fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Houston Rockets

Westbrook er Historisk dårligt skydende

Russell Westbrook har denne sæson leveret en historisk dårlig sæson bag 3-pointslinjen. Spørgsmålene om, hvorvidt den 31-årige guard passer ind i Houstons spillestil, har været i gang siden chokskiftet i starten af sæsonen, og der er stadig tvivl om, hvad han kan levere i Houston.

En af de helt store overraskelser denne off-season var, da Houston Rockets hentede Russell Westbrook til klubben. Westbrook var rygtet væk fra Oklahoma City Thunder, men ikke mange havde set ham skifte til Houston. I Houston er Westbrook blevet genforenet med sin tidligere holdkammerat James Harden. Houstons og Hardens spillestil er meget specifik, og ikke en som Westbrook umiddelbart passer ind i. Westbrook har dog på trods af meget kritik haft store kampe denne sæson. Han har flere kampe med 30+ point og en enkelt med 40 point mod Clippers. Han har også haft solide 24 point per kamp. På trods af hans fine point, er hans procenter ikke de bedste. Faktisk er det nogle af de værste skudprocenter, man har set i NBA nogensinde.

 

Passer Houstons spillestil til Westbrook?

Siden Mike D’Antoni kom til Houston, har det været meget klart, hvordan de spiller angreb – Harden er på bolden. Samtidig ser D’Antoni gerne, at de skyder mange 3-pointskud. De har i denne sæson skudt 1773 skud bag 3-pointslinjen og 1869 skud for 2 point. I flere kampe under Mike D’Antoni har de haft flere kampe med flere skud udefra end for 2 point. Det har de seneste sæsoner været ret effektivt, hvor de har været dybt inde i playoffs hver sæson under D’Antoni.

Ud fra, hvor mange skud Russell Westbrook tager bag 3-pointslinjen, passer han virkelig godt ind ved holdet. Dog er han den eneste spiller ved Rockets mandskabet, som har under 30% bag linjen. Han ligger nemlig i øjeblikket med en procent på 23,6%. Det er procenter, man i Houston ikke kan være tilfredse med. Hvis man skal se på, hvorvidt Westbrook passer ind i Houston, er det vigtigt at se på, hvad han bidrager med, og hvor han mangler noget.

Westbrook er stadig en af de hurtigste og mest eksplosive spillere. Han har et godt drive mod kurven, som han bruger til at afslutte eller til at finde helt åbne skytter, som der ofte står tre af. Hans evner til at aflevere bolden er stadig rigtig gode, da han tit finder skytter eller centere under kurven i sine drives. Han spiller mere isolations spil i Houston, da han ikke er førstevalget offensivt. I Thunder var han mere en Pick & Roll spiller. Når han driver mod kurven, trækker han mange fejl. Houston ligger også nummer 1 i ligaen for flest Free Throws i gennemsnit per kamp. Når han modtager kontakt i sine afslutninger tæt på kurven, er han ikke den bedste til at lægge dem i, men han søger på trods af det tit kontakten. Han truer også nogle gange med at drive, hvor han skyder et halvfrit midrange skud i stedet. En kombination, der normalt er rigtig god, men Westbrook er ikke konsekvent nok til at udnytte det – han rammer 39% af midrange skud. Flere forsvar bakker helt ind for at give ham skuddet, hvilket betyder, at de har en bedre forsvarsposition til drivet, og Westbrook skyder næsten hver gang, det sker. I den seneste tid har vi set mange hold køre dobbelt team på Harden, så snart han kommer over midten. Det gør, at Westbrook får meget frie skud, som han nærmest regelmæssigt brænder. Dog har han ved nogle lejligheder angrebet kurven, så snart han får bolden og valgt at afslutte – og endnu bedre når han søger mod kurven, men finder en af de andre helt frie Rockets spillere.

 

Nogle mener, at det ekstremt dårlige skud i år kan skyldes en skade i hans skudhånd, men det har Westbrook selv sagt ikke har haft en effekt.

En ting Russell Westbrook har ændret markant, siden han kom til Houston er, hvor hurtigt de spiller. De har det anden hurtigste angreb bag Bucks denne sæson. Sidste år havde de et af de langsomste, da de lå blandt de 6 langsomste hold i ligaen. Westbrook er en utrolig god mand at have i kontraspillet, hvor han kan fange fosvaret på hælene eller finde sine holdkammerater til et åbent skud. Dog laver han stadig mange turnovers. I år har han 4,4 per kamp. Turnovers kommer af, at han prøver at lave nogle lidt for voldsomme ting eller dårlige beslutninger.

 

Alt i alt burde han ikke passe ind ved Houston og gør det egentlig nok heller ikke. Hans dårlige skud skinner ikke ligefrem i D’Antonis angreb. Dog er han så fyldt med talent, at han stadigvæk finder en måde at hjælpe holdet på, og hvis de kan få ham til at køre mere på kurven og efterfølgende kaste den ud til det frie skud, kan hans eksplosivitet gøre ham bedre i Houston end Chris Paul. Hvis han bliver ved med at skyde 5 3-pointskud per kamp, bliver det svært at se Houston nå frem til den store succes med Westbrook. Mange spørgsmål vil blive besvaret i playoffs, hvor vi forhåbentligt kommer til at se Westbrook give alt.

Procenterne er historisk lave

At være historiens dårligste til noget er aldrig nogens ønske. Dog bliver Westbrook ved med at skyde bolden afsted. Hans field goal procent ligger på 41,3 %, hvilket i sig selv ikke er godt. Dog er det ved hans 3-pointskud, at han falder helt ud. 23,1% er det, han har præsteret i år. Han skyder i gennemsnit lige under 5 per kamp, og det er med til at stoppe momentum og offensiven i Houston generelt. Westbrook skyder i sin karriere 30,4% bag linjen. Hans bedste sæson bag linjen var hans MVP sæson i 2016-17, hvor han leverede 34%.

Han er ikke den eneste spiller, som har haft dårlige sæsoner bag 3-pointslinjen. Her er en liste over andre spillere, som har haft en svær sæson (minimum 4 skud per kamp):

Spiller (Hold) 3-pt % År
Mookie Blaylock (ATL) 26,9 % 1997-98
Marcus Smart (BOS) 28,3 % 2016-17
Kobe Bryant (LAL) 28,5 % 2015-16
Monta Ellis (MIL) 28,7 % 2012-13
Jason Williams (SAC) 28,7 % 1999-2000
Russell Westbrook (OKC) 29 % 2018-19

Som det kan ses, er Westbrook på vej mod at få sit navn ind på en pinlig liste. Han er tre procent fra nærmeste konkurrent på listen. Dog skal det nævnes, at Golden State Warrirors rookie Jordan Poole heller ikke er på vej til den bedste sæson i år. Han skyder nemlig for 25% på 4,6 forsøg per kamp.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

LA Clippers

James Harden har nu tabt sine første fire kampe i LA Clippers-uniform. I nat blev det til et nederlag på 101-105 til bundproppen i...

NBA

Kawhi Leonard og Paul George leverede begge store præstationer, men det var alligevel Los Angeles Lakers, anført af Lebron James, der efter overtid vandt...

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

NBA

Efter lang tids spekulation har James Harden nu skiftet arbejdsgiver.

NBA

Victor Wembanyama havde ikke held med 3-pointsskuddet, men viste alligevel gode takter, da San Antonio Spurs vandt efter forlænget spilletid mod Houston Rockets.

NBA

Det var spændende til det sidste i kampen mellem Golden State Warriors og Phoenix Suns, hvor det til sidst var Suns, der endte med...