fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

NCAA Ranking 2

Duke ind i 2013 på toppen

Siden starten af december er Duke rykket ind på toppen af de fleste NCAA-rankings, bl.a. fordi Indiana led et overraskende nederlag til Butler (Læs om hvordan en ukendt walk-on spiller afgjorde den kamp). Men først og fremmest er Duke ubesejrede med det for tiden hårdeste strength of schedule af alle i Division I.

Ellers er der ikke sket de store forskydninger i toppen af listerne. Kansas har haft en flot ubesejret december med bl.a. en overbevisende sejr over Ohio State. De har hidtil haft det fjerdestærkeste strength of schedule af alle.

De to andre ubesejrede tophold er Michigan og Arizona, og af dem er Michigan ifølge eksperterne tættest på at udfordre Duke på ranglisten.

Det fjerde ubesejrede hold i NCAA I er Wyoming, som dog har et strength of schedule et stykke under middel blandt de 347 hold i Division I, og derfor ikke rangeres så højt. En af Wyoming Cowboys’ profiler er Larry Nance Jr., der bl.a. har arvet nogle af sin fars dunk skills (Larry Nance Sr. vandt NBA’s allerførste All Star dunkekonkurrence foran bl.a. Julius Erving). Cowboys kan sikkert få det hårdt i Mountain West-conferencen, hvor modstanderne bl.a. er de top 25-rangerede UNLV, New Mexico og San Diego State. Men de er gået ind i conferencekampene med et godt rygstød.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Michigan Wolverines står også over for et temmelig hårdt program i deres conference. Big Ten, som de tilhører, har nemlig ikke færre end seks hold i nationens top 25. Til sammenligning er Arizona det eneste Pac-12 hold i top 25.

Chance for at se Gilling i March Madness

Pac-12 er i øvrigt også den conference, hvorfra der nok er størst chance for at få en dansker med i NCAA-mesterskabet. Arizona State med Jonathan Gilling som en af de vigtigste spillere har en 13-2 record og er et realistisk bud på at nå langt i Pac-12-mesterskabet. De skal dog helst klare sig rigtig godt i conferencekampene inden, så de evt. kan komme med i NCAA på invitation. De ligger p.t. inden for den gruppe på 37 hold, der bliver inviteret med til NCAA-turneringen sammen med de 31 conference-mestre.  Mere præcist ligger de som nr. 49 på NCAA’s Ratings Percentage Index (RPI), som baserer sig på sejrsprocent og strength of schedule. De har endda modtaget en enkelt stemme i USA Todays seneste meningsmåling blandt coaches om, hvem der er nationens Top 25.

En høj rangering på RPI er dog ikke lig med en invitation til NCAA-mesterskabet. Det sker jævnligt, at selv top 50-hold bliver snydt, især hvis de kommer fra mindre stærke conferencer.

Andre danskere er uden chance

De øvrige danskere i NCAA I-divisionen er Anton Larsen hos Old Dominion, Mathias Seilund hos Farleigh Dickinson og Kevin Larsen hos George Washington.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Anton Larsen har gennem sine nu tre sæsoner (fire hvis man tæller hans første sæson med, som han redshirtede) fået en større og større rolle. F.eks. har han i denne sæson allerede nu spillet flere minutter end i sine to første sæsoner tilsammen. Desværre for ham er hans Old Dominion Monarchs kommet ganske skidt fra start i denne sæson og har 2 sejre og 13 nederlag. Og med tre nederlag i de første conference-kampe i Colonial Athletic Association (CAA) ser det mere end svært ud for dem at komme med i NCAA-mesterskabet. Det er sjældent, der kommer CAA-hold med, som ikke er conference-mestre.

Mathias Seilund har også haft en støt voksende rolle hos Farleigh Dickinson Knights gennem sine tre sæsoner og snitter nu over 20 minutter pr. kamp. Knights har en 6-8 record, og er kommet fra start i Northeast Conference med en sejr og et nederlag.

Kevin Larsen har fået en flot start på sin college-karriere og snitter over 20 minutter pr. kamp samt 7 points og 6,2 rebounds for George Washington. Senest blev han topscorer for holdet med 14 points i et 41-52 nederlag til Georgia. Holdet er startet sæsonen med en 6-7 record, og skal overraske stort for at være med i March Madness.  Atlantic-10 conferencen, som de deltager i, har en del stærke basketballprogrammer, bl.a. Butler, VCU og Temple.

 

ESPN
Power ranking

(7. januar)
AP
Top 25

(7. januar)
USA Today
Coaches Poll

(7. januar)
CBSSports.com
Top 25 (and one)
(6. januar)
1 Duke Duke Duke Duke
2 Michigan Michigan Michigan Michigan
3 Louisville Louisville Arizona Louisville
4 Indiana Arizona Louisville Arizona
5 Kansas Indiana Indiana Indiana
6 Arizona Kansas Kansas Kansas
7 Syracuse Syracuse Syracuse Syracuse
8 Florida Minnesota Gonzaga Minnesota
9 Minnesota Gonzaga Florida Missouri
10 Gonzaga Missouri Minnesota Illinois
11 Missouri Florida Creighton Gonzaga
12 Illinois Illinois Missouri Kansas State
13 Creighton Creighton Illinois Florida
14 Notre Dame Butler Ohio State Butler
15 Ohio State Ohio State San Diego State Georgetown
16 Michigan State San Diego State Notre Dame Ohio State
17 Butler Notre Dame Butler San Diego State
18 San Diego State Kansas State Michigan State Creighton
19 VCU Georgetown UNLV New Mexico
20 Kentucky North Carolina State Cincinatti Oklahoma State
21 North Carolina State Cincinatti North Carolina State North Carolina State
22 Cincinatti Michigan State Georgetown Wichita State
23 Georgetown Wichita State Kansas State VCU
24 Kansas State UNLV VCU Notre Dame
25 UNLV New Mexico Wyoming Marquette

 

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne