fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Milwaukee Bucks

Milwaukee Bucks afskediger Budenholzer

Torsdag aften valgte Milwaukee Bucks at fyre deres cheftræner Mike Budenholzer. Budenholzer stod i spidsen for Bucks i fem sæsoner, hvor holdet var det mest vindende og vandt et mesterskab i 2021.

Foto: Jeramaey Jennene

Efter deres nederlag til Miami Heat i første runde af slutspillet, har Milwaukee Bucks-organisationen valgt at fyre cheftræner Mike Budenholzer. Det breakede Adrian Wojnarowski fra ESPN på Twitter, og senere hen offentlige gjorde klubben det selv på dens egne Twitter.

Mange fans mente, at det var uundgåeligt efter nederlaget til Miami Heat, en serie som Bucks uden tvivl var favoritter til og skulle have vundet. Trods en skade til Giannis og dårlige præstationer fra Jrue Holiday er Budenholzer blevet gjort til syndebuk for nederlag, da han ingen modsvar havde til Erik Spoelstra, der simplethen var ham overlegen på alle fronter.

Budenholzers tid hos Bucks

Coach Bud blev ansat som cheftræner hos Bucks i 2018, efter at klubben fyrede Jason Kidd.

Hans første sæson i klubben overgik alle forventninger. Bucks vandt 60 kampe og sluttede på førtepladsen i Eastern Conference, Giannis vandt hans første MVP, og Budenholzer vandt Coach of the Year for anden gang i karrieren. De skulle også komme hele vejen til conference finals inden de tabte til de eventuelle mestre Toronto Raptors. Det var store fremskridt i forhold til de forrige sæsoner, hvor de aldrig var nået længere end første runde.

Sæsonen efter forsatte Bucks hvor de slap. Igen endte de på førstepladsen i Eastern Conference, Giannis vandt hans anden MVP og hans første Defensive Player of the Year. Dette var sæsonen, hvor de endelig skulle gå hele vejen og forventningerne var tårnhøje inden slutspillet. Forventningerne blev dog langt fra indfriet, da de i anden runde tabte 4-1 til Miami Heat, der gik hele vejen til finalen og tabte til Lakers.

Inden sæsonen 20/21 trådede Bucks Eric Bledsoe væk og fik Jrue Holiday i bytte. Et perfekt tredjevalg ved siden af Khris Middelton og Giannis, og igen var forventningerne tårnhøje. Bucks endte på tredjepladsen i Eastern Conference med en record på 46-26.

Modstanderen i første runde var igen Miami Heat, men denne gang sweepede Bucks Heat uden problemer og gik videre til anden runde. Der mødte de ‘superteam Nets’, der var meget plaget af skader. Serien gik i syv og blev afgjort af Kevin Durants skospids der lige præcis rørte trepointslinjen og Bucks vandt serien. I Conference finals manglede de Giannis i fire kampe, men alligevel slog de Hawks 4-2.

For første gang i præcis 50 år af havde Milwaukee Bucks chancen for at vinde et mesterskab, da de skulle møde Phoenix Suns i finalen. De tabte seriens to første kampe, men kom stærkt igen og endte med at vinde serien og mesterskabet i seks kampe, bag nogle fremragende præstationer af især Giannis Antetokounmpo. Mike Budenholzer havde ledt holdet til dets blot andet mesterskab i historien i sin tredje sæson.

I sæsonen 21/22, Buds fjerde sæson, sluttede Bucks på tredjepladsen i øst med en record på 51-31. Forventningen var igen, at de skulle kæmpe med om mesterskabet. I Første runde slog de et svagt Bulls-hold 4-1 og skulle møde Boston Celtics i anden runde. Uden Khris Middelton kæmpede Bucks og tog en 3-2 føring i serien. De kunne dog ikke følge med Celtics i kamp seks og syv og endte med at tabe serien i kamp syv. Celtics endte i finalen, hvor de tabte 4-2 til Golden State Warriors.

Denne sæson har været Budenholzer femte sæson i spidsen for Bucks. De fik den bedste start på en sæson i klubbens historie, da de vandt de første ni kampe i streg. Det lignede, at Bud og Bucks havde lært af deres fejl fra tidligere sæsoner og justeret i deres forsvar. Selv uden Middelton i størstedelen af sæson blæste de igennem og sluttede for tredje gang på fem sæsoner som etter i øst.

Bucks gik ind i storspillet som storfavoritter, men måtte lide et af de mest overraskende og pinlige nederlag i NBA’s historie i første runde. Selvom Giannis var skadet det meste af serien var det ikke en undskyldning for Bucks. Nederlaget blev det sidste strå i beslutningen om at fyre Coach Bud.

Siden han blev cheftræner har Bucks haft en record på 263-119, den bedste i ligaen i den periode. De har været med i slutspillet alle fem sæsoner og vundet et mesterskab. Hans tid i klubben har været den bedste periode siden Kareem Abdul-Jabbar spillede for holdet og vandt mesterskabet i 1971.

Fremtidsudsigter

Nu går Bucks en offseason I møde med nogle store beslutninger der skal tages.

Først og fremmest skal de finde en ny cheftræner. Rygterne lyder på, at en stærk kandidat er mesterskabstræneren Nick Nurse, som netop er blevet fyret af Toronto Raptors. En anden stærk kandidat er assistenttræner Charles Lee, som i forvejen kender spillerne og kan fortsætte nogle af de nuværende taktikker og måske lave nogle nødvendige justeringer.

Andre kandidater er Frank Vogel, der vandt et mesterskab med Lakers i 2020 og Mike D’Antoni.

Derudover har Khris Middelton en spiller-option til næste sæson, hvilket vil sige han selv vælger, om han vil spille næste sæson under samme kontrakt eller blive fri agent. Skal Bucks håbe, at han spiller videre under samme kontrakt, at han siger nej til optionen og skriver under på en forlængelse, eller skal de forsøge at bytte ham væk?

DPOY-kandidat Brook Lopez’ kontrakt udløber også her til sommer. Skal de forlænge med den 34-årige center eller lade ham gå som fri agent?

Det er nogle vigtige beslutninger, og det bliver spændende at følge klubben i løbet af denne offseason.

Skrevet af

Jeg er 22 år gammel og er bosat i Holstebro. Jeg elsker NBA og har fulgt med siden 2016.

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

Milwaukee Bucks

Mon ikke Doc Rivers har haft noget med det at gøre? Om ikke andet er Patrick Beverley blevet sendt fra Rivers' gamle arbejdsgiver, Philadelphia...

Milwaukee Bucks

Milwaukee Bucks har på under 24 timer valgt en ny cheftræner. Valget endte på mesterskabsstræneren Doc Rivers.

NBA

Milwaukee Bucks fyrer cheftræner, Adrian Griffin, efter blot lidt over en halv sæson i jobbet. Doc Rivers skulle angiveligt være favorit til at overtage.