fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Holbæk-Stenhus tabte til Horsens IC i årets første opgør i Basketligaen

Horsens IC tog til sjælland og hentede 2024 første sejr med hjem til Horsens. De slog de unge Holbæk-spillere med 61-76.

Foto: Matthias Storgaard - Stuntdouble Media

Der var meget lidt spænding i kampen mellem Holbæk-Stenhus og Horsens IC, der var 2024 første opgør i Basketligaen. Gæsterne fra de jyske vandt kampen med 61-76.

HIC i kontrol

Kampen første periode blev en lidt kaotisk start. Den var i første del lidt scoringsfattig og præget af en del fejl til begge mandskaber. Stillingen efter fem minutter af perioden var 3-6 til Horsens IC, men hurtigt inde i periodens sidste fem minutter fik Horsens IC gang i scoringerne. Flot ført an af deres store profil, fik gæsterne slået et stort hul til hjemmeholdet.

Det var ikke fordi, at Holbæk-Stenhus ikke kom til nogle skudforsøg. De manglede bare lidt det sidste held, der nogle gange skal til i basketball. De fik dog pyntet en smule på stillingen lige inden perioden sluttede, da August Heming ramte et skud fra distancen. Stillingen efter første periode var 8-20 til Horsens IC.

Holbæk-Stenhus kom bedre med

Hjemmeholdet kom meget bedre ud i anden periode. De fik lavet nogle hurtige scoringer, som betød, at de fik hentet en smule ind på den store HIC-føring. Men ret hurtigt i perioden bliver spillet for begge holdene lidt mere rodet, hvilket var mest til Horsens ICs fordel. Gæsternes mange profiler udbygger deres føring mere og mere i takt med perioden lakkede mod enden.

Holbæk-Stenhus kæmpede alt, hvad de havde lært i perioden, men Horsens kom meget foran inden pausen. Stillingen inden tredje periode var 27-43 til HIC.

Gæster i cruise control

I kampens to sidste perioder spillede holdene næsten helt lige op med hinanden. Horsens IC var kommet så meget foran, at de godt kunne tillade sig at skrue ned for deres tempo. Det betød, at Holbæk-Stenhus kunne følge bedre med gæsterne. Men selvom hjemmeholdet kom bedre med og rent faktisk fik hentet ind, så var det ikke nok til at tippe sejren til deres side. Horsens IC to første periode endte med at vinde dem kampen.

Da holdene havde spillet de fire periode, kunne de kigge på pointtavlen og se, at stillingen var 61-76 til Horsens IC.

HIC-profil løb med topscorertitlen

Der var ikke rigtig kamp om titlen som kampens topscorer. Det blev gæsternes Greg William Jr, som sluttede kampen med flest point. Han lavede 27 point, hvilket er ni point mere end den næste på listen, som var Gage Davis med 18 point.

For Holbæk-Stenhus var det Zeke Moore, der scorede flest point. Han sluttede kampen med 14 point.

Næste runde

Når Holbæk-Stenhus skal i aktion igen, skal de prøve kræfter med BK Amager, der var holdet, som Holbæk-Stenhus besejrede og sikrede deres første sejr i denne sæson. Denne gang skal kampen spilles i Holbæk Sportsby. Den bliver fløjtet i gang klokken 16:00 den 7. januar.

Dagen efter skal Horsens IC spille igen. De får besøg af BC Copenhagen i Forum Horsens. Den kamp skal spilles den 8. januar klokken 19:00.

 

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Basketligaen

Kampen om placeringerne i top seks er blevet afgjort. Det blev Værløse Blue Hawks, der sikrede den sidste plads. Det gjorde de efter sejren...

Basketligaen

Sidste runde af Svendborgs grundspil sluttede med en flot sejr over BK Amager. Kaninerne, som havde deres nye spiller med, vandt kampen med 94-123.

Basketligaen

Der var ingen slinger i valsen, da Værløse Blue Hawks trådte et skridt nemmere pladsen i Playoff A. De besejrede Holbæk-Stenhus med 99-80.

Basketligaen

Intet er afgjort endnu. Værløses flotte sejr over Randers har gjort, at både BC Copenhagen og Værløse kan tage pladsen i PLAYOFF A. Læs...

Basketligaen

To af landets basketballhold fra Københavns-området mødte hinanden lørdag eftermiddag. BC Copenhagen mødte BK Amager i kamp, hvor BC løb med sejren. Kampen sluttede...

Basketligaen

Bakken Bears havde Randers Cimbria i sækken i anden halvleg, da de to hold mødtes fredag, og særligt tredje periode var yderst begivenhedsrig med...

Basketligaen

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr...