Iffe Lundberg og CSKA Moskva én sejr fra VTB-mesterskabet

Mandag sejrede CSKA Moskva på udebane mod Unics Kazan i VTB United League, og de russiske giganter er nu blot én sejr fra at ´sweepe´ Kazan og tage mesterskabet i VTB-ligaen.
Foto: M.Serbin, cskabasket.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Det begynder for alvor at lugte af guldmedaljer til danske Iffe Lundberg og CSKA Moskva i VTB United League.

Torsdag vandt det russiske storhold ganske komfortabelt på udebane mod finalemodstanderen Unics Kazan med cifrene 57-76. Med sejren bragte hovedstadsholdet sig foran med 2-0 i finalserien i VTB United League.

Dermed er Iffe Lundberg snublende tæt på mesterskabet i sin første sæson i VTB United League. Kan Lundberg og CSKA færdiggøre arbejdet og tage VTB-titlen er CSKA-profilen desuden den første dansker nogensinde til at vinde den stærke VTB-liga.

I aftenens kamp blev det til 8 point, 2 rebounds og 3 assists for danskeren. I finaleseriens første opgør leverede han 16 point, 5 rebounds og 2 steals.

Den overbevisende sejr i kamp to kom i hus efter en helstøbt indsats, hvor CSKA-mandskabet i store af kampen var i fuld kontrol.CSKA Moskva bragte sig, da der var spillet knap fire minutter, i front for første gang i kampen, og derfra gik det kun en vej for cheftræner Dimitris Itoudis tropper, der allerede ved pausetid havde fået etableret et fornuftigt forspring på 17 point.

Holdet fra Moskva fik dog ikke nær så meget til at lykkes i anden halvleg som i første, men føringen var aldrig tæt på at blive sat over styr. Kampens topscorer var Lundbergs holdkammerat Tornike Shengelia med 18 point.

Næste kamp i finaleserien mellem Unics Kazan og CSKA Moskva spilles på torsdag, og finalens tredje opgør spilles på CSKAs hjemmebane. Kampen skydes i gang kl. 18 dansk tid.

Her er der highlights fra dagens finale:

 

Se andre spændende artikler