fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Rookie gør det igen: Umulig buzzer-beater afgør vanvidskamp

Atlanta Hawks og Chicaco Bulls tørnede sammen i et opgør, der skulle byde på sæsonens mest vanvittige afslutning indtil videre.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Atlanta Hawks og Chicago Bulls scorede syv point i det sidste sekund af en kamp, der så ud til at blive afgjort adskillige gange. Du læste ikke forkert; syv point efter tiden viste 1.0 sekund.

Det var i forvejen en forrygende og tæt kamp. De to hold måtte i overtid, efter Derrick Jones Jr. missede et afgørende straffekast med 0.4 sekunder tilbage af ordinær spilletid.

Derefter skulle de ud i fem hæsblæsende minutter, hvor det ene store spil efterfulgte det andet. Værd at fremhæve er Bogdan Bogdanovic, der halvvejs inde i overtiden ramte et skud fra bag pladen, som mindede om 80’ernes Larry Bird.

Stillingen var 119-119, mens de sidste sekunder løb ud. Her var det naturligvis Trae Young, der fik muligheden for Hawks. Med 1.0 sekunder tilbage ramte han en mid-range jumper med den velkendte selvsikkerhed, han besidder. Så skulle Bulls svare. Det lykkedes med en stor Hawks-fejl at få sendt den træfsikre Derozan på straffekastlinjen med tre skud. Han bragte derfor Bulls foran med et point, og der var blot 0.5 sekunder tilbage. Den umulige situation blev løst med et vanvittigt lobspil til den 19-årige rookie AJ Griffin, som formår at gribe bolden, vende rundt og sende den i kurven. (Se hele den vanvittige afslutning på overtiden her)

Anden gang 19-årige Griffin gør det

Man skulle ikke tro det, men nattens afslutning var faktisk ikke helt ukendt territorie for den 19-årige rookie, AJ Griffin.

Selvom han kun har spillet 23 kampe i sin unge NBA-karriere, så er det allerede hans anden buzzer-beater i NBA. I november var det Toronto Raptors som måtte lide under dette.

Interessant er det, at det også var på et lobspil, som han sendte i kurven. Han er tilsyneladende en specialist i netop dette spil på de helt rigtige tidspunkter.

Det 16. valg i første runde af 2022-draften har fået en god start på sin NBA-karriere. Han snitter ti point på 21 minutters spilletid. Om ikke andet har han vist, at han har evnen til at holde hovedet koldt og lave store spil.

Om vi har at gøre med en ny Robert Horry eller bedre end det, det må tiden vise. Den 19-årige amerikaner har allerede sat sit præg på NBA.

Den bedste og mest umulige buzzer-beater af Griffin var dog i nattens kamp mod Chicago Bulls. (Se alle vinkler af buzzer-beateren herunder)

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

NBA

Bænkspilleren Malachi Flynn blev varm og scorede 50 point for Detroit Pistons i deres nederlag til Atlanta Hawks, 121-113.

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

Dallas Mavericks Luka Doncic har igen overgået sig selv, da han i nat leverede en historisk præstation med 73 point mod Atlanta Hawks.

NBA

Stjerneskuddet Victor Wembanyama blev i nattens nederlag til Bulls historiens yngste NBA-rookie med en 20-20 kamp og tager hul på en sandsynligvis lang stime...

Atlanta Hawks

Reginald ´Reggie´ Kissoonlal har landet en kontrakt hos College Park Skyhawks i NBA G League, skriver hans agent på det sociale medie X.

Analyser

Bør et hold med DeMar DeRozan, Zach LaVine og Nikola Vucevic ikke ende højere end 10.-pladsen i Eastern Conference? Det kigger vi nærmere på...