne sejrsrække. Svendborg Rabbits tabte tværtimod deres seneste opgør overbevisende. Det var imidlertid i mod Bakken Bears men et stort nederlag er aldrig tilfredsstillende, så de skulle ud og have revanche.

Revanchen

Denne søgen efter revanche var tydelig i kampens første periode. Det var klart Rabbits, som kom bedst fra start. De var meget velspillende offensivt og fik samtidig holdt gæsterne til få point. De fik tvunget og stresset Blue Hawks til at ende ud i nogle svære afslutninger.

Efter første periode var hjemmeholdet foran med otte point, 25-17, og lignede klare favoritter.

Kevin Marfo

Den nye Svendborg-center fik i dagens opgør debut i Basketligaen og han fortjener simpelthen sin egen overskrift. I starten af anden periode fik Værløse fint spillet sig ind i kampen igen. De var meget bedre med og fik på få minutter føringen helt ned på tre point. Dette var mens Kevin Marfo fik et hvil på bænken. Da han trådte ind på trægulvet igen, var det som, Rabbits fik styr på spillet igen.

Den 204 centimeter høje amerikaner dominerede Blue Hawks med sit meget fysiske spil. Han var virkelig velspillende i dagens opgør. Ved halvleg havde han allerede 19 point og 14 rebounds. Han var en meget vigtig del i at bringe føringen op på hele 14 point ved halvleg.

Cementerede sejren i anden halvleg

Efter en meget dominerende afslutning på første halvleg af hjemmeholdet skulle Værløse virkelig ud og have gang i spillet fra start i anden halvleg, hvis de skulle have en chance i kampen. Det var, desværre for gæsterne, ikke det, der skete. Marfo scorede hurtigt fire point og udbyggede føringen i starten af tredje periode. Herfra havde Rabbits godt styr på kampen.

Blue Hawks’ Hannibal Offenberg ramte en meget flot buzzerbeater i slutningen af tredje periode helt fra midten. Den havde dog ikke den store betydning, da Svendborg stadig var foran med 22 point efter scoringen.

Hjemmeholdet fik udbygget føringen til hele 27 point i fjerde periode, hvorefter Værløse fik skåret lidt af føringen. Svendborg Rabbits vandt sikkert opgøret med 22 point, 98-76.

Bedste spillere

For hjemmeholdet var de bedstspillende Kevin Marfo og Dylan Van Eyck. Kevin Marfo sluttede sin debut af med hele 31 point og 21 rebounds. En helt igennem dominerende præstation, hvor han også skød imponerende 68 procent fra gulvet, og viste, at han også kan ramme fra bag trepointslinjen. Van Eyck sluttede kampen med 15 point og syv rebounds, og skød også nogle rigtigt fine procenter. Hameir Wright var også velspillende. Han sluttede kampen med 13 point og 13 rebounds.

For gæsterne var de to bedste spillere Balsa Veljic og Simon Schwartz. De sluttede begge to kampen med 15 point. Derudover kan også Adam Heede-Andersen nævnes. Omend han ikke ramte sine trepointsskud, sluttede han kampen med 10 point og syv assists.

I næste kamp skal Svendborg Rabbits en tur til Randers, hvor Randers Cimbria venter. Den kamp spilles den 29. januar kl. 18:30. De skal dog i aktion to gange i Europa inden dette opgør, både den 17. og 24. januar.

For Værløse Blue Hawks’ vedkommende er næste gæst Horsens IC, der kommer på besøg i Søndersøhallen. Den kamp bliver spillet den 25. januar kl. 19:15.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

En stor fjerde periode af Svendborg Rabbits sikrede dem en hjemmebanesejr på 76-74 mod Randers Cimbria.

Værløse Blue Hawks fik sæsonens første sejr, da Bears Academy tirsdag blev slået med 91-82.

Værløse Blue Hawks fik ikke et ben til jorden, da de lørdag blev slået på udebane af Randers Cimbria.

Svendborg Rabbits kom godt fra land i den nye sæson i Basketligaen med en flot udebanesejr på 64-93 over BMS Herlev.

Værløse Blue Hawks har præsenteret 21-årige Marvin Brumfield, der senest spillede basketball på college i USA.

Den tidligere danske landsholdsspiller Peter Møller har besluttet at stoppe sin karriere som aktiv basketballspiller i en alder af 30 år.

Svendborg Rabbits har skrevet under med den amerikanske college-spiller Malik Miller.