fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Årets NBA Play-In turnering er fyldt med stjerner og spænding

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire i Play-In turneringen, hvor stjerner som Lebron James, Stephen Curry og Joel Embiid blandt andet skal kæmpe om at komme med videre til første runde af slutspillet.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

NBA-sæsonen 2023/24 nærmer sig sit klimaks.

Alle hold har nu spillet deres 82 kampe i årets grundspil. Derfor kan topholdene nu begynde at forberede sig til slutspillet, hvor deres skæbne skal afgøres, mens bundholdene kan se videre mod næste sæson. For otte hold er denne uge dog altafgørende for, om de skal tidligt på sommerferie, eller om de skal være med, hvor det bliver rigtig sjovt.

Her kan du få et overblik over årets Play-In turnering.

Hvordan er det nu, det fungerer?

Nummer 7, 8, 9 og 10 i henholdsvis East og West skal kæmpe om de to sidste ud af otte slutspilspladser i hver Conference.

I første omgang møder 7.- og 8.-pladsen hinanden i en enkel kamp, hvor vinderen indtager 7.-pladsen.

I samme omgang møder 9.- og 10.-pladsen hinanden – også i en enkel kamp. Taberens sæson er ovre, mens vinderen går videre til et sidste opgør mod taberen af kampen mellem 7.- og 8.-pladsen. Vinderen af det opgør indtager så 8.-pladsen, mens taberen er ude.

Utroligt tæt, hvem der kom med

Flere hold kommer nok til at gå ind i Play-In turneringen med en smule ærgrelse. Selvom der i både East og West var relativt langt ned fra 10.-pladsen til 11.-pladsen, så var det lige med nød og næppe, at flere hold gik direkte videre til slutspillet.

I East var det kun fire kampe, der adskilte New York Knicks på 2.-pladsen og Miami Heat på 8.-pladsen. På trods af en varm afslutning på sæsonen måtte Philadelphia 76ers også nøjes med en 7.-plads, selvom de havde det samme antal sejre som Orlando Magic og Indiana Pacers (grundet tiebreakers).

I West er det New Orleans Pelicans, der kan være særligt skuffet over en tur i Play-In turneringen. De tabte sidste kamp til Los Angeles Lakers, og de skal derfor op mod netop Lebron James og co. i en kamp om 7.-pladsen. Her undslap Phoenix Suns lige akkurat, selvom de havde det samme antal sejre som Pelicans.

Derfor er holdene, der nu skal spille for en billet til slutspillet, som følger:

East: Philadelphia 76ers, Miami Heat, Chicago Bulls og Atlanta Hawks

West: New Orleans Pelicans, Los Angeles Lakers, Sacramento Kings og Golden State Warriors

Optakt til kampene

7 vs 8 i East: Philadelphia 76ers vs Miami Heat

Kampen mellem Philadelphia 76ers og Miami Heat kan vise sig at være uhyre interessant og afgørende for det efterfølgende slutspil. Sidste års finalist (Heat) møder et af NBA’s varmeste hold, som har fået deres superstjerne tilbage fra en skade (76ers).

For sidstnævnte er der naturligvis tale om Joel Embiid, der før sin skade lignede en mand, der kunne vinde sin anden MVP i træk. Selvom han kun har spillet 39 kampe i indeværende sæson, har han lignet et ustoppeligt offensivt monster, når han har spillet.

34.7 point, 11.0 rebounds og 5.6 assists per kamp. Efter sin skade er han kommet tilbage og har fået fem grundspilskampe, hvor han har gjort det glimrende med et snit på 30 point per kamp.

Hvis han kan fortsætte med at levere på det niveau ved siden af en sprudlende ung Tyrese Maxey, så er de en reel kandidat til at gå hele vejen til Eastern Conference Finals.

Men først skal de forbi et Miami Heat-hold, som man bare aldrig kan afskrive. Det er værd at huske på, at de sidste år faktisk tabte den første kamp i Play-In turneringen. Alligevel gik de hele vejen til NBA-finalen, hvor de så måtte se sig slået af Denver Nuggets.

De har haft en sæson, som har været præget af skader, så det har været svært at vide, hvor de står. Deres tre bedste offensive kræfter i Jimmy Butler, Bam Adebayo og Tyler Herro ser nu ud til at være klar. Derfor er de som næsten altid en “dark horse” i slutspillet, hvis de kan sikre sig en af de to sidste pladser.

9 vs 10 i East: Chicago Bulls vs Atlanta Hawks

Hverken Chicago Bulls eller Atlanta Hawks har haft nogen strålende sæson. I år er derfor også et klassisk eksempel på en af de potentielle problemer ved Play-In turneringen. Der hersker nemlig ikke den store tvivl om, at det nok er 76ers og Heat, der fortjener de to slutspilspladser.

