fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

Fra walk-on til helt

Alex Barlow, en 1 meter og 80 centimeter høj guard fra Butler Bulldogs, er gået fra at være en forholdsvis ukendt ”walk-on” til lokal helt, efter han satte det afgørende skud imod nationens daværende nr. et, lokalrivalerne Indiana Hoosiers for et par uger siden.

Det lå egentlig ikke i kortene, at Barlow skulle spille basketball for et af USA’s bedste college-hold. For det første havde han inden college især gjort sig bemærket som baseball-spiller og blev tilbudt scholarships, som han sagde nej til. For det andet valgte han at tage til Butler og blive walk-on, dvs. gå til udtagelsestræning som almindelig studerende uden et sport scholarship for at lære så meget som muligt om coaching af Bulldogs’ head coach Brad Stevens.

Nu er han på sit andet år, og inden kampen imod Hoosiers havde han i alt scoret 18 points i sin collegekarriere. Når han alligevel endte med at få en hovedrolle for Bulldogs i denne kamp, var det bl.a. fordi tre af hans medspillere var fejlet ud.

I overtiden satte han sit præg på spillet med bl.a. et steal, der førte til en trepoints scoring og en 86-84 føring. Og til sidst var det ham, der fik bolden i hænderne, ved stillingen 86-86.

Af en eller anden grund fik han lov til at stå alene med modstandernes guard Jordan Hulls uden noget hjælpeforsvar. Måske fordi Indiana regnede med, at det var alle andre end Barlow, der skulle tage det sidste skud. Men de vidste så ikke, at Barlow er lige den type spiller, der tager udfordringen op. Han pressede langsomt sin forsvarer ind mod kurven for pludselig at dreje 180 grader rundt til en åben floater et par meter fra kurven. Efter to hop på ringen gik bolden i kurven med 2,5 sekunder igen, hvorefter Indiana ramte langt forbi i deres desperate forsøg på at tage sejren i sidste sekund.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Barlow havde sat ny personlig rekord med seks points i en kamp – alle i overtiden – men langt vigtigere havde han sikret de undertippede Bulldogs en sejr imod den daværende topfavorit til at vinde NCAA-mesterskabet.

Det var første gang nogensinde, at Butler, der ellers har leveret deres mængde af overraskelser i tidens løb, slog et universitet, der var rangeret som nr. et.

Collegesporten er fyldt med den slags lokale helte, som med en enkelt kamp sikrer sig en plads i overskrifterne og en masse interviews i de lokale medier. Selv sagde Alex Barlow et par dage efter kampen til sin tidligere hjembys Cincinatti.com, at det er den slags man drømmer om, når man spiller basketball i baghaven:

Growing up, people shoot buzzer beaters in their backyard, and it’s always against a number one team or in the NCAA tournament. It was definitely an incredible feeling, and will be a good win for us come March.

Allerede ugen efter kom Barlow lidt ned på jorden igen, da han sluttede pointløs i Butlers sejr på 75-67 over Evansville. Og det kan meget vel være, at den scoring imod Hoosiers bliver det ene sportsøjeblik, han vil kunne fortælle sine børnebørn om.

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne