Rundt om Runden: EuroLeauge runde 17

Årets sidste EuroLeague kamp er færdigspillet, og du får her alle resultater og de bedste highlights fra 17. spillerunde.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

EuroLeague sæsonen 2020/21 har nu nået sit midtvejspunkt for grundspillet, hvor CSKA Moskva ufortrådent fortsætter deres sejrsdominas og efter 17 runder indtager en flot førsteplads med ligaens bedste +/-, samt to sejre mere end Real Madrid på andenpladsen.

Mens det russiske tophold udbygger antallet af sejrer, er sæsonens tidligere titelfavoritter fra FC Barcelona røget ind i en mindre formkrise, hvor catalanerne nu har tabt 3 kampe i træk.

Derudover bliver det mere og mere tydligt, at Khimki Moskva i bunden af tabellen blot skal have sæsonen overstået med skindet på næsen. Holdet der sidste sæson sluttede lige udenfor slutspilspladserne, har kun vundet 2 kampe, og har tilmed ligaens dårligste +/- på -158.

På den mere positive front kunne Crvena Zvezda og holdets nye træner, Dejan Radonjic, i spilleuge 17 glæde sig over deres første sejr sammen i EuroLeague regi efter genansættelsen af den serbiske træner.

Resultater for spilleuge 17

Khimki Moskva Region 88-105 Olympiacos Piraeus

Anadolu Efes Istanbul 65-73 Real Madrid

ALBA Berlin 71-74 Zalgiris Kaunas

Maccabi Playtika Tel Aviv 72-78 Zenit St Petersborg

TD Systems Baskonia Vitoria-Gasteiz 71-70 Valencia Basket

Fenerbahce Beko Istanbul 81-59 LDLC ASVEL Villeurbanne

Crvena Zvezda mts Belgrade 74-71 Panathinaikos OPAP Athens

FC Bayern München 90-77 FC Barcelona

AX Armani Exchange Milan 87-91 CSKA Moskva

Spansk sejrskrise

Onsdag aften skulle FC Barcelona på hjemmebane op imod, FC Bayern München, der tidligere på sæsonen har vist de kan bide skeer med de traditionelle EuroLeague-topklubber, og forestillingen i den catalanske hovedstad blev ingen undtagelse.

Kampen var i sin indledning tæt, indtil Alex Abrines med en 3-pointsscoring i slutningen af første quarter, kunne give hjemmeholdet en 10-pointsføring, før Wade Baldwin tog sagen i egen hånd og reducerede forspringet til 4 point.

Wade Baldwin var kampen igennem en udfordring for hjemmeholdet at dæmme op for, og allerede ved halvleg havde den amerikanske stjerneguard scoret 16 point.

Omvendt var Barcelona uden deres største stjerne i form af Nikola Mirotic, der sad ude med en mindre skade. Det lagde ekstra pres på holdets resterende profiler. Et pres de i første halvleg levede op til. Med flot boldomgang og offensivt spil, kunne de da også gå til pause med en smal føring på 45-43.

Fra anden halvlegsstart faldt spanierne dog helt fra hinanden, hvor gæsterne fra sydtyskland lagde fundamentet for sejren, ved at udscore Barcelona 10-27 i tredje quarter.

Hjemmeholdet formåede aldrig for alvor at svare igen i fjerde quarter, hvor det primært var Alex Abrines og Nick Calathes der viste format.

Wade Baldwin blev kampens topscorer med 29 point, hvilket der sammen med hans 7 assists var nok til at sikre ham prisen som EuroLeague MVP of the Week.

Se alle highlights fra ugens topopgør herunder:

Græske bøllebank og pinligt russisk forsvar

Oplympiacos var forud for denne spilleuge rejst den lange vej fra Grækenland til Rusland for at åbne 17. runde med en kamp mod ligaens bundprop Khimki Moskva.

