Magtdemonstration af Maria Jespersen sikrer dansk sejr i EM-kvalifikationskamp

Søndag eftermiddag hentede Danmark en vigtig sejr i EM-Kvalifikationen mod Rumænien.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Søndag eftermiddag hentede det danske Damelandshold en imponerende 91-74 sejr i EM-kvalifikationen mod Rumænien.

Danmark tabte ellers til netop Rumænien i de to holds første kvalifikationsopgør tilbage i november måned med en slutstilling på 55-70. Derfor var Danmark presset til sejr i dagens opgør for at holde liv i drømmen om en EM-billet.

Forrygende anden halvleg

Det danske landshold forsøgte tidligt i kampen at sætte Maria Jespersen i scene omkring rumænernes kurv, hvilket flere gange sendte den aggresive forward på straffekastlinjen. Det holdte midlertidigt Danmark inde i kampen, men i egen forsvarsende, havde de danske kvinder problemer med at stoppe en veloplagt Annemarie Gödri-Parau, der før kampen var blevet udpeget som en af de rumænske profiler af landstræner Jesper Krone.

Gödri-Parau havde halvvejs igennem første quarter scoret på straffekast, layup og bag 3-pointslinjen, og var på mange måder svær at tøjle for det danske landshold.

I anden quarter begyndte det, at se mørkt ud for danskerne, da det rumænske landshold får opbygget et 15-pointsforspring, blandt andet som følge af 7 missede 3-pointsforsøg i træk fra Danmark, inden Alberte Rimdal med cirka 3,5 minut tilbage af første halvleg scorede fra distancen og reducerede til stillingen 28-40 til Rumænien. Herfefter sendte både Maria Jespersen, Alberte Rimdal og Gritt Ryder dog bolden i nettet og reducerede yderligere til pausestillingen 37-44.

Fra anden halvlegs start, strammede danskerne grebet om rumænerne rent defensivt, og tillod dem blot to scoringer i første halvdel af tredje quarter, mens Danmark selv pressede på offensivt, anført af en sprudlende Maria Jespersen, der viste prøver på hendes alsidige scoringsevner, og efter en 3-pointsscoring fra Jespersen blot 5 minutter inde i tredje quarter, havde de danske damer nu, hentet Rumæniens 15-points forspring og taget føringen i egne hænder.

Danskerne slap ikke føringen resten af kampen og efter en velspillet 4. quarter kunne anfører, Gritt Ryder, med et køligt layup med 7 sekunder tilbage cementere den første danske EM-kvalifikationssejr i 15 år. Kampen endte 91-74 i danskernes favør.

Flot holdpræstation førte til individuelle præstationer i verdensklasse

Det danske landshold viste kampen igennem god indbyrdes forståelse, og var med til at gøre hinanden bedre. Særligt var de danske spillere dygtige til at finde Maria Jespersen, der sluttede som kampens topscorer med 35 point, mens Gritt Ryder havde kampens højeste effeciency rating på 27, og var tæt på en triple-double med statistikerne 15 point, 9 assists og 8 rebounds.

Derudover viste skarpskytterne Anna Seilund og Alberte Rimdal sig aldeles vigtige bag 3-pointslinjen, hvor de scorede på henholdsvis 40 og 66 procent af deres skud, og var vigtige i forhold til at skabe plads under kurven til Emilie Hesseldal, Maria Jespersen og Gritt Ryder.

Skal være modige og spille med optimisme

“Vi skal igen være modige og spille med optimisme. Både som vi gjorde i første halvleg mod Tjekkiet og som til sidst i kampen, samt i store dele af kampen hjemme mod Italien. Når vi formår at få sat flere gode perioder sammen, og har et højere bund niveau, så tror jeg på at vi for alvor begynder at spille med om sejrene. Men det kræver at vi alle hæver niveauet et skridt op. Vi skal prøve at holde tempoet højt samtidig med at vi formår at træffe gode beslutninger og straffe forsvarets fejl”, udtalte landstræner Jesper Krone før dagens kamp, hvor vi må sige, at det lykkedes for det danske landshold at få sat flere gode perioder sammen og straffe forsvarets fejl.

Med sejren holder Danmark stadig liv i drømmen om en EM-billet, hvor det kun er gruppevinderne samt de fem bedste to’ere fra de ni grupper, der kommer med til EM slutrunden i 2021.

Den aktuelle stilling i Gruppe D

 

Se andre spændende artikler