fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NCAA

Chok-video: Rutgers-træner sparker sine spillere

Mike Rice er head coach for Rutgers Scarlett Knights, og navnet er nærmest tragisk passende, idet det læner sig op af efternavnet af den legendariske, men evigt kontroversielle og hidsige, Bob Knight.

Den 44-årige Rice er nemlig blevet suspenderet tre kampe og har fået en bøde på $50,000 af Rutgers, efter skolen kiggede på videooptagelser af træninger, anført af Rice. Han er ligeledes blevet tvunget til at deltage i møder omkring sin vrede, så dette kan blive bearbejdet.

Emil Outzen og Morten Stig Jensen fangede hinanden til en snak om situationen.

MSJ: Jeg ved ikke med dig Emil, men jeg kan ikke se hvordan sådan et temperament kan opretholde god kemi hos et hold.

EO: Overhovedet ikke.. Men ærligt talt, så synes jeg, at det er forkert på alle tænkelige måder: det er ikke en måde at vinde kampe på (rimeligt sikker), det ødelægger kemien (ret sikker), og det ødelægger sporten (100%)!

MSJ: Jeg sidder lidt med tanken, at selv Bobby Knight ryster på hovedet over den opførsel. Men det der faldt mig virkelig i øjnene er hvordan spillerne ser ud til at være så vant til det her. De ligner helt zombier når det sker.

EO: Og jeg tror, at du rammer et vigtigt punkt lige der. For en ting er, hvis det var sket i NBA med voksne mennesker på holdet, men her snakker vi unge college spillere. Hvem er klar til at sige fra?

MSJ: Præcis. Det her er 18 til 21-årige. De ved slet ikke hvad de skal tænke, og jeg er overbevist om at nogle af dem nu render rundt og tænker at sådan er livet efter high school. Man ønsker næsten at DeMarcus Cousins var på det hold lige nu, så der i det mindste vil komme lidt kamp.

EO: Lige min tanker. Men for mig at se, så ligger ansvaret også hos hjælpetrænerne – de må kæmpe for deres spillere, når de har en fascist som Mike Rice træner.

MSJ: Men det er netop ofte problemet med en bølle, som jeg vælger at kategorisere ham. De suger al den positive energi ud af alle omkring dem, og indsætter faktisk et element af frygt i stedet. Dette kan påvirke alle mennesker i alle aldre desværre. Et andet spørgsmål er nu, om deres 2013 recruit, Vincent Garrett, vælger at hoppe fra og finde en anden skole. For utroligt nok, fik Rice kun en suspension på tre kampe. Det ser ud til han fortsætter på skolen. Så til din pointe med assistenterne, tænker jeg her at skolens ledelse, som jeg antager står udenfor situationen, må tage affære og gøre noget mere konkret for at finde en permanent løsning.

EO: Selvfølgelig er det skolen, der skal finde en permanent løsning. Men min pointe var, at assistenterne skal gribe ind som første bataljon. Så hvad vi i virkeligheden har nu er et bizart pædagogisk spørgsmål: skolen ved det sker, men de gør intet.

MSJ: Det vil ikke overraske mig, hvis de holdte sig i baggrunden af ren frygt for at blive fyret. Bemærk jeg ikke er enig i den mentalitet, men det vil på ingen måde overraske mig hvis Rice har lagt et næsten uforståeligt psykisk pres på alt og alle omkring sig, at situationen er blevet enormt vanskelig fra alle vinkler. Samtidig har jeg svært ved at se grundlaget for skolens beslutning om at suspendere ham i tre kampe. Hvad er det for et signal at sende til deres nuværende spillere, samt de der leder efter et college og spille ved? Det vil ikke overraske mig, hvis Rutgers ender med at få markant dårligere spillere over de næste par år.

EO: Rices suspension på tre kampe er forkert. Og det burde Rutgers også vide. Men som du siger, så tror jeg også, at de kommer til at ligge som de selv har redt (godt ordsprog): andre colleges kommer til at hungre efter deres nuværende talent; og hvilke gode spillere ville nogensinde prioritere Rutgers efter det her?

MSJ: Ingen i den umiddelbare fremtid, i hvert fald. Der skal skabes en seriøst distance mellem skolen og Rice, hvilket starter med en fyring efterfulgt af en årrække med undskyldninger omkring situationen. For det her er direkte magtmisbrug.

EO: Det er bestemt magtmisbrug, og det leder os videre til det næste store spørgsmål: hvad skal NCAA gøre? Andre college hold er blevet straffet hårdt for at erhverve high school-spillere på ufine måder, mens Mike Rices fascistiske trænermetoder ser ud til at gå uset hen. Det er bare forkert.

MSJ: Enig. Der er klart nogle menneskelige aspekter der på det groveste bliver ignoreret her, hvilket skolen i sidste ende kommer til at betale for. Nu må vi om terapien virker, men selv om den gør, vil det give mest mening for skolen at gå i en anden retning og lade Rice få en ny start et andet sted.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Landshold

Efter et år i Canada blev det tirsdag offentliggjort, at det danske talent Johan Munch har valgt at spille for Oregon State College næste...

NCAA

I sidste uge kunne vi berette om, at kampen mellem Iowa Hawkeyes og LSU Tigers tiltrak flere seere end nogen anden kvindelig college kamp....

Internationalt

Colorado Buffaloes´ mest scorende spiller fra distancen nogensinde, danske Frida Formann, har offentliggjort, at hun vender tilbage til sit femte og sidste år på...

NCAA

Årets helt store opgør i college-rækkerne fandt sted natten til onsdag. Her var Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes på besøg hos Angel Reese og...

Internationalt

Vilkårene er vind eller forsvind, når danske Frida Formann lørdag aften står overfor den amerikanske collegestjerne Caitlin Clark og Iowa Hawkeyes i kampen om...

Internationalt

Efter en sejr i nat står det klart, at det bliver Caitlin Clark og Iowa, Frida Formann og Colorado, skal møde i Sweet Sixteen.

Internationalt

To kampe, to sejre. Sådan har de første kampe set ud for danske Frida Formann og resten af Colorado-holdet, der nu er blandt de...

Internationalt

Efter en lang sæson, er det nu endelig blev tid til den ikoniske March Madness turnering. Her er Fullcourts optakt - Læs om danske...