Det lærte vi af pre-season

Med den korteste off-season i NBA-historien har det været nogle hektiske måneder i verdens bedste basketliga. Den begrænsede mængde tid til at få rotationen på plads, nye spillere i truppen samt komme i form har gjort, at mange hold har spillet med de stærkeste spillere fra start. Det har bestemt ikke gjort denne pre-season mindre interessant, og her kommer fem bud på, hvad vi kan tage med fra optakten til den kommende sæson.
Brandon Ingram - Zion Williamson
CREDIT: Flickr.com - Erik Drost
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Det kan være svært at tolke på en pre-season, da det ofte er uklart hvor den enkelte spiller og det enkelte hold egentlig står. Der kan være mange turnovers, lidt mindre intensitet og dårlige skudprocenter, men der er alligevel nogle ting, som er værd at tage et kig på denne pre-season.

1. Nets-kemien på plads

Brooklyn Nets har spillet to kampe i pre-season. Først blev det til en fem-points sejr over Washington Wizards, og derefter kørte de Boston Celtics ud med en sejr på 89-113. Trods mange ubesvarede spørgsmål om form, holdkemi og rotation stod det klart fra første færd, at Nets kommer velforberedte og i god form – uden at tolke for meget. Durant og Irving har leveret fra starten, hvor også Prince, Dinwiddie, LeVert, Shamet og Luwawu-Cabarrot alle har været på ti points eller derover. De kan score points og løber godt for hinanden, hvor Celtics i seneste kamp også skød horrible procenter og brændte mange åbne skud. Nets ser fremragende ud i det offensive spil, men de sagtens skrue på defensiven, hvilket også bliver en nødvendighed i sæsonen. Nets skal nok komme i slutspillet, men hvor de placerer sig i den regulære sæson bliver spændende at se.

2. Mange øjne på LaMelo Ball

Efter første optræden i Charlotte Hornets-trøjen blev Balls skudstatistik latterliggjort på diverse medier, og det må heller ikke v

LaMelo Ball – Vytautas

ære nemt at komme ind i verdens bedste basketliga som søn af Lavar Ball. I første kamp gik han nul for fem. I kampen efter mod Raptors var skudprocenten så på 30, inden den mod Magic var på cirka 41 procent. I alle tre kampe har over halvdelen af skuddene fra Ball været bag treeren, og flere af dem har været langt ude fra. I fjerde og sidste kamp var han tilbage på horrible procenter, da han i nattens opgør tabte den direkte duel mod Cole Anthony og Orlando Magic. Han ramte ét ud af ti skud.

Vigtigt er dog, at LaMelo både assisterer, rebounder og skaber et naturligt flow for holdet. Han afleverer godt og har haft mange gode sekvenser, hvor han sågar har disket op med en kig-væk alley oop-aflevering. Favorit til Årets Rookie eller ej, så bliver det spændende at se, hvordan LaMelo Ball udfolder sig gennem den kommende sæson.

3. Ja Morant er sulten

Årets Rookie i sidste sæson har i de fire pre-season kampe været noget nær ustoppelig, og han har i disse kampe vist, at han allerede i sit sophomore-år er klar til at tage skridtet yderligere op som en franchise-spiller. Snitter plus 19,8 i plus/minus pr. kamp, 17,5 points, 9,8 assists, 4,8 rebounds og flotte 55,4 procent fra gulvet. Det har været en fantastisk start for den unge point guard, og der kommer til at være brug for utroligt spil fra Morant gennem hele sæsonen, hvis Memphis-holdet skal have retning mod slutspillet. Morant har samlet handsken op og er klar til at levere en kanon sæson.

4. Talen Horton-Tucker skinner igennem

Lakers spiller godt, og det er der intet nyt i. At en ung spiller gør det godt i pre-season overrasker nok også de færreste. Måden Horton-Tucker har spillet på i pre-season må dog siges at være ekstraordinær. Den unge amerikaner har indtil videre vist, at han kan levere på flere parametre; han både scorer, assisterer og rebounder. Han har en fremragende plus/minus for denne pre-season, selvom han har masser at kunne forbedre i forsvaret, hvilket Lakers kan få brug for på perimeteren denne sæson. Hvordan Horton-Tucker leverer i løbet af sæsonen, er endnu uvist, men med det han har vist indtil videre i sæsonen, burde han bestemt komme længere op i rotationen og få mere spilletid – også uden for garbage time.

5. Tændte rookies

Ja Morant
Ja Morant – Murray State Athletics

Som ofte får de forskellige rookies masser af spilletid i pre-season, og der er altid favoritter at holde øje med. Hverken Anthony Edwards (1) eller James Wiseman (2) har dog gjort sig særligt bemærkede denne pre-season. Flere har budt sig til, og for nu er følgende fem rookies værd at bide mærke i.

Immanuel Quickley (NYK): Bedste plus/minus blandt rookies og næstbedst i hele pre-season med plus 62 over fire kampe. Blev valgt som nummer 25 i dette års draft og er en fremragende forsvarsspiller, specielt på bolden. Quickley har både scoret points og assisteret samt nuppet nogle få rebounds. Han skal nok blive interessant at følge på et Knicks-hold, hvor Quickley vil have gode muligheder for at udvikle sig. Knicks har desuden den lovende Obi Toppin, som også er kommet fint fra start.

Patrick Williams (CHI): Taget som nummer fire i dette års draft. Blandt rookies har han næstflest minutter, delt flest points, flest scoringer og flest rebounds. Williams ligger desuden i toppen ved flere andre statistikker, og det er ret sandsynligt, at han kommer til at spille sin chance i den kommende sæson. Han viser allerede nu, at der er en grund til, han blev taget så højt i draften. Williams skal skære ned på sine turnovers, hvilket forhåbentlig bare er lidt rust i starten.

Malachi Flynn (TOR): Det bliver spændende at se, hvor meget spilletid han får i den kommende sæson, da han kommer bag Lowry og VanVleet. Han har leveret rigtig gode momenter i pre-season, specielt i Lowrys fravær mod Hornets tidligere på ugen. Flynn er god til lidt af det hele og har en flot plus/minus på gulvet. Raptors kan godt bruge en guard som ham, hvor der, udover Powell, mangler stabil produktion fra bænken. Hold et øje på ham.

Theo Maledon (OKC): Det er ikke lang tid siden, at den tidligere franske stjerneguard Tony Parker udtalte, at landsmand Theo Maledon burde have været et top ti valg i dette års draft. Maledon blev valgt som nummer 34, men han har allerede vist store kvaliteter. 31 points over to kampe og fine stats over h

Cole Anthony – North Carolina

ele linjen indikerer, at han kan lidt af det hele. Den 19-årige guard vil have gode muligheder for at udvikle sig i OKC ved siden af Gilgeous-Alexander, så han skal bare fortsætte med at klø på.

Cole Anthony (ORL): Overvurderet eller ej? Amerikaneren blev valgt som nummer 15 i draften af Orlando Magic og har med flot angrebsspil vist fine takter; points, gode procenter, lidt rebounds og assists. På banen har han haft ansvaret med bolden og har gode muligheder for at udvikle sig på guard-positionen i Orlando, da mulighederne efter Fultz ikke er de bedste for Magic.

Mange betragtninger og tanker om pre-season, og inden længe begynder vi at kunne få svar på de forskellige spørgsmål. Sæsonen skydes i gang natten til d. 23 december dansk tid.

 

Se andre spændende artikler