Tatum øjner Most Improved Player

Efter en fantastisk rookie-sæson var der sidste år store forventninger til Jayson Tatum, men Tatum havde svært ved at leve op til dem. Nu står han overfor sin tredje sæson i NBA, og hvis han kan få sit spil i gang, venter der ham måske en Most Improved Player titel ved slutningen af sæsonen.
Foto: Flickr - Keith Allison
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Boston Celtics 2018-19 sæson kan bedst beskrives som skuffende og rodet. Der var problemer med nærmest alting. Kemien på holdet var under pres, og det stjernefyldte holds træner, Brad Stevens, havde svært ved at fordele minutterne ud til de unge spillere. Det betød, at spillere som Kyrie Irving, Gordon Hayward og Al Horford fik en masse minutter, og bolden gik mere til dem. Det gik ud over blandt andet Jayson Tatum, som ellers var på vej til stjernestatus i NBA efter sin rookie-sæson. Han leverede en fantastisk playoff performance i 2018, hvor både Kyrie Irving og Gordon Hayward var ude med skader. Her var de én kamp fra at komme i Finals anført af Tatums 18.5 points per kamp. To af de store navne i Boston, Kyrie Irving og Al Horford, har valgt at skifte væk fra klubben til fordel for andre hold i Eastern Conference. Det kan åbne muligheden for de unge spillere i Boston.

Tatum blev drafted af Celtics som tredjevalget i 2017-draften. Boston havde førstevalget, men valgte at lave et trade med Philadelphia, som tog Markelle Fultz. Lakers tog Lonzo Ball, hvilket betød, at Boston stod med den prospect, som de nok havde taget som førstevalget alligevel. Tatum kom fra en sæson hos Duke University, hvor han spillede fantastisk basketball fra en statistisk vinkel, men med skuffende resultater. Han går nu ind i sin tredje sæson i NBA, og forventningerne til ham er kæmpestore. Spørgsmålet er, om det ”nye” Boston hold passer ham bedre, eller om han skal begynde at overveje, om der er andre klubber i NBA, hvor han kan indfri sit tårnhøje potentiale.

Det nye Boston hold er klar til at kæmpe med om titlen i East

Boston Celtics har i denne off-season fået nye kort på hånden. Kyrie Irving har forladt klubben til fordel for Brooklyn Nets efter to mindre succesfulde år i Boston. Irving er ikke den eneste, der har fundet en ny arbejdsgiver til denne sæson. Al Horford er taget til 76’ers, Terry Rozier III vil forsøge at være den nye startende point guard i Charlotte og Marcus Morris er et nyt medlem ved New York Knicks. Gordon Hayward er stadig i klubben, og Boston fans håber, at Hayward kan finde sit gamle spil, som han viste i både Utah, og da han spillede for Brad Stevens ved Butler University.

General Manager i Boston, Danny Ainge, har derfor været ude og hente nogle nye spillere ind. Det største navn er uden tvivl Kemba Walker, som har skrevet under på en 4-årig aftale med Boston. Udover Kemba har de fået Enes Kanter ind i truppen samt nogle spændende rookies. Carsen Edwards har i sin collegekarriere og NBA pre-season vist, at han var valget værd.

Hvad betyder det nye hold for Jayson Tatum?

Jayson Tatum kommer i år til at få bolden væsentligt mere, end han gjorde sidste år. Han får et større offensivt ansvar, og det kan betyde, at han i starten skal have skudt sig varm. Tatum er den spiller på Boston-holdet, som får mest ud af, at Kyrie Irving har forladt holdet. Han skal vise, at han kan skabe sit eget skud ved blandt andet at tage bolden til kurven, som han har vist, at han er glimrende til. Han har en optimal kropsbygning til at gå til kurven, og hvis han udnytter dette,  burde han være svær at stoppe. Han har vildt gode handels til at skabe plads, og med Kyrie ude af billedet får vi forhåbentlig mere af det at se. Kemba Walker vil også gerne dominere bolden, men ikke i så høj grad som Kyrie Irving. Tatums største fjende er sig selv. Han kan nemt blive slået ud af en kamp ved nogle brændte skud eller ved dårlige dommerkendelser. Det er vigtigt for Tatum at indtage en mere moden og ledermæssig rolle og tage de nødvendige skud i stedet for at blive usynlig, hvis skudende ikke falder.

Tatum har de seneste to år arbejdet på sin styrke. Hans styrke kan blive brugt til at poste mindre forsvarsspillere op for at udvikle hans talent. Tatum har ikke haft mange skader i sin NBA-karriere. Han har kun misset 5 kampe i sine 2 sæsoner i Boston. En nøgle til succes er tit en karriere uden skader. Ironisk nok fik han en skade under VM, men han er klar til sæsonstart i Bostons første kamp den 23. oktober mod 76’ers.

Sidste år leverede han 15.7 point og 6.0 rebounds i gennemsnit per kamp. Han skød 37 % bag trepointslinjen, som var et fald fra hans 43 % i hans rookie-sæson. Tatum håber på at blive én af to store scoringsmuligheder i Boston. Realistisk løfter han muligvis sine point til mellem 17 og 21 per kamp. Om det er nok til at blive Most Improved player er ikke sikkert, da der er mange potentielle vindere af titlen i år.

Most Improved Player 2019-20

Tatum får kamp til stregen, hvis han vil vinde titlen som Most Improved Player i denne sæson. De andre favoritter er:

  • De’Aaron Fox, Sacramento Kings
  • Brandon Ingram, New Orleans Pelicans
  • Shai Gilgeous-Alexander, Oklahoma City Thunder
  • Bam Adebayo, Miami Heat
  • Mitchell Robinson, New York Knicks

Ingram og Gilgeous-Alexander er begge kommet til nye hold, hvor de står overfor store roller. De er trådt ud af skyggen af større spillere og kan nu vise, hvad de er lavet af. Bam Adebayo får rollen som startende center, efter Hasan Whiteside er taget til Portland, og kan få stor betydning for Miami den kommende sæson. Mitchell Robinson havde sidste år en overraskende god sæson i forhold til, at han kom direkte fra High School. Hvis han kan bygge videre på sit potentiale, kan han blive farlig i år. De’Aaron Fox er muligvis en af de helt store favoritter til at tage titlen i år. Han leverede imponerende stats sidste år, og intet tyder på, at den lynhurtige guard har tænkt sig at skrue ned for tempoet i Sacramento.

Herunder ses de seneste 5 vindere af titlen som Most Improved Player:

Sæson Spiller Hold
2014-15 Jimmy Butler Chicago Bulls
2015-16 CJ McCollum Portland Trail Blazers
2016-17 Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks
2017-18 Victor Oladipo Indiana Pacers
2018-19 Pascal Siakam Toronto Raptors

Se andre spændende artikler