fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

NCAA: Sweet 16 – Del 1

Bo Madsen er Fullcourts nyeste NCAA-skribent, og han vil dække March Madness, samt Tweete live under udvalgte kampe. Find hans Twitter-handle i bunden af artiklen.

Så er March Madness for alvor i gang. 64 hold er blevet til 16 gennem de to første runder. Og hvilke to runder!

Alle hold bliver seedet inden turneringen. Fire hold bliver seedet 1, fire hold bliver seedet 2 osv. Hvis alle hold slår dem de bør, så burde vi stå i Final Four med de fire hold der var seedet 1. Men men men. Det havde ikke March Madness for ingenting: Gonzaga er ude, som det første 1-seed. Florida Gulf Coast er som det første 15-seed nogensinde videre til Sweet Sixteen. Med tilnavnet ”Dunk City” har de overrumplet alle med deres friske og energiske tilgang til spillet.

Der skal spilles otte kampe i Sweet Sixteen og jeg vil fortælle lidt om dem alle i to artikler her på Fullcourt.dk

Marquette Golden Eagles (3) – Miami Hurricanes (2)

Marquette har vundet deres første to kampe med sammenlagt 3 points forskel. Først slog de Davidson på et lay-up i sidste sekund og siden vandt de med 2 point over Butler i en nervepirrende kamp. De er så at sige blevet testet godt og grundigt i de første kampe. Golden Eagles kan ikke skyde 3’ere, så det holder de sig fra, men i stedet for de deres points på drives og offensive rebounds. Læg især mærke til Vander Blue, som er holdets de facto leder, og Davante Gardner, der med sine 6’8 og 290(!) lbs. er holdets eneste rigtige big man.

Miami Hurricanes vandt både den regulære sæson og turneringen i år i Atlantic Coast Conference. Både angreb og forsvar er i særklasse. Point guard Shane Larkin er lynende hurtig. Han skyder 3’ere, tager den til kurven og finder sine medspillere. Muligvis også at finde i årets NBA draft. ’Canes kan både spille stort med den rutinerede center Reggie Johnson og de kan spille en lille opstilling med fire guards. Jeg tror på Miami over Marquette.

Arizona Wildcats (6) – Ohio State Buckeyes (2)

West-regionen er gået helt grassat. Holdene seedet 1, 3, 4 og 5 er røget ud i de to første runder. Ohio State er det bedste seed tilbage. Ført an af Deshaun Thomas, 6’7 forward, der aldrig har set et skud han ikke brød sig om, er de nu favoritter til at vinde West. De vandt første kamp solidt, men var ikke overbevisende i 2. runde mod Iowa State. Arizona har derimod blæst gennem deres to runder. Flere eksperter havde kaldt deres første runde kamp et muligt upset, men de har været større, stærkere og hurtigere end både Belmont og Harvard. Ohio State har dog vist gennem sæsonen at de hører til blandt favoritterne i år og de burde slå Arizona.

Syracuse Orange (4) – Indiana Hoosiers (1)

Man ved hvad der venter, når man ser Syracuse spille. Lange, atletiske spillere, der stiller op i et 2-3 zoneforsvar. Træner Jim Boeheim har kørt systemet i snart 35 år. Modstanderne ved at det kommer, men det er stadig virkelig svært at få bugt med. På point har ’Cuse et af deres store talenter, Michael Carter-Williams, der er en 6’6 point guard, som snitter 8 assists per kamp (Husk at NCAA-kampe kun er 40 min, så stats vil være lavere end i NBA). Hans skud er dog noget streaky, ellers ville han være et sikkert NBA lottery pick i stedet for omkring nr 14-16, som det ser ud nu.

Indiana har også et af NCAA’s store talenter. Cody Zeller er lillebror til Tyler fra Cleveland Cavaliers. Han har dog noget mere talent. Han er et muligt top 3 pick i NBA draftet i juni. En ægte ”seven-footer”, der er en pest at holde styr på for forsvarerne. Han trækker en masse fejl og skyder 75% fra straffelinjen. Men han er ikke det eneste lottery pick hos Indiana. Viktor Oladipo er en frygtindgydende forsvarer, der også er eminent til at afslutte omkring kurven (som en Tony Allen fra Memphis Grizzlies, hvis han kunne lave et lay-up). Alt i alt er Indiana et stjernegodt hold. Indiana kan få problemer med Syracuse’s zoneforsvar, men jeg tror at de vinder.

La Salle Explorers (13) – Wichita State Shockers (9)

For dem af os der ikke er så skarpe i obskure amerikanske universiteter, kan jeg oplyse at La Salle University ligger i Philadelphia, Pennsylvania. De er det næst-dårligste seed til at klare sig videre til Sweet Sixteen. Efter at have overrasket ved at slå Kansas State i første runde, vandt Explorers en tæt kamp mod Mississippi. De er et lille hold, som stiller op med fire guards, der alle gerne skyder 3’ere. Især Ramon Galloway er ret trigger-happy. Wichita State University ligger i Wichita, Kansas. Det var slet ikke meningen at de skulle med i turneringen i år. Fire ud af fem spillere fra deres ret gode hold sidste år blev færdige på universitetet og Shockers var bedømt til at få en middel sæson. Men de nye spillere har trådt i karakter og Wichita State spiller solid basketball. De rebounder godt og har som sådan ingen svagheder. Shockers er lidt små, men mod netop Explorers er det ikke en ulempe og jeg tror at Wichita State kommer til at spille i Elite 8 for første gang siden 1981.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er blevet kåret som Freshman of the Year efter en flot sæson i USA, hvor hun har været en af profilerne...

Kvindebasketligaen

Efter et hav af flotte præstationer i sit første år på college er det danske stortalent Laura Ziegler blevet kåret som Rookie of the...

BMS Herlev Wolfpack

Laura Ziegler blev mandag kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Wek´ for ottende gang i denne sæson og er nu blot én Rookie...

Aabyhøj IF

Den fremadstormende stjerne Malene Lind Pedersen fortsætter med at imponere på college i USA. Mandag blev danskeren kåret som ´Freshman of the Week´ for...

NCAA

Ifølge politiet i Tuscaloosa, Alabama, medbragte Brandon Miller hans nu tidligere holdkammerat Darius Miles en pistol, der blev brugt til at dræbe den 23-årige...

Internationalt

Laura Ziegler er atter blevet kåret som ´Atlantic 10 Rookie of the Week´. Det er syvende gang i denne sæson, hun vinder prisen.

Kvindebasketligaen

Malene Lind Pedersen er atter blevet kåret som Mountain West Freshman of the Week. Det er fjerde gang i denne sæson, at prisen går...

Kvindebasketligaen

For sjette gang i denne sæson går Atlantic 10 Rookie of the Week-prisen til Laura Ziegler, der har domineret stort på den amerikanske collegescene.