Serbien har fået en MVP i NBA

Nikolai Jokic blev i nat kåret som MVP. Dermed bliver han den lavest draftede spiller til at vinde den største individuelle hæder i grundspillet.
Foto: Fiba.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Nikola Jokic er nu officielt Most valuable player for 2020-21 sæsonen. Han har været favoritten til MVP titlen i størstedelen af sæsonen, og det kom også til udtryk i afstemningen. Han fik således 91 førsteplads-stemmer ud af 101, og endte på i alt 971 point. De stemmeberettigede består af 100 sportjournalister og broadcaster fra hele verden, samt en stemme dedikeret til fans via afstemning.

Foto: NBA – MVP voting

 

Nikola Jokic har haft en mindeværdig sæson med et snit på 26,4 point, 10,8 rebounds og 8,3 assists. Han har spillet samtlige 72 kampe i grundspillet, skudt 56,6 procent fra gulvet og leveret 16 triple-doubles. Aldrig har ligaen set en center med det blik for afleveringsbanerne. Jokic bliver tilmed den første MVP i Nuggets’ historie og den første MVP fra anden runde i draften.

Tidligere på året lavede vi en analyse af Nikola Jokic. Den kan du læse her.

Jokic gav efter kåringen et interview til NBA TNT som du kan se herunder. Generelt er han meget ydmyg omkring det hele, og ser titlen som en holdpræstation fremfor en individuel hæder.

Se andre spændende artikler