fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Nedturen forsætter: Rabbits taber i kaninhulen til Cimbria

For fjerde kamp i streg taber Svendborg Rabbits en kamp i Basketligaen. Onsdag aften i Svendborg var det Randers Cimbria, der løb med sejren. Kampen sluttede 76-83 til gæsterne.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Efter nederlaget i pokalfinalen i lørdags, skulle Randers Cimbria igen snøre basketballstøvlerne. Onsdag aften var de taget sydpå, hvor de vilde kaniner fra Svendborg ventede.

Det er kun blevet til syv sejre for Svendborg på deres hjemmebane i denne sæson. Hvis der skulle pyntes lidt på den statistik, så skulle ligaens nummer et fra Randers Cimbria besejres.

Det blev dog heller ikke i dag, at Svendborg fik den ottende hjemmebanesejr. Kaninerne fra sydfyn tabte 76-83 til ligaens førerhold fra Randers.

Udeholdet kom bedst fra start

Første periode startede stille og roligt. Begge hold skulle lige spilles varme, inden der blev sat for alvor gang i kampen. Det var gæsterne fra Kronjylland, som fik den bedste start. De trak rigtig hurtig fem holdfejl på Svendborg, som måtte spille næsten syv minutter med fem holdfejl.

Holdfejlene var tydelig i resten af perioden. Svendborg kunne ikke dække nær så aggressivt op, som de havde gjort tidligere i kampen. Det betød, at Randers Cimbria stak en smule af i takt med, at perioden nærmede sig sin slutning. Perioden sluttede 17-26 til udeholdet fra Randers.

Hoffman tjekker ind

Randers Cimbria forsatte deres gode spil fra første periode i kampens anden periode. De brugte tiden, der skulle til for at finde det rigtige skud, før de sendte det afsted. Knapt fire minutter inde perioden kom den nyeste kanin på banen første gang. Jacob Hoffman kom ind for første gang, og hans første rigtige aktion i kampen blev en turnover, da han kom til at spille bolden til en Randers-spiller efter et minut på banen.

I perioden forsøgte Randers at stikke af, men Svendborg holdte godt fast i gæsterne, så de ikke kom for langt foran. Med et ekstremt flot run til sidst i kampen, lykkedes det Svendborg at hente Randers. Anden periode sluttede 44-46, så der var lagt op til kamp i kampens to sidste perioder.

Stærkt holdspil

I kampen tredje periode fik Randers Cimbria igen slået hullet ned til Svendborg Rabbits. En af nøglerne til det gode Randers-spil var deres holdspil. De spillede for hinanden. Det kunne tydeligt ses på pointtavlen. De kom længere og længere foran.

Svendborg Rabbits havde ikke det samme holdspil. De satsede mere på individuelle præstationer, men det lykkedes ikke så godt for hjemmeholdet.

Med 45 sekunder tilbage af tredje periode skete det. Jacob Hoffman scorede sine første point som Rabbits-spiller. Han sendte bolden afsted fra hjørnet og ramte et trepointsskud.

Selvom Hoffman ramte den, var Svendborg stadig meget bagud. Stillingen var 57-74, inden kampens sidste periode.

Fejl fra første fløjt

Der skulle ikke gå længe af fjerde periode, før vi fik den første fejl. Helt præcist var det en teknisk fejl, som blev uddelt til Svendborgs træner Mads Andersen. Han var utilfreds med et kald imod Rabbits, hvilket udløste en teknisk fejl til ham.

Det lækre holdspil forsætter i sidste periode, da Brandon Norfleet sender en Alley-oop afsted til Mikel Beyers, der griber den og hamre den i kurven.

Sidste periode var præget af en del fejl, som i sidste ende virkede godt for Svendborg. De fik indhentet en del på Randers, som i perioden ikke havde travlt med at få bolden op af banen, når de var i boldbesiddelse.

Med små tre minutter igen virkede det som om kampen næsten var helt åben igen. Svendborg var kun bagud med ti point, og havde momentum. Det betød, at Jimmy Moore på Randers-bænken måtte tage en time-out, så han kunne få styr på hans spillere igen.

Efter den time-out kom Svendborg klar og agressive ud. Kaninerne dækkede hårdt op, og det gav pote. De fik stoppet nogle Randers-offensiver, så de kunne begynde at dufte en lige kamp igen. Men det lykkedes ikke helt for hjemmeholdet. For med to gode defensive aktioner af Josh Fortune og Viktor Lorenzen, blev kampen lukket. Gæsterne vandt onsdagens kamp med 76-83.

Dobbelt topscorer

Der var hele to spillere, der sluttede sammen på toppen. Både Josh Fortune fra Randers og Jermaine Marrov sluttede kampen med 24 point. En anden, som spillede en nævneværdig kamp var Kentwan Smith. Den rutinerede forward sluttede kampen med 20 point og 12 rebounds.

Næste runde

I næste runde af Basketligaen skal både Randers og Svendborg i aktion mandag den 3. april. Svendborg Rabbits skal en tur over Lillebæltsbroen, hvor de skal forsøge at slå Horsens IC.

Randers Cimbria skal møde Bakken Bears, som de i lørdags tabte til i dette års pokalfinale. Du kan læse mere om pokalfinalen her.

Randers Cimbria mod Bakken Bears starter klokken 18:30 i Arena Randers.

Horsens IC mod Svendborg Rabbits starter klokken 19:15 i Forum Horsens.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Randers Cimbria har forlænget med de to lokale talenter Oliver Barker og Mads Gravesen.

Basketligaen

Randers Cimbria har meldt ud, at Mads Bro fortsætter endnu en sæson i klubben.

Basketligaen

Svendborg Rabbits har belønnet det danske talent William Jelle med en kontrakt for næste sæson. Jelle fik sin debut i Basketligaen i sidste sæson.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks har en ny spiller på plads. Værløse har torsdag præsenteret islandske Þorgrímur Starri Halldórsson på sin Facebookside. Þorgrímur Starri Halldórsson er...

Basketligaen

Svendborg Rabbits mister en af sidste sæson stjernespillere i form af hollandske Dylan Van Eyck, der skifter til spanske Odilo FC Cartagena CB.

Basketligaen

Tomas Bjarkason har forlænget sin aftale med BK Amager, så den nu løber endnu en sæson.

Basketligaen

Oscar Quackenbush og BK Amager fortsætter samarbejdet. Dermed går Quackenbush ind til sin sjette sæson i Basketligaen som Amager-spiller.

Basketligaen

Bears Academy holder på 19-årige William Bloch, der i den kommende sæson kan se frem til en større rolle på holdet.