Men det er nu ikke længere sådan, NBA er skruet sammen, og hvis et af disse to hold rammer dagen, kan de sagtens overraske i en enkelt kamp.

Chicago Bulls er uden den langtidsskadede Zach Lavine, og de skal derfor bruge et par store kampe fra blandt andet DeMar DeRozan.

I den anden ende venter Hawks’ Trae Young, der netop er kommet tilbage fra en skade. I de tre sidste grundspilskampe har han dog ikke set imponerende ud, og det bliver afgørende, om han kan genfinde sit niveau.

Det vil også være en mulighed for Dejounte Murray for at vise sit værd som en potentiel NBA-profil.

Det er svært at se, hvordan et af disse hold skal kunne vinde over Philadelphia 76ers eller Miami Heat. Men i en enkel kamp kan alt ske, og det vil blive spændende at se, om et af disse hold kan snige sig med ind i slutspillet.

7 vs 8 i West: New Orleans Pelicans vs Los Angeles Lakers

Det vil højst sandsynligt være Los Angeles Lakers, der kommer til New Orleans med den største selvtillid frem til kampen. I sæsonens sidste kamp vandt netop Lakers nemlig mod Pelicans.

Pelicans har ellers haft en glimrende sæson med 49 sejre, hvilket har været anført af Zion Williamson, CJ McCollum og Brandon Ingram, som alle har scoret over 20 point per kamp.

For tredje år i træk skal de nu ud i Play-In turneringen, hvor de stadig jagter for alvor at få slutspilssucces.

Men det bliver ikke nemt, fordi de skal op imod et rutineret hold i Lakers. Anført af Lebron James og Anthony Davis er de bestemt heller ikke et mandskab, man tør afskrive fra noget som helst.

De har desuden allerede i år vist kvalitet i knockout-kampe, da de tidligere på sæsonen vandt In-Season turneringen. Nu skal 39-årige Lebron James igen, igen forsøge at bringe sit hold videre til slutspillet.

9 vs 10 i West: Sacramento Kings vs Golden State Warriors

I modsætning til East, så har både 9.- og 10.-pladsen i West tilsyneladende massere at byde på.

Sacramento Kings er ved at ramme deres prime-år med den kerne af spillere, de har fået samlet. De’Aaron Fox og Domantas Sabonis er nået alderen, hvor man for alvor kan tillade sig at have forventninger. De skal derfor nu bevise, om de er gode nok til at lede et hold til succes, eller om de fortsat er et niveau under.

Det bliver dog ikke nemt, da de skal op imod et hold, som efterhånden har prøvet det hele. Golden State Warriors’ storhedstid er nok efterhånden ved at være fortid, men de samme spillere, der har vundet mesterskab efter mesterskab er stadigvæk samlet.

Stephen Curry er naturligvis holdets stjerne. Ved siden af ham finder man stadig Klay Thompson og Draymond Green. Hvis de ender med at vinde, er der derfor også en sandsynlighed for, at denne trio endnu en gang skal op imod Lebron James i et afgørende opgør.

Dato og tid

New Orleans Pelicans vs Los Angeles Lakers: Natten til onsdag den 17. april – kl. 1:30

Sacramento Kings vs Golden State Warriors: Natten til onsdag den 17. april – kl. 4:00

Philadelphia 76ers vs Miami Heat: Natten til torsdag den 18. april – kl. 1:00

Chicago Bulls vs Atlanta Hawks: Natten til torsdag den 18. april – kl. 3:30

Kampe mellem taberen af 7/8 og vinder af 9/10: Begge kampe spilles natten til lørdag den 20. april

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

Internationalt

Team USA nærmer sig et drabeligt mandskab til OL 2024, hvor blandt andet Lebron James, Stephen Curry, Kevin Durant og Joel Embiid vil være...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Klumme: Bronny James, der er søn af Lebron James, har meldt sig til NBA-draften 2024, efter han er kommet sig fra et hjertestop. Men...

NBA

Bænkspilleren Malachi Flynn blev varm og scorede 50 point for Detroit Pistons i deres nederlag til Atlanta Hawks, 121-113.

Basketligaen

Efter et fravær på 27 kampe forventer superstjernen Joel Embiid nu at vende tilbage lige i tide til et slutspils-run.

NBA

Houston Rockets bliver ved med at vinde, og forlænger sejrsstimen til otte med storsejren over Utah Jazz.

NBA

NBA har denne sæson sat nye krav for at vinde ligaens sæsonpriser, og flere spillere kan derfor se frem til tab af både prestige...