fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Horsens IC holder jul på andenpladsen

Det var top mod bund, da Horsens IC hjemme tog imod Værløse BBK. En kamp hvor Værløse havde snert af julemagi, men hvor Horsens endte med at være for stor en mundfuld. De gule sikrede sig sejren med scoren: 85-65.

Basketligaens sidste kamp inden jul blev lørdag eftermiddag spillet i Horsens, hvor hjemmeholdet Horsens IC tog imod Værløse. Gæsterne var ikke spået mange chancer, og hjemmeholdet vandt også i sikker stil med 85-65.

Allerede fra start kunne man se, at Horsens ville eksperimentere i opgøret mod Værløse. Arnel Dedic valgte at ryste posen og lade den unge Bakir Serdarevic starte inde.

Ligesom temperaturen i hallen virkede Horsens fra start en smule kolde, mens Værløse virkede angrebsivrige og aggressive. Værløse udnyttede de gules fejl til tidligt at tage føringen. Richard Cranberry voldte Horsens-forsvaret en del problemer, og Cheick Sane blev sammen med Frederik Rungby skiftet ind halvvejs i første periode.

Det var et par indskiftninger, der fik værterne til at tage mere fat defensivt, og samtidig begyndte de at ramme deres skud. Det resulterede prompte i en time-out fra Susie Heede-Andersen, men Horsens var skarpe og vandt første periode med 29-25.

Anden periode bød på stærkt spil fra begge mandskaber. Det stærke spil betød også at der ikke var nogen af holdene der trak fra. I løbet af perioden var der også flere stærke dunks. Brandon Tab virkede især indstillet på at spillet skulle foregå i højere luft lag.

Begge mandskaber havde et overskud af selvtillid og valgte til tider mere flashy løsninger de endte dog oftest i turnover. Horsens holdt fast i deres føring og var ved pausen foran 46-41.

Horsens brugte bredden

Horsens rystede også posen fra tredje periodes start. Her hed de fem startere: Oscar Jørgensen, Aladin Barakeh, Frederik Rungby, Stefan Sarvic og Lasse Elbæk. De mange eksperimenter og den store rotation medførte også at de gule, på trods af et mere klart spilovertag, stadig ikke rigtig trak fra.

Som perioden skred frem begyndte Horsens imidlertid at øge deres forspring, blandt andet ved at presse Værløse til flere turnovers som på kontraangreb resulterede i lette point. Værløse ville dog ikke lade Horsens slippe helt væk og fik indhentet noget af forspringet, så der ved periodens afslutning stod 61-54 til hjemmeholdet.

HIC var i starten af fjerde periode meget utilfredse med dommerindsatsen, og det var noget, der skulle bringe Værløse tilbage i kampen, da brok fra spillere og træner endte med to tekniske fejl. Med lidt over seks minutter igen af sidste periode var stillingen 61-59 og intet var afgjort.

Muligheden for at blive indhentet virkede som vand på Horsensspillernes mølle. I stedet for bruge kræfter på dommernes til tider meget tavse fløjter, knoklede de sig til et 13-points forspring med fire et halv minut igen. Deres fokus gav pote og en sikker sejr på 85-65.

Topscorer i opgøret blev Værløses Richard Cranberry med 27 point efterfulgt af hjemmeholdets Brandon Tabb med 15 point. Granberry var samtidig en enkelt rebound fra en double-double.

 

 

Skrevet af

Skribent på Herre- og Dameligaen siden 2018. Basket opdraget i Horsens, men aktuelt bosat i Aarhus.

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Bakken Bears overtog lørdag førstepladsen i Basketligaen, da de besejrede ærkerivalerne Horsens IC med 83-66.

Basketligaen

Værløse Blue Hawks er inde i en flot periode, hvor de kan spille op mod de bedste. Det beviste de igen, da de besejrede...

Basketligaen

Horsens IC har længe været flyvende i denne sæson, og den flotte stime forlængede de, da de bankede Randers Cimbria på udebane. De gule...

Basketligaen

Horsens IC har stadig ikke tabt en kamp i Basketligaen i 2024. Torsdag blev Team FOG Næstved besejret med 90-87.

Basketligaen

Formstærke Horsens IC tog mandag endnu sejr, da de besejrede Svendborg Rabbits med 76-83. Med sejren rykker Horsens IC igen op på ligaens førsteplads.

Bakken Bears

Det lader til, at Horsens IC har fundet opskriften på sejr mod rivalerne Bakken Bears. Mandag besejrede HIC for anden gang i denne sæson...

Basketligaen

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr...

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen da Horsens IC tog en sikker sejr over Værløse i Søndersøhallen. Horsens IC tog sejren 78-99.