fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Fan Analyse: Er J.R. Smith overvurderet?

J.R. Smith - Flickr - Basketball Schedule

– Af Morten Andreas Olsen

J.R. Smith snuppede i sidste måned prisen som 6th man of the year 2013. Om dette var fortjent ved jeg ikke lige, men hvis det var, så må det kun være i mangel af bedre. Smith snitter muligvis 17.9 points per kamp, men point og skudforsøg hænger tit sammen og han brugte 15.5 FGA hvor tre af hans point kom fra linjen. Han snittede en af de laveste TS% for hele hans karriere, nemlig 52%, hvilket ikke er videre imponerede (ligaens gennemsnit var 53,5%).

Han har været mildest talt ustabil gennem hele sæsonen. I 32 kampe ud af 79 kampe, skyder JR under 40% – ligeledes skyder han under 35% fra 3’eren i 43 kampe. Hvis man medregner playoffs, så skyder han under 40% i 9 ud af 11 og otte gange er han under 35% fra 3’eren.

Læs også: LeBron, Jeg er en Håbløs Romantiker

Han startede sæsonen elendigt og har været virkelig ustabilt i de første 4.5 måned af sæsonen. Dog sluttede han fantastisk af i de sidste 15 kampe hvor han snittede over 50% fra gulvet, hvilket er den eneste grund til han fik prisen. Hvis man kigger på de første fire måneder, så snitter han kun lige under 41% fra gulvet.

Hvis man vendte sæsonen om, så den foregik fra april til november, så er jeg stensikker på han ikke havde fået prisen – så havde en spiller som Jamal Crawford nok fået prisen, da han lidt havde en omvendt sæson af Smith.

Så ud fra dette, kan jeg kun sige at jeg ikke synes han har gjort sig fortjent til prisen – og hvis han har, så er det kun i mangel af bedre.

(Foto: Flickr – Basketball Schedule)

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...