fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dallas Mavericks

Trepointsmaskinen virker igen: Dallas og Doncic forlænger serien

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod Golden State Warriors. Slutresultatet blev 119-109 på en aften, hvor hjemmeholdet ramte dobbelt så mange treere som deres modstander.

Foto: Eric Drost

Hænge med røven i vandskorpen. Have kniven for struben. Ordsprog var der nok af til at beskrive Dallas Mavericks’ situation gående ind til nattens kamp mod Golden State Warriors.

Intet hold i NBA’s historier har formået at vende en 3-0 situation til en samlet sejr over syv kampe, og meget tyder da heller ikke på at denne serie bliver en undtagelse. Men vi må vente lidt endnu med at tilføje Mavericks til statistikken, for de beviste i nat at håbet ikke er helt slukket Texas.

You’ll live and die by the three er en brugt floskel indenfor NBA kredse. Udtrykket har haft sin berettigelse i de seneste par kampe for Dallas. I kamp 3 skød holdet 13 for 45 bag trepointslinjen, primært anført af Maxi Kleber og Reggie Bullock, der tilsammen forsøgte sig 12 gange uden at ramme nettet én eneste gang.

Indstillingen fra hjemmeholdets primære rollespillere var dog en helt anden i kamp 4. Kun Luka Doncic havde en trepointsprocent under 40 – helt nøjagtig var den 27,3. Holdet skød 20 for 43 bag den forjættede trepointslinje, og selv Frank Ntilikina ramte en enkel treere. Undervejs i tredje periode måtte selv hallen bukke under for det skarpskydende hjemmehold.

Alt i alt var Dallas fyldt med selvtillid fra start til slut, og man sad hurtig med en fornemmelse af, at Dallas ville vinde kampen med en forholdsvis sikker margin. De vandt endda den berygtede tredje periode med hele 37-23, og havde det ikke været for en energisk indsat fra Warriors’ bænkspillere, havde samtlige af holdets startere siddet på bænken i fjerde periode.

Dallas fik dog afværget katastrofen relativ hurtigt, og er nu blot tre sejre for det uopnåelige. Næste kamp spilles i San Francisco natten til fredag klokken 03:00 dansk tid.

 

Skrevet af

NBA skribent og til dagligt at finde i Århus. Har et årligt Space Jam ritual, og tilhænger af pass-first spillestillen med Spurs og Warriors som forbilleder.

Andre artikler med dette emne

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.