Efter en tidlig scoring fra hjemmeholdet, bragte Olympiacos sig hurtigt foran efter en stribe scoringer af trioen, Georgios Printezis, Aaron Harrison og Kostas Sloukas, mens det i vanlig stil primært var Alexey Shved, der holdte hjemmeholdet inde i kampen.

Netop Shved kunne med sit 14. point i kampen give Khimki en 5-pointsføring 3 minutter inde i andet quarter. Shved havde på det tidspunkt kun brændt et enkelt skud og virkede til at være i hopla.

Desværre blev hjælpen til Shved for svag offensivt, og defensivt blev hjemmeholdet mere og mere sløje som kampen skred frem. Det betød, at da Charles Jenkins gjorde det til 52-54 i Olympiacos’ favør kort inde i trejde quarter, så udeholdet sig ikke tilbage.

Anført af Kostas Sloukas, der scorede 25 point, kunne Olympiacos trække sig sejrsrigt ud af opgøret, og rejse hjem til Grækenland med en 88-105 sejr i bagagen.

Endnu en gang var det eneste lyspunkt fra Khimki Moskvas side Alexey Shved, der med 22 point og 9 assists igen stod for langt det meste, som det russiske mandskab kunne byde på.

Se alle highlights fra rundens højestscorende opgør herunder:

Nyt liv til gammelt ægteskab

Crvena Zvezda startede EuroLeague sæsonen 3-0 og lå på en delt førsteplads med Zalgiris Kaunas, inden holdet fra Beograd kom ind i en dårlige stime af resultater både i den nationale og internationale turnering. Det førte til en fyring af den daværende cheftræner Dragan Sakota.

Ind kom i stedet Dejan Radonjic, der tilbage i januar blev fyret i Bayern München. Derudover stod Radonjic også i spidsen for Crvena Zvezdad fra 2013 til 2017.

Dejan Radonjic havde ikke fået en god start på hans anden periode i klubben, efter at have tabt med 20 point til Ikogea Aleksandrovac i Adriaterhavsligaens. Men Radonjic formåede at vende stemningen i klubben med en udebanesejr over Panathinaikos på 74-71 i Aleksandar Nikolic Hall i Athen.

Zvezda forbedrede sig på flere parametrer, som ikke altid ses i statistikkerne. Holdet kom ud med den rigtige mentalitet, kastede sig efter løse bolde, spillede med høj intensitet og var fokuseret kampen igennem. Særligt under kurven var serberne disciplinerede, og gav ingen nemme skud væk, mens de ligeså undgik, dumme shooting fouls.

Det gav gæsterne et tocifret pointforspring, som de formåede at holde hjem på trods af at måtte undvære deres topscorer Jordan Loyd og normalt startende point guard Landry Nnoko. I stedet kunne trænerstaben se Corey Walden, Quino Colom og Ognjen Dobric kombinere for 41 af holdets 74 point, mens et stærkt kollektivt forsvar holdte Panathinaikos til 71 point.

Se highlights fra det intense opgør herunder:

Stillingen efter 17 runder

Efter 17 runder af sæsonens EuroLeague turnering er der ved at danne sig et klart billede af styrkeforholdene i toppen og bunden af ligaen.

CSKA Moskva og Real Madrid er begge inde i en god stime og ser stærke ud før den sidste halvdel af grundspillet skal afvikles i det nye år. Derudover ligner Bayern München, Barcelona og Zenit St. Petersborg sikre slutspilshold når grundspillet er ovre.

Omvendt beygnder det at se svært ud for ALBA Berlin og holdene under dem for alvor at tro på en plads indenfor i slutspillet, men fra ligaens 14. plads, hvor den tyske hovedstadsklub ligger og op til den sidste slutspilsplads, er der kun 3 sejre til forskel i øjeblikket. Det betyder meget kan nå at vendes på hovedet endnu.

Næste spillerunde

18. spillerunde afvikles 7. og 8. januar i det nye år.

Se andre spændende artikler