fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Chris Paul sender Phoenix i ekstase

Et energisk publikum og et Suns-hold med Chris Paul i spidsen sikrede sig kamp 1 i NBA-finalerne.

Foto: Kevin Dooley - Flickr

Giannis var tilbage på gulvet på trods af sin knæskade, der ikke desto mindre stadig virkede til at hæmme grækeren i kamp 1.

En kamp 1, der aldrig for alvor var spændende i anden halvleg, da Phoenix Suns satte sig tungt på den del af kampen. Suns vandt 118-105.

Der var to udslagsgivende faktorer, som var essentielle i sejren.

Chris Paul x DeAndre Ayton

Suns’ mest hyppigt brugte spil var, at Chris Paul drev bolden op ad banen, hvorefter Ayton satte en screening ude på gulvet for derefter at rulle mod kurven. Med andre ord en pick and roll på toppen.

Grunden til, at Monty Williams havde stort fokus på det spil, var, at Brook Lopez skulle udstilles for sin hurtighed eller mangel på samme i forsvaret. Det havde Suns stor succes med, da Paul enten kunne aflevere bolden til Ayton tæt ved ringen eller skyde sit lille mellemdistanceskud.

Det kastede totalt 54 point af sig mellem de to, der, sammen med Devin Booker, var drivkraften i Phoenix’ angreb. Stjernetrioen stod for 81 point kombineret.

Den succesfulde pick and roll  havde også en anden vigtig indflydelse på kampen.

Artiklen fortsætter under tweetet.

Lopez på bænken

Chris Pauls exceptionelle spil betød, at Brook Lopez ikke kunne være på banen, selvom han producerede fint i den offensive ende af banen.

Bucks-centeren spillede blot 22 minutter, da han simpelthen blev udstillet af The Point God i samarbejde med DeAndre Ayton.

Det blev dyrt for Bucks, der manglede den store center i modsatte ende af banen, hvor han både kan score med ryggen til kurven og fra distancen.

Der var inden serien lagt op til en stor center-duel mellem de to føromtalte, hvor bundrutinerede Lopez skulle udnytte Ayton manglende erfaring. Det blev mildest talt aldrig rigtig tilfældet.

De to centere har mange ligheder, men også mange forskelle. Begge er old school-centere, da flere og flere hold er gået væk fra den store og tunge center. Men de er også meget forskellige i deres måde at score bolden på.

Lopez er en noget tungere spiller, der kan score fra distancen og i posten. Ayton derimod vil hellere modtage bolden i et drive mod kurven for derfra at udnytte sin fysik tæt ved ringen.

Ayton og Suns vandt ikke blot kampen suverænt, men også duellen under kurven, hvilket centeren kan takke sin legendariske point guard for.

Kamp 2 spilles ligeledes i Phoenix. Det sker natten til fredag klokken 3:00.

https://www.youtube.com/watch?v=bNXzz9jJXIc

Jeg er NBA-redaktør her på siden og læser til dagligt til journalist på dmjx. Jeg følger NBA tæt, hvor min kærlighed bliver kastet ekstra meget efter New York Knicks.

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...