March Madness: Finalisterne er fundet

De første to kampe ved Final Four i March Madness turneringen blev i går afviklet. De to finalister er fundet, og det er to af forhåndsfavoritterne, som er gået hele vejen.
Foto: Flickr - Dons Athletics
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

To kampe blev natten til søndag spillet i den store college-turnering March Madness. Efter nattens kampe kan de to første-seedede hold Baylor og Gonzaga kalde sig finalister. Baylor kørte Houston over, mens vi så en af de bedste kampe i March Madness historie, som endte med Gonzaga ramte et af de bedste skud nogensinde.

Texas bliver grøn og gul

Baylor Bears vs Houston Cougars – Score: 78 – 59

Den texanske duel mellem Baylor og Houston endte med en sejr til Baylor efter en dominerende præstation. De slog nemlig Houston med 19 points.

Houstons forsvar havde for første gang svært ved at stå imod et offensivt velforberedt og velskydende Baylor hold. Baylor spillede godt som et hold, hvor fem spillere havde over ti points. Baylors dominerende backcourt med Jared Butler og Davion Mitchell spillede på det høje niveau, som de har gjort hele sæsonen.

I optakts-artiklen til Final Four kaldte jeg Marcus Sasser fra Houston et reservehjul, der ville blive vigtig, hvis resten af holdet ikke mødte op offensivt. Det var desværre tilfældet for Houston. Selvom Sasser præsterede 20 points, så kunne han ikke løfte hele holdet.

Baylor er efter sejren i deres første finale-kamp siden 1948, hvor holdet skal revanchere et gammelt nederlag til Kentucky.

Jalen Suggs sender Gonzaga i finalen med vildt skud

Gonzaga Bulldogs vs UCLA Bruins – Score: OT 93 – 90

Den bedste af de to kampe var dog den sene kamp mellem Gonzaga og UCLA. UCLA har været den helt store overraskelse i turneringen, og de skulle op imod det ubesejret hold fra Gonzaga. De stod derfor ikke til at have de store chancer inden kampen. Det modbeviste de.

De to hold leverede nemlig en af de bedste kampe ved denne turnering, og måske den bedste semifinale nogensinde i turneringen. Den var tæt fra start til slut, og ingen af holdene fik lov til at stikke af.

Begge hold havde spillere med store individuelle præstationer. UCLAs stjerne Johnny Juzang holdte hele tiden holdet inde i kampen med store skud. Han havde 29 points, mens han skød 66 procent fra gulvet.

Fra Gonzaga var det alle starterne som var stjernerne, da de alle havde minimum elleve points. De mest scorende spillere var dog Drew Timme med 25 og Joel Ayayi med 22. Deres normalt mest scorende spiller, Corey Kispert, leverede dog et kampes største højdepunkter med dette dunk.

I sidste del af den regulære tid havde UCLA chancen for at vinde kampen, men Drew Timme lavede et fantastisk defensivt spil, hvilket forsagede en angrebsfejl fra Juzang, og kampen gik i overtid.

Her startede Timme med at give Gonzaga et godt forspring ved at score de første seks points. Kampen skulle gå ned til det sidste skud, og det så ud til, at UCLA skulle havde muligheden igen. Juzang fik muligheden igen, og efter et brændt skud tog han rebounden og lagde bolden i kurven til stillingen 90 – 90.

En ekstra omgang overtid var nærmest uundgåeligt. Jalen Suggs havde dog andre planer. Han fik bolden med cirka tre sekunder igen og spurtede op af gulvet. Omkring midten går han op i et skud, og med hjælp fra pladen sænker han en af de bedste kampvindende skud i March Madness historie. Hvis ikke han var anset som en af de bedste spillere i den kommende draft, så er han det i hvert fald nu. Bare nyd skuddet.

Gonzaga vinder derfor denne vanvittige kamp 93 – 90, og derfor er de stadig ubesejret inden den sidste kamp, hvor de møder, deres sværeste modstander i turneringen, Baylor.

Finalen

Finalen afvikles i Lucas Oil Stadium natten til tirsdag klokken 03:20 dansk tid.

 

Se andre spændende artikler