fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

EuroLeague

EuroLeague: Gabriel Iffe Lundberg skal møde dansk-israelsk stortalent

Fredag aften er der EuroLeague-basketball med dobbelt op på spillere, der er vokset op i dansk basketball. Gabriel Iffe Lundberg skal møde den dansk-israelske Noam Yaacov, når LDLC ASVEL Villeurbanne møder Segefredo Virtus Bologna i EuroLeague.

Foto: Matteo Marchi - Virtus Segafredo Bologna og FIBA Basketball

Når holdene LDLC ASVEL Villeurbanne og Segefredo Virtus Bologna bliver nævnt, så tænker de fleste nok kun på den danske profil Gabriel Iffe Lundberg, men de færreste ved nok, at der spiller en hos LDLC ASVEL Villeurbanne, som er opvokset i Danmark, og har fået en store del af sin basketballopvækst i Virum, Hørshom og BMS Herlev.

Der er tale om den dansk-israelske Noam Yaacov, som fredag aften skal spille med sin franske klub, LDLC ASVEL Villeurbanne, når Iffe Lundberg og Segefredo Virtus Bologna skal spille mod det franske mandskab i femte runde af EuroLeague-turneringen. Det bliver første gang i EuroLeagues historie, at der er to spillere, som begge er opvokset i Danmark, som skal spille mod hinanden i den bedste europæiske liga.

Toppen møder bunden

De to mandskaber har fået en meget forskellig start på denne sæson i EuroLeague. Iffe Lundberg og Bologna har fået en rigtig flot start, hvor det er blevet til sejre over AS Monaco, ALBA Berlin og Crvena Zvezda. Det er dog også blevet til en enkelt nederlag til Zalgiris Kaunas, hvilket har givet dem nok point til at ligge nummer tre i EuroLeague.

LDLC ASVEL Villeurbanne har ikke haft den samme gode start. De har stadig deres første sejr til gode i denne sæson i EuroLeague. Det er blevet til nederlag i alle af de forgangene runder.

I første runde tabte Noam Yaacov og resten af Villeurbanne-mandskabet til Crvena Zvezda Belgrade.

I runden efter tabte de til et andet hold fra Beograd, men Partizan Belgrade. Derefter blev det til et snævert nederlag til Anadolu Efes Istanbul, og senest et nederlag til Fernerbahce.

Så det er Iffe og Segefredo Virtus Bologna, der tager rollen som favoritter til fredagens opgør.

En for fremtiden

Den unge, dansk-israelske guard spiller i snit 6 minutter og 43 sekunder per kamp, så han er ikke en af holdets største profiler endnu. Men den 19-årige spiller har vist, at han har, hvad der skal til for at blive en profil i europæisk basketball. Til sommerens U20 europamesterskaberne blev Noam Yaacov hædret med en plads på turnerings hold efter et flot mesterskab for Israels U20 landshold.

Du kan læse mere om Noam Yaacov her

Tip-off

Kampen mellem Villeurbanne og Bologna skal spilles i på Noam Yaacovs hjemmebane i Frankrig. Den bliver fløjtet igang klokken 20 fredag aften.

 

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

ASVEL

Dansk-israelske Noam Yaacov er igen blevet lånt ud af det franske EuroLeague-hold LDLC ASVEL - denne gang til Hapoel Tel Aviv.

EuroLeague

Iffe Lundberg har skrevet under på en toårig aftale med det serbiske EuroLeague-hold KK Partizan Mozzart Bet Belgrade.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

Internationalt

Dansk-Amerikanske Shavon Shields sikrer sit tredje mesterskab i træk for Milano.

Internationalt

Her er en status på de aktuelle finalestillinger og højdepunkter fra de førende ligaer i Tyrkiet, Italien, Grækenland, Frankrig og Spanien.

Armani Milano

Milano sikrede sig sejren i en intens og nervepirrende kamp 3 mod Virtus Bologna i går.

Armani Milano

Lørdag aften bragede Virtus Bologna og Olimpia Milano sammen i kamp 2 af finaleserien, som Bologna denne gang vandt med 72-64. Serien står nu...

Armani Milano

Shavon Shields og Olimpia Milano sikrede sig en vigtig sejr i finalen mod Virtus Bologna på udebane.