fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Miami Heat

Trade-analyse: Miami Heat henter Victor Oladipo

På falderebet af en hektisk trade deadline dag hentede Miami Heat Victor Oladipo i Houston Rockets. Oladipo giver sidste års finalister et ekstra offensivt våben, hvilket måske kan få Heat tilbage i mesterskabskampen.

Foto: Keith Allison, Flickr

Lad os først få et overblik over handlen.

Houston rockets sender Victor Oladipo til Miami Heat. I bytte får Rockets Avery Bradley, Kelly Olynyk og retten til at bytte førsterundevalg i 2022. Retten til at bytte valg bliver højst sandsynligt irrelevant, da Miami antageligt også er bedre end Houston næste sæson – og dermed får et dårligere draft pick. 

Få det store trade-overblik her.

Foto: Keith Allison, Flickr

Denne handel er et scoop for Heat. De skal af med to spillere, der begge snitter under ti point per kamp for at få fat i Oladipo. I en seperat handel har man også fået Nemanja Bjelica, der kan udfylde Olynyks rolle som stretch four ved siden af Bam Adebayo.

Ind har man fået en All-Star kaliber spiller, der længe har udtrykt, at han ønsker at spille for netop Miami Heat.

Et fremragende fit

Hvor efterlader det gode trade så Miami Heat? De får endnu en 20-points scorer i folden, hvilket alle hold kan bruge. Til gengæld mister de en fremragende perimeter defender, i form af Avery Bradley, der snitter 21 minutter per kamp for Heat i indeværende sæson. Bradley skyder 42 procent på 3-pointskud i denne sæson, så Miami kommer også til at mangle hans præcision fra distancen. Men det er hverken i defensiven eller på 3-pointsskud, Heats problemer er størst.

Det helt store problem for Miami Heat i denne sæson er nemlig at score. Sidste års finalister snitter 106,6 point per kamp, hvilket er femte færrest i ligaen. Deres offensive rating er også en af ligaens dårligste – her rangerer de som nummer 24 ud af 30. Ind får man Oladipo, der kan kreere med bolden i hænderne, og dermed tage lidt af arbejdsbyrden af Jimmy Butlers skuldre.

For at hold med ambitioner om en tur tilbage til finalerne er de rangeringer ikke gode nok. Men med et sæsongennesmit på 20,8 point giver tilføjelsen af Oladipo dem et tiltrængt offensivt boost. Samtidig er han ikke nogen dårlig forsvarspiller. Heat behøver ikke være bange for at have ham inde i forsvaret, når kampene skal afgøres.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Mesterskabskandidater?

Siden sin alvorlige skade for to år siden har Oladipo ikke lignet den samme spiller, som han var før. Eksplosiviteten i sine drives og dunks er ikke den samme, alligevel er han stadig en værdifuld brik for ethvert hold.

Foto: Keith Allison, Flickr

Med tilføjelsen af Oladipo er det tydeligt, at Heat jagter slutspilssucces igen i år, og chancen for det er markant forbedret med den tidligere All-Star på holdkortet. Inden Oladipos ankomst var der meget få, der for alvor troede på, at Heat kunne spille sig tilbage til finalerne. Men med en ekstra spiller, der kan kreere skud til sig selv og andre, ligner Heat en mere seriøs kanditat til at repræsentere øst i NBA-finalerne på ny.

Jeg er NBA-redaktør her på siden og læser til dagligt til journalist på dmjx. Jeg følger NBA tæt, hvor min kærlighed bliver kastet ekstra meget efter New York Knicks.

Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Følg med i denne artikel-serie, hvor Fullcourts NBA-redaktion vil give deres forudsigelser for sæsonen.

Brooklyn Nets

Her er der highlights fra opgøret mellem de forsvarende mestre Milwaukee Bucks og Brooklyn Nets. Milwaukee-mandskabet sejrede med cifrene 127-104.

Golden State Warriors

Her er der highlights fra nattens kamp mellem Los Angeles Lakers og Golden State Warriors. Et opgør, som Warriors trak sig bedst ud af.

NBA

Følg med i denne artikel-serie, hvor Fullcourts NBA-redaktion vil give deres forudsigelser for sæsonen.

NBA

Ben Simmons-sagaen har taget en ny drejning, og australierens holdkammerat Joel Embiid lægger ikke skjul på, hvor han står i forhold til den 25-årige...

Atlanta Hawks

Mandag aften var der deadline for forlængelse af spillere draftet i 2018. Det resulterede i et par store kontrakter, samt én spiller der ikke...

NBA

Det vil fremover være muligt at se et splinternyt, dansk NBA magasinprogram ved navn ´Crunch Time´ på TV 2 Play. Programmet vil have Thomas...

NBA

Klay Thompson står til at få comeback i den kommende sæson, og det rejser en masse spørgsmål for Golden State Warriors.