fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC nedlagde de unge bjørne

Juleferien banker på i Basketligaen, men Horsens IC og Bears Academy skulle lige mødes, inden holdene kunne få en velfortjent pause. Det blev Horsens IC, som løb med sejren. Kampen sluttede 80-63 til de gulklædte.

Foto: MJ Horsens

Horsens IC, med Aladdin Barakeh tilbage i spillertrøjen, tog onsdag imod Bears Academy. Inden aftenens kamp lå Horsens IC nummer tre i ligaen, men kun med elleve spillede kampe, hvilket er to og tre kampe mindre end Randers Cimbria og Team FOG Næstved, som lige nu ligger foran Horsens. Bears Academy har haft en rigtig god første del af sæsonen, og ligger nummer seks, inden deres sidste kamp, før den korte julepause venter spillerene i Basketligaen.

Efter en stående klapsalve til Aladdin Barakeh, da han løb på banen for første gang siden 2019, og en lidt rodet kamp, kunne Horsens IC trække sig sejrrigt ud af kampen. De vinder 80-63 over Bears Academy.

Gul dominans

I kampens første periode stod der HIC på det meste af spillet. De gulklædte hjemmebane-drenge var på toppen, og det meste, som blev sendt af sted, gik i. Den dominerende Horsens start kunne man tydeligt fornemme på banen. De spillede med et stort overskud, som også blev vist, da Lykes og Carlino blev sendt afsted.

Chris Lykes modtager bolden på egen banehalvdel, hvorefter han sætter afsted sammen med Leonardo Carlino, som var sulten efter et Alley-oop dunk, så det fik han. Lykes kaster Molten-bolden op til Carlino, som i lufter griber den og leverer første periodes helt store highlight.

Selvom Horsens havde været gode i første periode, så lykkedes det de unge bjørne at lave et lille run til sidst i perioden, så de fik pyntet lidt på resultatet, inden første periode sluttede.

Til lyden af Mariah Carey helt store julehit, All I Want For Christmas Is You, kunne holdene finde deres bænke til en kort pause i mellem første og anden periode. Stillingen efter kampens første ti minutter var 19-12 til Lykes og resten af Horsens-mandskabet.

Turnover-perioden

Anden periode stod i Turnoverens tegn. Begge hold leverede en masse turnovers til statistikkerne. Men på trods af de mange mistede bolde, var det stadig HIC, som var bedst på banen. Bears kunne ikke finde de rigtige afslutninger, og når de så fik sendt bolden afsted, virkede det meget forhastet.

Specielt Leonardo Carlino havde tur i den i anden periode. Ham kunne Academy-spillerne ikke håndtere. Han scorede, hvor fra det passede ham, og når det passede ham.

Til sidst i perioden gentog Bears succesen fra første periode, hvor de lavede et lille comeback, igen i slutningen af anden periode. To vigtige trepointsskud gjorde, at Academy igen åndede Horsens i nakken. Anden periode sluttede 41-35 til HIC.

Kluddermor

Første del af kampens trejde periode mindede mere om kluddermor, end det mindede om Basketliga-basket. Begge hold afleverede bolden til hinanden på skift. Igen blev der også lavet en masse turnovers, så det ligende længe bare en kopi af kampens anden periode.

I takt med tredje periode blev nogle få minutter ældre, lykkedes det Horsens at stikke af. Godt ført an af Chris Lykes, kunne Bears Academy kun kigge på imens Horsens udbyggede deres føring. Med cifrene 66-47 til Horsens gik begge hold ud til diverse træner og fik nye instruktioner, inden kampens sidste periode.

Tidlig juleferie

I fjerde periode ligende det mest, at begge hold var gået tidligt på juleferie. Spillet på banen var ikke kønt, og der var ikke rigtig noget, som fungerede for nogle af holdene. Men der var et lyspunkt i kampens sidste periode. Skudene fra distancen regnede i fra begge hold. Havde det ikke været for de trepointsscoringer, så havde der ikke været scoret ret mange point i kampens sidste ti minutter. Kampen sluttede 80-63 til forhåndsfavoritterne fra Horsens IC.

Horsens likes Chris Lykes

Ikke overraskende blev Chris Lykes igen kampens topscorer. Han scorede 27 point på de 32 minutter han befandt sig på banen. For Bears Academy var det Gustav Rønneholt Johansen, som toppede deres topscorer-liste. Han sluttede med 14 point.

Næste gang holdene skal i aktion igen, er den 27. og 30. december. Den 27. december skal Horsens IC møde de forsvarende mestre fra Bakken Bears.

Academy for en svær udfordring, når Næstved kommer på besøg den 30. december. Næstved har været gode, men Bears Academy er et af de få hold, som har slået Næstved i år. Så der er lagt op til en spændende kamp.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

BK Amagers Andrew Sims var flyvende med 28 point, men en stor fjerde periode sikrede BC Copenhagen en smal sejr på 88-83.

Basketligaen

19-årige Jack Sørensen leverede en ny career high i Basketligaen, da han med 21 point hjalp Holbæk-Stenhus til en sejr på 78-74 mod BMS...

Basketligaen

Op mod 2,500 var til basketball, da Randers Cimbria i sidste uge slog dørene op til kampen mod Bakken Bears, og den nye tilskuerrekord...

Basketligaen

Horsens IC har længe været flyvende i denne sæson, og den flotte stime forlængede de, da de bankede Randers Cimbria på udebane. De gule...

Bakken Bears

Klasseforskellen var igen for stor, da Bakken Bears mandag udspillede Svendborg Rabbits med 100-70.

Bakken Bears

Bakken Bears´ 17-årige stjerneskud Frederik Drejer Erichsen kom godt fra land til ungdomsturneringen Adidas Next Generation Tournament i Dubai, da han med 11 point...

Bakken Bears

Værløse Blue Hawks viste lovende takter i kampens første 25 minutter, da de torsdag mødte Bakken Bears, men måtte sande, at aarhusianerne var en...

Basketligaen

Randers Cimbria var lige ved at smide sejren på gulvet mod Svendborg Rabbits, men sluttede kampen godt af og sejrede med 83-91 på udebane....